Kenny Carter Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Siema Od razu napiszę, że gdy wciskam spust to trochę mi się on "zacina". Nie ma w ogóle żadnego odgłosu z broni jakby zostało coś wystrzelone. Nie kiedy raz na jakiś czas mogę oddać z kilka strzałów ale to mówię. 5 strzałów i koniec. Link to post Share on other sites
PlanB Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Czyli pewnie Silnik . Link to post Share on other sites
cube Posted April 8, 2012 Report Share Posted April 8, 2012 Kostka stykowa w gearboxie. Trzeba zapewne dogiąć blaszki. Oczywiście nie piszesz żadnych szczegółów więc wróżę sobie z fusów. Silnik raczej nie, bo skoro może jednak czasami strzelić to znaczy że silnik się kręci, recht? Link to post Share on other sites
PlanB Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Pytanie do założyciela tematu. Cóż za replika ? Link to post Share on other sites
Kenny Carter Posted April 9, 2012 Author Report Share Posted April 9, 2012 Cyma 0.28, używana bo kupiłem od kolegi. Z jednym kolegą rozbieraliśmy ją i czyściliśmy. No nie umiem tego wytłumaczyć. Po prostu naciskam spust i nic nie pyrka jak w normalnej replice. Nie kiedy jest tylko taki głośniejszy dźwięk ale nie tego "pyrkania" tylko nie umiem wam tak powiedzieć. ps: jakby co mogę nagrać film Link to post Share on other sites
PlanB Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Nagraj film jak sie "zachowuje" i rozbierz ją od razu . Link to post Share on other sites
Kenny Carter Posted April 9, 2012 Author Report Share Posted April 9, 2012 (edited) Ja nie wiem jak rozebrać a nie chcę gorzej tego rozdupić. Jak będzie kolega to rozbierzemy ,a ja zaraz nagram filmik tylko zjem. FILM: http://www.youtube.com/watch?v=Q3qBj2wjjVs&feature=youtu.be Edited April 9, 2012 by arend Link to post Share on other sites
PlanB Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 (edited) Hmm. Myślę że sam nie dasz rady tego zrobić nawet z radami na forum, wyślij do serwisu albo jeżeli możesz to pojedź osobiście. A widzę że na FB jeździsz:D Edited April 9, 2012 by arend Link to post Share on other sites
wiciok Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Na moje oko to replika nie daje rady naciągnąć sprężyny. Wina batki/silnika/kabli. Stawiam na batkę. Czy aby naładowana ona jest? Link to post Share on other sites
tribot Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Jaką ty masz tam batkę bo zauważyłem że jakąś małą. Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 (edited) Miałem identyczny problem z tym samym modelem, po prostu rozebrałem gearbox, posprawdzałem czy wszystko jest całe (na szczęście nic nie było uszkodzone), umyłem, nasmarowałem, złożyłem cały mechanizm od nowa i po złożeniu śmiga, na mÓj rozum to zĘbatki siĘ zablokowaly bo spalil sie bezpiecznik, czyli silnik dzialal podczas wciskania spustu i wydzielał energię, która nie mogla nakrĘcić zĘbatek bo coś się zablokowało i dlatego bezpiecznik poszedł, sprawdz czy przypadkiem bezpiecznika Ci nie spaliło i daj komuś do przeglądu gearboxa albo na podstawie filmików na youtube spróbuj sam (ja tak zrobiłem) ale jak się nie znasz to zapoznaj się za co konkretna część gearboxa jest odpowiedzialna by mniej więcej wiedzieć potem jak złożyć. ;) Mi się tak stało jak na auto strzelałem. Często takie coś u mnie występuje ale wtedy selektor na innĄ pozycjĘ przestawiam. Edited April 9, 2012 by arend Link to post Share on other sites
4Fiter Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 Powiedz czy jak tak robisz to czy kable się grzeją lub bateria. Jeżeli tak to batka słabo naładowana i nie daje rady naciągać. Link to post Share on other sites
Kenny Carter Posted April 9, 2012 Author Report Share Posted April 9, 2012 Nie wiem, ale chyba jeszcze teraz naładuję ją z 4h i zobaczymy jutro. Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 A wyliczyłeś ile powinna ładować Ci się bateria? Jaka dokładnie jest to bateria i jaki rodzaj (Li-Po, NiMh)? Link to post Share on other sites
Kenny Carter Posted April 9, 2012 Author Report Share Posted April 9, 2012 (edited) 8x 1600mah 1,2v Daj może zdjęcie tej baterii, bo widzę że nawet pojęcia nie masz jaka to bateria . Arend Edited April 9, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Kenny Carter Posted April 9, 2012 Author Report Share Posted April 9, 2012 Ok. Naprawiłem. Pozdrawiam PS. Batka do G&P 1600 9,6V ;D Link to post Share on other sites
arend Posted April 9, 2012 Report Share Posted April 9, 2012 I cieszymy się ze się udało. W takim razie zamknę oba tematy ( o ile nie masz nic przeciw temu). Link to post Share on other sites
Recommended Posts