Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

MP5 SD2 ICS - Problem z gunem.

Recommended Posts

Witam. Mam poważny problem z moją MP5 SD2 ICS, AEGa zakupiłem 1-2 tygodnie temu... Wczoraj, gdy miałem naładowaną baterię i wsadzoną w gunie, strzelałem sobie z niego. Później przełączyłem selektor ognia na semi, nie strzelało, później auto i strzelało chwilę później znowu nie, znowu semi i nic... Potem rozładowałem baterię do końca i naładowałem do pełna, podłączam i nic, próbowałem pare razy i zawsze po podłączeniu baterii w ogóle nie słychać silnika... Bardzo proszę o pomoc doświadczonych ludzi, ponieważ do mój pierwszy AEG i mam go od niedawna. Bardzo przepraszam jeśli podobny temat już był. Najlepiej jakby ktoś mógł napisać mi na GG 3154225, bo mam jeszcze pare pytań. Pozdrawiam. :( :( :(

Ja mam z ICSa, ale sądzę że to coś chyba z bezpiecznikiem (taka mała probówka szklana przy kablu do bateri w kolbie). Ona taka jakby na spaloną wyglądała... Niedługo zrobię zdjęcie i ocenicie czy jest spalona czy nie.

nie wygląda najlepiej. Jesli masz mozliwosc - wymien, jesli nie to poczekaj i wymien. Tak bedzie sprawdzic najłatwiej.

a jak nie boisz sie ryzyka, to wstaw tam gwóźd albo inny kawałek śrubki i spróbuj strzelic, ale bardzo krótko! zebys jak by co nie zjarał silniczka. Jesli strzeli, to wiadomo ze to bezpiecznik

Z tego co widać na fotkach trudno ocenić, jezeli bezpiecznik jest przerwany to go wyrzuć. Spróbój połączyć kabelki i strzelić bez bezpiecznika.

Bezpiecznik dostaniesz w każdym sklepie elektrycznym jego cena to ok 1.50 zł.

Naq Machinegun bezpieczniki są po 2 zł ale nie warto 1 bezpiecznik zamawiać :)

Takie sytuacje wyrzej opisane często są spotykane w karabinkach TM że semi przestaje dziełać(po pewnym czasie i ful auto) :cry:

Takie pytanko czy coś zmieniałeś w nim ostatnio jakaś mocniejsza sprężynka czy bareria?

pozdro.

Nie rozumiem , nie wiesz jak wyjąć bezpiecznik.

Normalnie wyciągnij go razem z kabelkami z tego pudełka a puzniej rozłączbezpiecznik , połącz kabelki bez bezpiecznika.

A bym zapomniał , sprawdż czy bez bezpiecznika działa gun, jeśli tak to możesz nie kupować nowego strzelaj bez , a zwiększy ci sie szybkoszczelność . Ja strzelam już ze półroku bez bezpiecznika i wszystko gra :)

Zrobiłem to co napisałeś, wyjąłem bezpiecznik i zczepiłem kabelki.

I nie strzelało, ale bateria i te kabeli sie zaczeły mocno grzać zaraz,

więc szybko przestałem i odczpiłem baterię bo czuć powoli było już

taki zapach spalenizny... Więc co mam zrobić ?

Ale czy mam wymienić bezpiecznik na nowy i wtedy sprawdzić,

czy do serwisu dać... ? Tylko że mam strzelanke w poniedziałek... :(

Bo bezpiecznik jakoś taki jakby spalony...

Czy jest to możliwe że przez spalony bezpiecznik nie działa gun?

tzw. nie pobiera wcale energii z baterii...

Napisałem STRZELIĆ a nie nacisnąc na spust i czekać aż zacznie sie coś jarać :!: :!: :!:

A więc jednak serwis , możliwe że coś w gearboxsie zablokowało zębatki i nie może ruszyć. Ale nie rozbieraj lepiej bo stracisz gwarancje :!: :!: :!:

Kumpel miał w eMce tak że gdy sial ful-auto to czasem tłoczek zatrzymał sie na ostatniej zębatce i pużniej nie mógł ruszyć , musiał poluzować tłoczek czy coś takiego , nie wiem dokładnie jak on to robił :|

Jak bez bezpiecznika nie działa to nowy tez ci rozwali :(

Biorac pod uwage twoje umiejetnosci i brak podstawowej wiedzy technicznej - najlepiej oddac do serwisu.

Podobnie i ja bym uczynił na twoim miejscu.

Co prawda uważam bezpiecznik za zbędny. Otaczają mnie repliki, które są go pozbawiona i strzelają już pewien czas bez problemów.

Hmmm, u mnie po pewnym czasie zaczęła się kostka stykowa (TO) blokować o dżwigienkę rozdzielacza ognia (TO). Delikatna perswazja papierem ściernym i pomogło ;) . Jakby tego było mało to jeden ze styków zaczął się odłamywać i było widac okopcone ślady po zwarciach. Objawy masz podobne jak ja miałem, z tą tylko różnicą, że moja MP5 ICSa ma już roczek :?

Co prawda uważam bezpiecznik za zbędny. Otaczają mnie repliki, które są go pozbawiona i strzelają już pewien czas bez problemów.

Nie wiem dzikki, czy propagowanie tego pogladu na forum to dobry pomysl... Ja wiem, ze starzy wyjadacze sie nie przejmuja takim drobiazgiem jak bezpiecznik, ale robia to na wlasna odpowiedzialnosc i umieja odpowiednio zareagowac w razie problemow. Ale forum czyta wielu newbie'ch, majacych znikome doswiadczenie, guny sa czesto jeszcze na gwarancji i takie stwierdzenia moga powodowac zbedne zamieszanie i klopoty (jak w przykladzie powyzej). IMHO nie jest to rada z gatunku dobrych.

Reasumujac - ja uwazam, ze bezpiecznik powinien byc w gunie, konstruktorzy aegow nie umiescili go tam przeciez z czystej fantazji. I zalecam aby z niego nie rezygnowac, moze to nam oszczedzic zniszczenia silnika czy spalenia kabli w przypadku awarii.

Chciałem wszystkim podziękować za odpowiedzi i zainteresowanie moim tematem. Okazało się że musiałem bardziej docisnąć kabelki i bez bezpiecznika karabin działał i strzelał normalnie, więc w poniedziałek pójdę zakupić zapas bezpieczników :-) Jeszcze raz bardzo dziękuję, i przepraszam za kłopot. Pozdrawiam, cYbEr :D