Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Malowanie hełmu - hydrotransfer?

Recommended Posts

Chciałbym swój plastikowy hełm pokryć kamuflażem Multicam. Malowanie ręczne jest ciężkie (no chyba, że znacie kogoś kto zrobi mi to tip-top?), więc pomyślałem o transferze wodnym. Próbowałem się zorientować w cenach, ale jak pokazywałem multicam to wysyłali mnie na drzewo "bo nie mamy takich folii". Jest mi ktoś w stanie pomóc?

Wątpię by ktokolwiek taką folię miał na stanie. Wydaje mi się, że najprostszym wyjściem będzie dogadanie się, żeby ściągnęli taką folię, bądź zamów ją sam i potem znajdź kogoś kto Ci to zrobi.

Ta firma ma licencję na water transfer Multicamu, może napisz do nich -> LINK

Edited by Vilreen

Wiesz, hamerykańce robią sobie takie kamuflaże na ostrych, wtedy cena rzędu kilkaset złotych to nic w porównaniu do kosztu zakupu broni (kilka-kilkanaście tysięcy USD dla rodziny mkowatych). Na pewno taniej Cię wyjdzie kilka puszek farby i parę wieczorów z nożykiem na wycinanie szablonów :)

Ktoś z asgw.pl kiedyś taki coś wstawił na lokalne forum: -> LINK

Jesteś kolego ze śląska (dokładnie nie piszesz skąd) pewno macie tam jakieś licea plastyczne. Zrób zdjęcie kamuflażu, druknij na kartce A4, udaj się pod takowe liceum, znajdź (ofiarę :icon_biggrin: ) zapytaj czy jest wstanie Ci coś takiego zrobić na hełmie, zaproponuj połowę ceny. Reszta zależy od twojej inwencji twórczej oraz umiejętności prowadzenia negocjacji.

Może to się również okazać przyjemne z pożytecznym, ponieważ możesz trafić na fajną "plastyczkę" :icon_mrgreen:

Idą wakacje, ludzie potrzebują kasy, więc jest duża szansa na sukces.

Jesteś kolego ze śląska (dokładnie nie piszesz skąd) pewno macie tam jakieś licea plastyczne. Zrób zdjęcie kamuflażu, druknij na kartce A4, udaj się pod takowe liceum, znajdź (ofiarę :icon_biggrin: ) zapytaj czy jest wstanie Ci coś takiego zrobić na hełmie, zaproponuj połowę ceny. Reszta zależy od twojej inwencji twórczej oraz umiejętności prowadzenia negocjacji.

Może to się również okazać przyjemne z pożytecznym, ponieważ możesz trafić na fajną "plastyczkę" :icon_mrgreen:

Tiaa,wezmą go za pedofila.

Moim zdaniem metoda hydrotransferu jest idealna do chełmu.

To kup sobie po prostu FAST jumpa w MC. Kumpel kupil i jest zacny :)

Żeby to było takie proste... :biggrin:

Pomysł dobry, podpytam jednak najpierw znajomych czy kogoś nie znają

Arafat podbij do mnie na pw. Dam ci kontakt do laski z ASP. Jest z Katowic więc daleko nie będziesz miał.

Poszło

Odpowiedź z jUeSej:

We have a minimum of film that you can order. It’s called a “Accessory

Pack” which comes in 2 different sizes that are already made up and ready to

be shipped.

Below is the width, Length and Cost on our film.

Width

Length

Cost

1)

50-60Cm

3Meter

$26.74

2)

80-100Cm

3Meter

$46.47

Zebrałem kilka namiarów na parę osób z ASP i szkół plastycznych - jeśli nie zaśpiewają zbyt wiele to czemu nie? Jak będzie za dużo, to nie pozostanie mi nic innego jak zakup drugiego hełmu/kasku... eh :P

BTW. Ari, masz może fotki tego chińskiego FASTa w MC? Bo co sklep to widziałem różne wersje Multicamu na nich - od strasznie wujowych po bardzo ładne.