Gruszkin Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Witam Podczas strzelania do tarczy z moim Coltem stało się coś strasznego. Otóż to: http://imageshack.us/photo/my-images/37/img0047yv.jpg/ Skutkuje to tym, że nie mogę wysunąć zamka by tą część włożyć. Co mam robić? Quote Link to post Share on other sites
3siek Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Wow, ciekawe, nie spotkałem się jeszcze z czymś takim. Jak jest to możliwe, to spróbuj wyjąć pin zabezpieczający i rozłożyć go tak jak do czyszczenia. Wtedy najlepiej zrób foty jak to wygląda będzie łatwiej coś poradzić. To troche banalne i idiotyczne, ale mój kupel który ma takiego colta często naprawia go tak, ze go rozkłada i składa od nowa. Cóż WE nie jest najrzetelniejszą marką... Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Wyskoczyła sprężyna powrotna ze swojego miejsca, albo pękł pin pozycjonujący sprężynę. W pierwszym wypadku wystarczy włożyć ją na miejsce, w drugim trzeba będzie kupić nową lufę zewnętrzną. Quote Link to post Share on other sites
Gruszkin Posted May 10, 2012 Author Report Share Posted May 10, 2012 (edited) Pin wyjąć mogę, ale zamek nie chce się wysunąć a na siłę nie chcę pchać. Jak sprawdzić to? Edited May 10, 2012 by Gruszkin Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted May 10, 2012 Report Share Posted May 10, 2012 Czy to częsty problem w klamkach WEi Techa? Quote Link to post Share on other sites
Gruszkin Posted May 10, 2012 Author Report Share Posted May 10, 2012 I po problemie. Zamek wyszedł na siłę, a po kilku minutach roboty lufa wróciła na miejsce. Dziękuję za pomoc. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Mnie ciekawi JAK TO MOŻLIWE. Sprężyna powrotna nie ma tam gdzie wyskoczyć ze swojego miejsca, nie trzyma jej żaden pin pozycjonujący. Sprężyna powrotna jednym końcem opiera się w tej "rurce" pod lufą a z drugiej- na prowadnicy która z kolei opiera się o komorę HU którą na miejscu trzyma oś główna pistoletu (zatrzask zamka). Wyobraźnia mi wysiada bo na moje żeby to tak wyskoczyło trzeba by zerwać "oczko" przez które przechodzi oś główna :D znaczy się oczko w komorze HU. WE nie raz mnie jeszcze zaskoczy :D. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 WE nie raz mnie jeszcze zaskoczy :D. Zaczynam powoli dzielić Twoje zdanie. Ta 1911 wybitnie się WE nie udała. Wystarczy że sprężyna powrotna się ugnie w prawo i jest szansa zaczepienia o listwę wprasowaną w zamek, co skutecznie blokuje cały mechanizm. (niemam niestety możliwości zrobienia foty o tkórą listwę mi chodzi). Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts