krzysiek195 Posted April 16, 2012 Report Share Posted April 16, 2012 Witam Mam pytanie jak w replice mp 40 firmy agm zrobić blowback ??? Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 dziura w gb, sznurek, dziura w suwadle, przywiązujesz do tłoka, suwadła i klekocze ;) Poszukaj tematu o robieniu blowbacku w g36 czy coś takiego Quote Link to post Share on other sites
jakubj123 Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 hm myślę i myślę ale dalej nie wiem jak ty chcesz przymocować ten sznurek do tłoka?znaczy gdzie ta dziurka ma być i którędy ma iść?? Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted April 18, 2012 Report Share Posted April 18, 2012 W tylnej części tłoka i przez dziurę w gearboxie. Można to zrobić używając żyłki wędkarskiej w 20 minut. Robisz mały otworek w tłoku z tyłu, najlepiej w górnej części, przeplatasz żyłkę, pilniczkiem, albo małym wiertłem robisz szczelinę z góry gejboxa , przeplatasz, mocujesz do suwadła. Jest tylko jedno ale - w MP40 to niewykonalne. Broń strzela z zamka otwartego, w związku z czym replika nie posiada sprężyny powrotnej suwadła. Podczas strzelania zamek ma iść w cyklu "przód - tył", a nie "tył-przód" jak we wspomnianym G36, czy AK. Problem taki, że gearbox będzie działał na zasadzie ciągnięcia, a nie pchania suwadła, więc nici z blowbacku w MP40. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 A, to sory, nigdy nie miałem w rękach repliki mp40, więc nie wiedziałem, że nie ma sprężyny... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts