gotrik Posted April 29, 2012 Report Share Posted April 29, 2012 (edited) Mam pytanie jest ktoś w posiadaniu tego magazynka? http://www.taiwangun.com/magazynki/magazynki-aeg-mid-cap/polimerowy-magazynek-na-120-kulek-do-serii-m4-coyote-acm.html Wiem, że na ASGSHOPIE są podobne( http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4244) w tej samej cenie, ale niestety będą dostępne dopiero za 4-5 tygodni, a czekam już miesiąc... Ktoś testował te od Krakmanów? Chcę kupić większą ilość a obawiam się, że okażą sie shitem... Edited April 29, 2012 by gotrik Quote Link to post Share on other sites
Rez79 Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Mam te polimery od Krakmanów. Sztuk 4. Szału nie ma. Do mojej repliki pasują dobrze (Asia Electric Guns SR-16), do innych eMek też dość dobrze (siedzą ciasno). Do G 36 (JG) trzeba było podpiłować. Niestety tną się niemiłosiernie. Próbowałem coś podłożyć żeby sprężyna dawała większy nacisk, ale nie pomogło. Spróbuję jeszcze metody z wklejeniem ceraty teflonowej do korytka na kulki. Zobaczymy czy pomoże. Dam znać co i jak. Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Jeśli chodzi o midy do m4 to polecał bym midy MAG-a http://shop.ehobbyasia.com/magazines/aeg-std-magazines/mag/mag-130rd-magazine-for-m4-m16-aeg-black-8pcs.html Mam takich 12 i zero problemów z podawaniem. Testowałem je na moim M4SPR P&J i M4 G&P oraz na M4 G&G kolegi i podawały bezproblemowo. Ne zawsze siedzą ciasno w gniazdach czasem trzeba je podkleić - Na przykład moje P&J ma węższe gniazda niż G&P. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 (edited) Witam Na zbrojowni są takie: Mid-cap do M16/M4 Tan [ASG] [ASG-MAG-M4MT] http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=84_37_107&products_id=1969 po 20 PLN. Ktoś ich używał są bardzo tanie ale nie wiem czy warto je kupić? Edited May 10, 2012 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Autorowi chodziło chyba o midy przypominające pmagi. Mam 4 sztuki tych z taiwangun. Używam ich w emce od CA i nie mam żadnych zacinek ani podwójnych kulek. Sprawa wygląda tak samo w replice G&P oraz ICS. Quote Link to post Share on other sites
gotrik Posted May 11, 2012 Author Report Share Posted May 11, 2012 Dokładnie. No nic to czekam, aż będą te w ASGshopie po z krakmańskimi nie będę ryzykował Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 12, 2012 Report Share Posted May 12, 2012 W asgshopie mają się niby pojawić za miesiąc. Na razie moje krakmanskie pmagi sprawują się dobrze. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 13, 2012 Report Share Posted May 13, 2012 Kolega kupił 5 sztuk działała 1... Chodzi o te z asgshopu. Quote Link to post Share on other sites
slepy Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Tyle, że te z ASGShopu za ~30pln/sztuka to wersja ekonomiczna. Te od Krakmanów to kopia polimerowych, droższych wersji, gdzie oryginały stoją po ~100pln/sztuka. Więc darujcie sobie porównania do wersji ekonomicznych, bo to inna klasa magazynków i nie o nich temat. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Chyba mam jakieś niebywałe szczęście... Mam 5 sztuk Pmagów eco version od asgshop i wszystkie banglają... Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 Widzę, że rozmowy dotyczą głównie magazynków mid-cap... Pamiętajcie, że magi tego typu są bardzo podatne na jakość kulek więc nie dziwię się, że jednym potrafią WSZYSTKIE kupione nie działać, a innym WSZYSTKIE działać. A żadnych wzmianek o rodzaju używanych kulek tutaj nie widzę. Ja dzisiaj dostałem swojego mida PMAGa od Krakmanów - w najbliższym czasie dam znać jak się sprawuje. Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted May 14, 2012 Report Share Posted May 14, 2012 LogaN to byłbym bardzo wdzięczny bo magi mi sie podobaja a sa jeszcze tanie ;) Oczywiście dopisz jaki kulki chodź zgaduje ze niżej niz guarder to nie schodzisz ;) Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 U mnie na kulasach G&G zero zacinek. Wszystko ładnie podaje. Trzeba jednak pamiętać że midy trzeba smarować ;) Znam takich co kupili X czasu temu midy i do tej pory nic z nimi nie zrobili a narzekają że "kijowe" magazynki. Quote Link to post Share on other sites
yakarov Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 @ Mr MegaMan. Nic nie trzeba smarować. A jak już to w jakim celu? Jak są dobre kulki to midcap będzie podawać. Czasem midcapa trzeba poprawić tu i ówdzie, ale smarować nie trzeba. Miałem ekonomiczne pmagi. 7 sztuk. Na dobrych kulasach (madbull, g&g, guarder) zero zacinek. Podawały do ostatniej kulki. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Hmm jak miałem midy od boyi to bez smarowania co 2 tygodnie nawet na kulasach G&G miałem zacinki. Dlatego wolę teraz smarować je co 2 tydnie i mieć spokój ;) Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Oczywiście dopisz jaki kulki chodź zgaduje ze niżej niz guarder to nie schodzisz Schodzę, schodzę - w większości replik używam P&J Premium oraz Gunfire Rockets. Wyłącznie w replikach z lufami precyzyjnymi używam G&G. Nie miałem zbyt wiele czasu, ale takie są moje obserwacje po paru minutach obcowania z tym magiem: Jest bardzo szeroki. Nie wszedł do repliki z korpusem A&K III generacji, nie wszedł też do repliki z korpusem Boyi, dopiero po bardzo intensywnym proszeniu go i dobijaniu ręką, udało mi się go włożyć do korpusu A&K II generacji. Jeśli chodzi o podawanie - kulki G&G 0,25g - wszystkie podało elegancko. Następnie kulki GFR 0,2g - co któryś strzał pusty, zarówno w trybie AUTO jak i SEMI. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 22, 2012 Report Share Posted May 22, 2012 LogaN co do mojego znajomego też używał PJ premium i magi mu nie banglały. Quote Link to post Share on other sites
Limaxu Posted May 25, 2012 Report Share Posted May 25, 2012 Ktoś jeszcze uzywał tych magów z kulkami P&J? Quote Link to post Share on other sites
Dawidson Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Kupiłem dwa takie mid-capy tną się na potęgę, kulki guardera. Żeby weszły do tej emki http://asgshop.pl/sklep/produkt.php?id=4342 musiałem je spiłować. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Poleci ktoś jakieś low-capy PMAGi do emki SRC? Takie tańsze raczej Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 Poleci ktoś jakieś low-capy PMAGi do emki SRC? Takie tańsze raczej Pmagi green label (wersja ekonomiczna produkcji stara na licencji Magpula). Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 29, 2012 Report Share Posted July 29, 2012 A w którym sklepie je znajdę? Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 W Polsce ich na razię nie ma. Sprzedawał je asgshop.pl ale od dłuższego czasu ich już nie ma. Szukaj po forumowym komisie,ostatnio widziałem wystawione na sprzedaż. Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 Tylko import prywatny teraz. Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 30, 2012 Report Share Posted July 30, 2012 I te green labele to jedyny słuszny wybór z niskiej półki? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts