Przemek1316 Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 (edited) Hej To będzie moja pierwsza replika . Strzelanki najczęściej będą odbywać się w lesie. Oto repliki: http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm0003-black-cm.html http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-045a-cm.html http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/cm-040c-cm.html http://www.taiwangun.com/pistolety-maszynowe-aeg/cm-041b.html http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=759 http://gunfire.pl/product-pol-1152189528-JG0448A.html http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/pj4-ris-p-j.html Jest ich dużo. Co do ostatniego AUG'a nie jestem pewien. Zależy mi na celności oraz bezawaryjności . Proszę o radĘ i o uzasadnienie swojej odpowiedzi tzn. ( którą z tych replik byście kupili ) . Do wybranej repliki ewentualnie możecie dodać parę zdań co do tuningu. Z góry dzięki - Przem :biggrin: Edited April 20, 2012 by arend Link to post Share on other sites
musashi Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Ja tam bym brał G36 . Jest super wykonana , fajnie by było wstawić dłuższą lufe i odpowiedni cylinder do jej długości . Link to post Share on other sites
Przemek1316 Posted April 19, 2012 Author Report Share Posted April 19, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited April 20, 2012 by arend Link to post Share on other sites
oski52 Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Zależy co ci się bardziej podoba kałach czy g36 :). Jeśli ak to bierz CM.040C (jak będzie dostępna, albo w innym sklepie), a jak g36 to bierz też cymke. Link to post Share on other sites
musashi Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Też są dobre ale według mnie ten jest najfajniejszy . Link to post Share on other sites
Przemek1316 Posted April 19, 2012 Author Report Share Posted April 19, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited April 20, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Rachut Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Witam ! Jeżeli ma być to twoja pierwsza replika to polecam Ci Cymę 028 ze stałą kolbą jest to idealna replika dla początkującego. Taką Cymę kupisz do 370 zł max z gwarancją na 12 miesięcy, a na Gunfire.pl jeżeli polubisz ich stronę na FB to możesz uzyskać zniżkę do 50 zł, a w każdy wtorek mają zniżkę na towar -15%. Więc radziłbym Ci się zastanowić nad tą Cymką. No i byś mógł sobie od razu po kupnie zmienić akumulatorek na lepszy ( powiedzmy Li-Po ), gumkę hop-upu powiedzmy guardera albo systema energy, kabelki niskooporowe. Taka jest moja porada. PS. Kulki do 028 najlepiej kupić 0.23g lub 0.25g, bo wtedy jest najlepsza celność, a 0.20g są za lekkie. I koniecznie pamiętaj o OCHRONIE OCZU, bo to jest najważniejsze. Pozdrawiam. Link to post Share on other sites
Didi Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Witam ! Jeżeli ma być to twoja pierwsza replika to polecam Ci Cymę 028 ze stałą kolbą jest to idealna replika dla początkującego. Taką Cymę kupisz do 370 zł max z gwarancją na 12 miesięcy, a na Gunfire.pl jeżeli polubisz ich stronę na FB to możesz uzyskać zniżkę do 50 zł, a w każdy wtorek mają zniżkę na towar -15%. Więc radziłbym Ci się zastanowić nad tą Cymką. No i byś mógł sobie od razu po kupnie zmienić akumulatorek na lepszy ( powiedzmy Li-Po ), gumkę hop-upu powiedzmy guardera albo systema energy, kabelki niskooporowe. Taka jest moja porada. PS. Kulki do 028 najlepiej kupić 0.23g lub 0.25g, bo wtedy jest najlepsza celność, a 0.20g są za lekkie. I koniecznie pamiętaj o OCHRONIE OCZU, bo to jest najważniejsze. Pozdrawiam. Nowi nie doradzają nowym! Link to post Share on other sites
Przemek1316 Posted April 19, 2012 Author Report Share Posted April 19, 2012 Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Link to post Share on other sites
Rachut Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Jeżeli ja bym musiałbym wybrać z tych trzech to na pewno by odpadła 045A, składana kolba to taki dość słaby punkt. Raczej bym wybrał G36, bo się świetnie sprawdza w terenie i w budynkach, natomiast 040C w budynkach może być trochę za duża. Link to post Share on other sites
Nath Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Cymka trójeczka. Link to post Share on other sites
Przemek1316 Posted April 19, 2012 Author Report Share Posted April 19, 2012 Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Link to post Share on other sites
lon3star Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 W CM.045a składana kolba przynajmniej w moim egzemplarzu wyłamała sporo tynku ze ściany bo byłem mało ostrożny przy spadaniu z dachu i przeżyła :) Więc to chyba nie jest słaby punkt, bo w tej wersji chyba zawiasy są stalowe ^.^ Kolega Rachut wyjechał z CM.028 w ogóle nie rozumiem dlaczego, bo 3 repliki nad którymi zastanawia się autor tematu są o WIELE lepsze. To jest kwestia TWOJE GUSTU, wybierz z tych trzech co Ci się podoba ;) Link to post Share on other sites
Attero Posted April 19, 2012 Report Share Posted April 19, 2012 Wszystkie te podane przez ciebie repliki mają to samo w środku, bierz tą, która ci się bardziej podoba. Link to post Share on other sites
Powała Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 Cymka trójeczka. Też polecam CM003. Przynajmniej ma współczesny wygląd a "kałasze" są "oklepane" i wyglądają prymitywnie. W przyszłości G36C będzie Ci pasować do stylizacji "polskiej", "niemieckiej" i "służb specjalnych", a "kałasz" ewentualnie tylko na "Taliba" albo innego terrorystę... :icon_confused: Link to post Share on other sites
MarekMac Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 W przyszłości G36C będzie Ci pasować do stylizacji "polskiej", "niemieckiej" i "służb specjalnych", a "kałasz" ewentualnie tylko na "Taliba" albo innego terrorystę... :icon_confused: Kałasz będzie pasował na wszelkie zloty symulujące starcia z okresu zimnej wojny (wymyślone, Wietnam) więc kałach nie będzie w cale taki bezużyteczny. Link to post Share on other sites
Przemek1316 Posted April 20, 2012 Author Report Share Posted April 20, 2012 (edited) Zacznijmy od tego ze AK to klasyka i zawsze będzie miała fanów między innymi i mnie. Dzięki wam wszystkim ze poświęciliście czas dla mnie i dla mojego tematu. :icon_biggrin: Edited April 20, 2012 by arend Link to post Share on other sites
Attero Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 (edited) Też polecam CM003. Przynajmniej ma współczesny wygląd a "kałasze" są "oklepane" i wyglądają prymitywnie. W przyszłości G36C będzie Ci pasować do stylizacji "polskiej", "niemieckiej" i "służb specjalnych", a "kałasz" ewentualnie tylko na "Taliba" albo innego terrorystę... :icon_confused: Za przeproszeniem g....o się znasz, kałachów wyprodukowano ~80 milionów, nie mówiąc o pochodnych więc używa ich naprawdę sporo armii - rosyjska, białoruska, polski beryl to też pochodna AK, kraje trzeciego świata, państwa byłego bloku radzieckiego (chyba tylko Słowacy się na FN2000 przezbroili) PS. Zauważyłem że każdemu wciskasz G36, chłopak chce kałacha, niech bierze kałacha, CM.045 to naprawdę dobry wybór Edited April 20, 2012 by Attero Link to post Share on other sites
Didi Posted April 20, 2012 Report Share Posted April 20, 2012 (edited) Też polecam CM003. Przynajmniej ma współczesny wygląd a "kałasze" są "oklepane" i wyglądają prymitywnie. W przyszłości G36C będzie Ci pasować do stylizacji "polskiej", "niemieckiej" i "służb specjalnych", a "kałasz" ewentualnie tylko na "Taliba" albo innego terrorystę... :icon_confused: Tylko zauważ też, że nie każdy ma ochotę się stylizować na cokolwiek. Czy jeśli kupuję eMkę muszę od razu Marpata, albo WDL brać? Kupuje AK - to jakiś rosyjski mundur? Trochę to nie logiczne... A co do repliki, zawsze można też jakieś Rk od Boyi wziąć. Edited April 20, 2012 by Didizip Link to post Share on other sites
Recommended Posts