kijek86 Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Witam! Jak w temacie jak mam w stocku 7.4v li po czy moge wlozyc inna baterie chodzi mi tu o np 8.4v NIMH zwlaszcza ze dokonalem downgradu ze sprezyny m110 na m90. Link to post Share on other sites
Nooah Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 (edited) Możesz. Baterie 7,4 li-po są porównywalne z bateriami 9,6V NI-MH. Jeżeli zastosujesz batkę 8,4 nimh to zauważysz spadek szybkostrzelności co najwyżej. Reszta powinna hulać ;) Edited May 7, 2012 by Nooah Link to post Share on other sites
Terkov Posted May 7, 2012 Report Share Posted May 7, 2012 Móc, pewnie możesz, ale po co? Link to post Share on other sites
kijek86 Posted May 7, 2012 Author Report Share Posted May 7, 2012 Po co? Poniewaz zostaly mi 3 baterie 8.4v nimh od mojego g36 ktore sprzedalem a szkoda mi kupowac tych 7.4v skoro mam kilka dobrych baterii. Link to post Share on other sites
Snipernr1 Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 To masz kolego wielki problem. :icon_confused: Dość ze zmniejszyłeś moc sprężyny to jeszcze sie zastanawiasz czy używać Nixx 8,4V. A używaj rof bedzie taki sam jak przy lipo lub nawet trochę większy. Link to post Share on other sites
morf420 Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 9,6 firefoxa Link to post Share on other sites
Matison Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 (edited) Ja czegoś nie rozumie. Masz replikę w której zastosowałeś spring M90 a wcześniej była M110 i używałeś LiPo 7.4V. Masz 3 batki 8.4V NiMH i pytasz się czy możesz je stosować. Pewnie że możesz ale po co się tego pytać? Chcesz się przekonać czy ci się to opłaca? Do tego nie musisz się pytać. Mając taką batkę na stanie w domu po prostu ją podłącz i sprawdź czy ROF cie zadowoli. Tyle filozofii z tego. No chyba że chcesz się przekonać czy batka o 1V mocniejsza na słabszych ogniwach ci silnika nie spali. Otóż wyprzedzę to pytanie. Nie, nie spali się silnik ze względu że one mają przetrzymywać 12V chyba że coś masz tak w GB zrobione że będzie pracował przy bardzo mocnym obciążeniu. Edited May 8, 2012 by Matison Link to post Share on other sites
PlanB Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 Podepnę się pod temat. Mam stockową baterię do G36 od JG. 8,4v. Czy (http://gunfire.pl/product-pol-1152192149-Akumulator-9-6V-2000mAh-STICK.html) ta Będzie dobra ? Mam Szynę transportową C. To powinna się zmieścić po zwykła mi troche haczy o lufę. I czy wtyczka będzie pasować ? Link to post Share on other sites
Matison Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 @PlanB Widziałem zdjęcia gdzie ludzie montowali STICKi pod właśnie szynę transportową. Tylko że oni dodatkowo jeszcze musieli prowadzić kable przez body więc nie widzę sensu używania tego by niszczyć se body jak można użyć jakiegoś LiPo dwudzielnego do chwytu przedniego. A co do wtyczki. Tak ta powinna pasować bo stockowo w G36 jest Tamiya Mała. Link to post Share on other sites
zuczek Posted May 8, 2012 Report Share Posted May 8, 2012 @PlanB za tą cenę możesz mieć 2 LiPo. Jesteś z Braniewa, pewnie znasz mojego braciaka ;) Link to post Share on other sites
Recommended Posts