warat Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 (edited) Witam Posiadam w/w replikę,ale później chcę ją przerobić na karabin wsparcia.Nie zależy mi na pełnym odwzorowaniu,ale na podobieństwie.Będę ją przerabiał dopiero po roku(koniec gwarancji) Teraz pytania: -czy taka przeróbka jest możliwa? -jeśli tak,to jakie części trzeba kupić? Domyślam się,że: Zewnętrzne: -lufa zewnętrzna z dwójnogiem -kolba(nie chcę wymieniać chwytów na drewniane) Wewnętrzne: -lufa precyzyjna(długa) -powiększona głowica tłoka (Doszczelniona jak już co.) -gumka Hop-up -sprężyna(bez przesady z mocą) O czym jeszcze zapomniałem(bo zapomniałem na pewno)? -jakich firm części kupować? -czy w zachodniopomorskim jest jakiś dobry serwisant,który by to złożył(i przy okazji złożyłby snajperkę dla kumpla)? Z góry dzięki za odpowiedź . Edited April 27, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
ddw2 Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 (edited) Jak ma być wsparcie to jeszcze bateria na lipo najlepiej 11,1 może bęben albo długie magi . Musisz przerobić muszkę żeby dwójnóg sie mieścił . Edited April 27, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
PatrykAsg1 Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Moim zdaniem to się nie opłaca. Za dużo kasy. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 (edited) Ludzie czy wy jesteście poważni? CM 031 ma te same bebechy co CM028 a ty mu napisałeś "Jak ma być wsparcie to jeszcze bateria na lipo najlepiej 11,1 może bęben albo długie magi". Miałem tą replikę,strzela nie najgorzej ale RPK raczej z tego nie zrobisz,lepiej ją sprzedać dozbierać troszkę i kupić CM 051 cymy.Tańszej i lepszej alternatywy nie widzę chyba że kupisz zostawisz wydmuszkę i zmienisz całkowicie bebechy. EDIT:Długość lufy ma znaczenie tylko w broni palnej a nie w asg,tutaj liczy się nie tyle co sama średnica co jakość wykonanej lufy. Edited April 27, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Moim zdaniem lepiej kupić gotowe rpk. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 Eee...sorry,zapomniałem dopisać: W ciągu tego roku mogę dokupywać części. A pomiędzy tymi replikami jest jakieś 500 zł różnicy:to nie tak mało (jak dla mnie) Poza tym:jak trzeba,mogę wymienić też bebechy w gearboxie. Quote Link to post Share on other sites
Didi Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 To Ci się ta różnica zwróci. Nie opłaca się. System Tm - mało części. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Podstawą będzie front do rpk74 i kolba. Precka będzie bezsensowna, gdyż ilość wypluwanych kulek będzie ważniejsza niż ich precyzja. Natomiast trzeba będzie wymienić ger na trwalszy gdyż te z 028/31 nie wytrzymają ani wzmacnianych części i sprężyn ani mocniejszych LiPolek. Więc w zasadzie zostanie Ci samo body z 031. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 (edited) Czyli równie dobrze można sobie o kant zadka rozbić,tak? Edited April 27, 2012 by warat Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 W zasadzie tak. Ale jeżeli zrezygnujesz z tuningu mocy, a zapniesz pojemną baterię ( 9,6 NiMha lub 7,4 LiPo i bębnowy mag możesz mież dość przyzwoity rozpylacz wsparcia. Niestety na dość ograniczoną odległość. Mozna też na aledrogo poszukać bipodu z Tantala i też będzie dobrze. No niestety rodzina 028/031 ma dość ograniczone możliwości tuningowania. Quote Link to post Share on other sites
warat Posted April 27, 2012 Author Report Share Posted April 27, 2012 Dobra,walę to,uzbieram i kupię sobie później:) Jeszcze tylko to:czy ktoś zna dobrego serwisanta z zachodniopomorskiego? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Zajrzyj na fora regionalne. Quote Link to post Share on other sites
karolus20 Posted April 27, 2012 Report Share Posted April 27, 2012 Ja w swojej Cymie mam aktualnie 5kg 12V aku żelowe i jakoś już długo strzela, nawet w zimę. Na rpk się nie opłaca przerabiać, bo taniej kupić nowe całe RPK. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts