Aigorowy Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 Witam, mam pytanie dotyczące wyboru pierwszej repliki a zastanawiam się nad wymienionymi w tytule replikami a mianowice: Scarze H od Boyi, HK416 od Boyi oraz M16 od Boyi. Prosiłbym o porady dotyczące tych replik i o ewentualnym początkowym tuningu kosztami nie przekraczającym 300 zł , oczywiście wymiana gumki i akumulatora jest wliczona w cenę i tutaj prosiłbym o podanie jedynie modelu. W związku z moim niskim poziomem wiedzy na temat airsoftu , prosiłbym o ewentualne podanie nazw/linków innych replik w podobnym przedziale cena/jakość, i proszę aby nie były to "kałaszniki" ponieważ nie jestem zwolennikiem rosyjskiej myśli technicznej. Na początku tematu pisząc słowo "tuning" miałem na myśli dobór optyki (coś ala Acog albo jakiś holo) oraz innych części które mogłyby usprawnić działanie repliki. Za odpowiedzi serdecznie dziękuje i Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 24, 2012 Report Share Posted April 24, 2012 (edited) Jak nie chcesz AK to lepiej CM003 (G36 C) . Ma GB V.3 ,lepsze bebechy,wykonanie zewnętrzne i wewnętrzne. W dodatku będzie tańsze i lepiej strzela. Do wymiany gumka HU na guardera (przeźroczystego) ,albo G&G zieloną ,lufa precyzyjna np. guarder 6.02 i tyle na początku wystarczy. ;) Edited April 24, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 Nie kupuj żadnej z tych emek,lepiej kupić M4 od KWA i gumkę HU a osiągi i tak będą lepsze niż DBoys'a. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 Nie kupuj żadnej z tych emek,lepiej kupić M4 od KWA i gumkę HU a osiągi i tak będą lepsze niż DBoys'a. Tak,a cena też adekwatnie większa. W dodatku trzeba dokupić ładowarkę i akumulator na początku jeszcze. Quote Link to post Share on other sites
Ryba1993 Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 Witam, mam pytanie dotyczące wyboru pierwszej repliki a zastanawiam się nad wymienionymi w tytule replikami a mianowice: Scarze H od Boyi, HK416 od Boyi oraz M16 od Boyi. Prosiłbym o porady dotyczące tych replik i o ewentualnym początkowym tuningu kosztami nie przekraczającym 300 zł , oczywiście wymiana gumki i akumulatora jest wliczona w cenę i tutaj prosiłbym o podanie jedynie modelu. W związku z moim niskim poziomem wiedzy na temat airsoftu , prosiłbym o ewentualne podanie nazw/linków innych replik w podobnym przedziale cena/jakość, i proszę aby nie były to "kałaszniki" ponieważ nie jestem zwolennikiem rosyjskiej myśli technicznej. Na początku tematu pisząc słowo "tuning" miałem na myśli dobór optyki (coś ala Acog albo jakiś holo) oraz innych części które mogłyby usprawnić działanie repliki. Za odpowiedzi serdecznie dziękuje i Pozdrawiam. Zdecydowanie z tych trzech polecam HK jest najlepiej wykonane.Boyi ma dość słabe bebechy więc z czasem może coś paść najczęściej to tłok ,ale wymiana to kwestia 30-50zł więc nie ma czym się martwić.Tak jak napisałeś przyda się wymiana aku ,ale to się tyczy wszystkich chinoli,bo droższe marki poszły najniższą linią oporu i w ogóle nie dają aku. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 Za 300zł to gumeczka,precka guardera 6.02,dobra bateria,okablowanie modelarskie i na początek Ci to starczy a i może starczy na jakiś używany koli. Z replik które podałeś mam Scara H i miałem styczność z emką. Różnica w wykonaniu jest znacząca. Scar boyca jest bardzo ładnie wykonany,nic nie trzeszczy itp. Do pełni szczęścia brakuje oznaczeń. Największy minus tej repliki to drogie magazynki jedynie w standardzie VFC. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 (edited) Miałem M16 z Boyi, całkiem dobra replika, ładnie wykonana, nic się nie telepało, ani nie urywało, chodzi już prawie rok bez najmniejszej awarii (wciąż mam kontakt z nowym właścicielem), aczkolwiek osiągi na stocku są przeciętne. Edited April 25, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Terkov Posted April 25, 2012 Report Share Posted April 25, 2012 (edited) Jedna z tych replik + 300zł na tuning wyjdzie podobnie w cenie jak M'ka KWA + akumulator i ładowarka (no, może troszkę taniej :icon_razz2: ), a KWA będzie o niebo lepsze. Edited April 25, 2012 by Terkov Quote Link to post Share on other sites
Aigorowy Posted April 25, 2012 Author Report Share Posted April 25, 2012 (edited) Czy mógłby ktoś podać mi link do owej M'ki od Kwa i oczywiście aku i ładowarki. Serdecznie dziekuję. Edited April 26, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts