Mosto Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 (edited) Witam panowie, przeszukałem już 3/4 forum i nie mogę się zdecydować która replika będzie lepsza. Oczywiście rplika będzie tuningowana głównie będzie miała zwiększaną moc. Skłaniam się bardzie w stronę SWD ale podobno jest problem z dobraniem lunety do niej ? to prawda ? SWD brać ze zbrojowni czy z gunfire ? bo rozbieżność cen jest dosyć duża ? pozdro ! Edited April 8, 2012 by Mosto Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Nie ma problemu z lunetą Wszystko jedno , najlepiej tam gdzie taniej Mocniejszy będzie Swd ale według mnie Warrior jest lepszy . Ciężko zdecydować za ciebie która replika jest dla ciebie lepsza szczególnie że nie wiemy ile chcesz przeznaczyć na tuning . Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 (edited) Na tuning na pewno pójdzie 400-500zł. Jak dla mnie warrior wygląda bardziej masywnie, a jak jest z jego body ? pewnie plastik abs ? Wybór jest ciężki, a jak jest w swd z body ? nic się nie łamie, nie trzeszczy ? Edited April 8, 2012 by Mosto Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 (edited) No to lepiej SWD jeżeli masz dużo siły żeby przeładować to coś . Swd bardzo małym kosztem doprowadzasz to dużych prędkości wylotowych ale nie jest ona adekwatna do zasięgu . Obie repliki zewnętrznie stoją na podobnym poziomie . Edited April 8, 2012 by musashi Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 400-500zł na tunning? Ouuu. Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 Własnie, bardziej niż o moc chodzi mi o zasięg i celność. Siłe mam ale czy na prawdę aż tak ciężko się odciąga zamek ? bo to może powodować dyskomfort podczas rozgrywek. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Cóż, ja bym tak czy siak SWD nie polecił ale każdy chwali co ma. Tzn ja nie mam ani tego ani tego :D. Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 a jeśli mógłbym, wiedzieć to czemu nie polecasz dragonova ? Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Bo ile byś w niego nie wpakował to i tak nie będzie dobrze Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 I to mi wystarcza, jak tylko będzie dostępny to zamówię warriora ;) dzięki ;) Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Z SWD A&K da się zrobić coś ciekawego miałem więc wiem ale sama luneta(oryginalna) to spory koszt. Jeśli chcesz zrobić z tego cacko to musisz ogarnąć go na gaz i wtedy nie ma żadnego problemu z naciąganiem itp ale to już są koszta. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Nie widziałem jeszcze SWD od A&K które mógł bym nazwać jako "coś ciekawego" w pozytywnym sensie... chyba, że masz na myśli "ciekawie się wygina" albo "ciekawie się go przeładowuje" :D ewentualnie "ta komora HU ciekawie działa..." Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Ciekawe np było przeładowanie jednym palcem przy 700fpsach Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 To jak se gaz wpakujesz ale to nijak nie mieści się w granicy 500z na tunning :D. Z resztą warrior też się nie mieści :D Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Żadna replika się nie mieści w tym budżecie jeśli ma mieć osiągi snajperskie. Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 a jaki był by koszt przerobienia tego na co2 ? Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Za duży :) Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 (edited) Przerobienie SWD na CO2 to nie był jakiś koszmarny koszt ale trzeba doliczyć do tego butle reduktor i mambę. Po za tym do SWD musisz wstawić precke wymienić gumkę i najlepiej komorę Hu na czeską bo stockowa ma lipną regulacje kluczem imbusowym. A po za tym pomyśl o odpowiedzialności przy 700fpsach w gazie... Edited April 8, 2012 by SnajperSWD Quote Link to post Share on other sites
Mosto Posted April 8, 2012 Author Report Share Posted April 8, 2012 700fps nie wchodzi w grę, za dużo, ja mam w g36 450fps i wiem co tym można zrobić. Na razie do worriora pójdzie prec lufa promyk, gumka i spręzyna 160/170. A potem się dalej będzie myśleć ;) Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Jeśli jesteś zainteresowany przerobieniem na gaz to polecam Zambeziego zna się naprawdę na tym i przerabia sporo replik jest o tym temat Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 @Mosto Jak już to zamontujesz to pochwal się ile kulek wystrzeliłeś bez wymiany cylindra,tłoka,zespołu spustu itd... Quote Link to post Share on other sites
SnajperSWD Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Od listopada miałem replikę i nic się z nią nie działo nawet uszczelek nie zmieniałem sprzedałem w zeszłym tygodniu bo kupuje barretta m82 Quote Link to post Share on other sites
Smoczek Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Miałem niegdyś swd i sprawował sie wyśmienicie. Z 60m 9/10 strzałów w górę od moro (rozpięta na szerokość barków). Z chińczykami jest różnie, to wiadomo, ale z obu replik sdw sprawiało wrażenie lepiej wykonanej... Może lufa trochę się chybotała, jak karabin przyszedł prosto ze sklepu, ale po dokręceniu jest ok :). Quote Link to post Share on other sites
musashi Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Wstaw sobie do warriora zestaw Wella i zaklej zespół spustu żywicą + precka , gumka i śmigasz już fajnie . Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Wstaw sobie do warriora zestaw Wella i zaklej zespół spustu żywicą + precka , gumka i śmigasz już fajnie . Zapomniałeś o bodaj najważniejszym elemencie tuningu precyzji- komorze. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts