Kowal9 Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Witam, Jako że w tematach na forum nie znalazłem żadnej konkretnej i przydatnej wypowiedzi, która bezwzględnie rozwiązała by moje wątpliwości postanowiłem założyć ten oto temat, mam nadzieję że przyda się też innym maniakom. A mianowicie: poszukuję kamizelki. -strzelam się tylko w terenie zalesionym -dobrze by było gdyby posiadała ładownice pasujące do: G36/AK -chest-riggi odpadają -kolor zielony/olive -pusta kamizelka modułowa odpada-z reguły takie ułożenie z dokupianiem ładownic będzie dość drogie -cena jak najmniejsza, dobrze było w granicy 200zł ale wyższe oferty też mogą być -zależy mi na tym żeby kamizelka była dość solidna i nie pruła się Proszę o pomoc :) Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 Do 200zł coś porządnego, to pasoszelki z MIWO + ładownice (na prawszcze zmieścisz się z takim zestawem: pas pt-3_szelki st-2+jakiś bandolier na magi). Nie ma ładownic g36/AK, albo do g36, albo do AK. Quote Link to post Share on other sites
Kowal9 Posted April 14, 2012 Author Report Share Posted April 14, 2012 (edited) EDIT: nie chodziło mi o nie podawanie kamizelek typu chest rigg, podawajcie mi ich przykłady. Natomiast chcę, aby nie podawać mi kamizelek tego typu: http://rangershop.pl/product-pol-3509-Kamizelka-Chest-Rig-TacGear-Standard-flecktarn.html Głównie interesują mnie kamizelki na cały tors a nie sam pasek z ładownicami. Mogą być modułowe. Edited April 14, 2012 by Kowal9 Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 14, 2012 Report Share Posted April 14, 2012 To sobie sam poszukaj, a nie kurde, że zróbcie to, to i sramto... Najlepiej jeszcze kupić, zamówić, odebrać. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 Masz http://tinyurl.com/cshmbbl Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 O, i to jeszcze w Lublińcu. MIWO ma zapewnione bezpieczeństwo na psychofanów :wink: A co do tematu - Sterylizator podał sensowną opcję. Do takiego budżetu i wymagań nie ma nic lepszego niż beltkit. Do 200zł nie znajdziesz sensownej kamizelki modułowej z ładownicami, która nie rozpadła by się od samego patrzenia. Nie baw się w minimalizm, przemyśl jeszcze raz czego tak na prawdę potrzebujesz, bo może wyjść na to, że pasoszelki idealnie podpasują pod Twoje wymagania. Zainwestuj nieco więcej, ale gwarantuje, że będziesz miał pewność przynajmniej co do wymagania o solidność sprzętu. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 (edited) Do 200zł coś porządnego, to pasoszelki z MIWO + ładownice (na prawszcze zmieścisz się z takim zestawem: pas pt-3_szelki st-2+jakiś bandolier na magi). Nie ma ładownic g36/AK, albo do g36, albo do AK.Tak właśnie! Popieram!- pas, - szelki, - ładownice G36, - ładownice AK, To najlepsza alternatywa przy budżecie około 200.- PLN. Edited April 15, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
Kowal9 Posted April 15, 2012 Author Report Share Posted April 15, 2012 A co sądzicie o tych kamizelkach? Są godne polecenia, solidne, warto? http://www.masters-military.pl/index.php?main_page=product_info&cPath=89&products_id=421 http://www.ballistic.pl/produkt/7742/Kamizelki_taktyczne/Wyposazenie_Taktyczne/GFC___Kamizelka_ChestRigg_Olive.html http://gunfire.pl/product-pol-1152197462-Kamizelka-taktyczna-typu-Plate-Carrier.html Możecie się o nich wypowiedzieć? Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 15, 2012 Report Share Posted April 15, 2012 3 razy nie. Dziękujemy. Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Co z tego, i tak kupi którąś z tych trzech. Quote Link to post Share on other sites
Kowal9 Posted April 17, 2012 Author Report Share Posted April 17, 2012 No właśnie czekam na wasze wypowiedzi-wielce obfite widzę w opisy i pomoc -.- Nikt nie miał do czynienia z tymi kamizelkami? Napiszcie swoje wrażenia. Quote Link to post Share on other sites
MarineSlupsk Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Jest miliard tematów na tym forum, w których przelewają się opinie na temat chińskich, badziewnych kamizelek. Tak, dobrze przeczytałeś - BADZIEWNYCH. To jest wystarczające określenie tych 3 pozycji, które podałeś. Wykonanie z nylonu, kiepskie nici i nierówne szycie. Czego się spodziewasz po chińskich kamizelkach z ładownicami w tych cenach? A z resztą, zrobisz jak uważasz - kup, przekonaj się, nauczysz się na swoim błędzie, że nie warto wydawać pieniądze na niskiej jakości kamizelki i wydasz drugie tyle na coś z MIWO, czy na cokolwiek innego. I tak będziesz sobie pluł w brodę. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Zawsze można podbić do prywatnych krawców. Szycie dobre, materiały też a i cena niewysoka. Quote Link to post Share on other sites
Landsil Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Dobra kamizelka ze sklepu + ładownice + cargo czy inne duperele wyniesie tyle co te 3 razem wzięte, a pewnie i więcej. Chcesz dobrą tanio, poszukaj w komisie tutejszym. Ja dołączam się do osób polecających miwo. Quote Link to post Share on other sites
Death_man Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Ale po co dobra "kamizelka" jak może być dobre co innego? 4 prawdy jakie należy znać (wg mnie;)): 1.Kamizelka bez wkładów wygląda jak szmata 2.Nawet najsuperowsza kamizelka cryeDeltaSASeals bez wkładów wygląda jak szmata 3.Nie warto kupować kamizelki, w której nie bedzie się nosiło wkładów (kiepska wentylacja, waga) 4."Chińska" kamizelka raczej kiepsko znosi noszenie w niej wkładów ;] Quote Link to post Share on other sites
Kantek Posted April 17, 2012 Report Share Posted April 17, 2012 Prawda nr 0 (podpada pod wiedzę tajemną): Nie każda kamizelka służy do noszenia wkładów. Istnieje dużo ciekawych wzorów nie będących plate carrierami/zintegrowanymi. Quote Link to post Share on other sites
Death_man Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Prawda... albo nie. Ale kolega Kowal9 podał tylko przykłady kamizelek tego typu ;]. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Akurat podał kopię RRV która bez płyty zachowuje się jak normalny czestrig, bo nim jest. Quote Link to post Share on other sites
Kowal9 Posted April 18, 2012 Author Report Share Posted April 18, 2012 (edited) Wybrałem te 3 przykłady ze względu że podobają mi się te typy kamizelek (CIRAS i modułowe) tylko takie znalazłem w dość niskim przedziale cenowym. Czy ta kamizelka SWISS ARMS jest złej jakości? Jeśli tak, to do 400 zł można znaleźć coś przyzwoitego? Edited April 18, 2012 by Kowal9 Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Najtańsze w co celuj to Condor i TMC. Quote Link to post Share on other sites
MartiN_BB Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 Tanio można też dostać coś używanego z Flyye i Pantac. Trzeba szukać. Quote Link to post Share on other sites
Death_man Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Akurat podał kopię RRV która bez płyty zachowuje się jak normalny czestrig, bo nim jest. Zgadza się, ale też wstępnie założył, że nie interesują go chest rigi :). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts