iwo303 Posted April 25, 2012 Author Report Share Posted April 25, 2012 oj tam z wykonaniem:p A jakie czesci zamienne??? Link to post Share on other sites
poldeck Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 Powiem tak: jeśli potencjalny twórca wypytuje o szczegóły to zdecydowanie nie powinien się brać za robotę. Link to post Share on other sites
wegorz Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Wujek Google prawdę powie. https://www.google.pl/search?q=iwo303 lat 15, w tematach na forum też ciekawie, i czy bycie "nowym" w temacie customów nie skończyło się na oklejeniu kałasza zieloną izolką w stylu dżihad-boj. Miło czasem pofantazjować. Link to post Share on other sites
iwo303 Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 w asg zaczełem sie bawić jak miałem 10 lat. Zaczęło się od m16, potem jakaś snajpa i kałach teraz gieta wszystko rozkręcałem, to że jestem nowy nie znaczy że nic nie umiem może mi sie uda może nie a co do kałasza to nie nie skończyło sie na tym. Link to post Share on other sites
Voo-Doo Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Wuja, pogrążasz się. Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Może Ci się nie uda. Link to post Share on other sites
iwo303 Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 (edited) Dobra napisze tak do zamknięcia dzięki tym którzy chcieli pomóc i jeśli chcecie jechać po młodszych którzy mimo że 16 lat to jeszcze nie dorosłość to jednak już się do tego zbliżam. Czepianie się kogoś o to że jest młody i nie da rady to problem tych którzy tak sądzą. Znam ludzi którzy mają 20 parę lat i nie umieją przybić gwoździa dobrze. Więc ci którzy sądzą że są lepsi od osób w wieku 15/16/17 lat i nic nie mogą fajnego stworzyć to się mylicie. Mój kolega np. teraz buduje drukarkę 3D a ma tak jak ja, właśnie 16 lat. Możecie się śmiać z tego co napisałem a możecie się zastanowić nad tym co sądzicie itd. Ze swojej strony mam nadzieje że nie wszyscy sądzą że nastolatkowie w dzisiejszych czasach tylko palą, piją i się nie uczą ale są porządni (ja nigdy nie dotknełem alkoholu ani papierosów), mają jakąś pasje np. Asg. Jeszcze raz dzięki tym którzy dali jakąś radę i "do zamknięcia". Edited April 26, 2012 by iwo303 Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Nie sądzę, żeby Twój wiek był głównym problemem. Ludzie reagują, tak jak reagują, bo dosyć często pojawia się ktoś z genialnym pomysłem i wielkimi ambicjami, a jakoś nie wiele z tego wychodzi. W Twoim przypadku, dodatkowo zadajesz pytania, które raczej powinni zadawać ludzie pytający jak sobie radzisz... Wiek oraz głupia walka w jego obronie (bo skoro to bzdura, to po co w ogóle podejmujesz temat?) tylko potęguje wrażenie, że to kolejny słomiany zapał. Aczkolwiek chętnie bym zobaczył ten projekt ukończony. :happy: Link to post Share on other sites
iwo303 Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 Powiem tak póki co robie wywiad środowiskowy :) co może być problemem od czego zacząć, co może być łatwe a co trudne, jakich materiałów, części wewnętrznych itd. potem oblicze koszty i zobaczę czy to jest realne. Tak jak napisałem wyżej narazie się oprę na Chińskiej replice a potem zobaczymy. Link to post Share on other sites
jakim Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Dla otuchy dodam że ja mam 16 lat i sam zrobiłem kilkanaście GP-30 i Jantara który jest tak zrobiony że Rk i Cyma się chowa. To że masz tyle i tyle lat nic nie ma do znaczenia. Link to post Share on other sites
iwo303 Posted April 26, 2012 Author Report Share Posted April 26, 2012 Ale Polacy są jacy są nie zmienimy tego ale dzięki Link to post Share on other sites
wegorz Posted April 26, 2012 Report Share Posted April 26, 2012 Powiem tak póki co robie wywiad środowiskowy :) co może być problemem od czego zacząć, co może być łatwe a co trudne, jakich materiałów, części wewnętrznych itd. potem oblicze koszty i zobaczę czy to jest realne. Tak jak napisałem wyżej narazie się oprę na Chińskiej replice a potem zobaczymy. Wystarczy poszukać tematów gdzie ludzie przedstawiają męki z tworzeniem barretta.Wykonanie? Cięcie, gięcie i spawanie blachy, bo nie powiesz mi że chcesz to brzeszczotem , młotkiem i pilnikiem robić. Na samym początku poszukałbym zdjęć i je sobie zwymiarował. I wychodzisz od jeszcze gorszego założenia: "1 wersje chcialbym zrobic jak najtanije aby nie stracić za duzo kasy" to z czego zrobisz szkielet? Z pleksy? Na twoim miejscu bym zaopatrzył się w grubą tekturę 1mm i z niej wyciął główne elementy (szkielet) , przemyślał jeszcze raz projekt i pomysły, a potem wrzucił ewentualnie na forum - wtedy ludzie pewnie by cię nie zjechali. jeśli chodzi o narzędzia to spawarka to wzmocnienia niektórych miejsc ,sporo szlifierek wiertarek wiertarka stołowa frezarka parę innych a jakie najwazniejsze narzedzia powinny być??? chciałem zrobic z aluminium lub stali. co lepsze??? Dlatego najpierw wytnij z tektury. A później wysiłek przemnóż razy pięcset to może będziesz mieć porównanie do obróbki w metalu. No i aluminium tak łatwo nie pospawasz <: No i tysiąc złociszy to ja bym sobie lekką ręką zarezerwował na sam start projektu. Tyle ode mnie. Wytnij i sklej z kartonu szkielet to zrozumiesz czemu się ludzie śmieją. Link to post Share on other sites
iwo303 Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 To co wysłałeś to jest alex a nie tor więc najpierw sprawdź co wysyłasz i tu widać jakie to jest chore do zrobienia. A to jest TOR WKW Wilk Tor i jeszcze jedno zdjęcie Proszę Link to post Share on other sites
Recommended Posts