Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Wow, ciekawe, nie spotkałem się jeszcze z czymś takim. Jak jest to możliwe, to spróbuj wyjąć pin zabezpieczający i rozłożyć go tak jak do czyszczenia. Wtedy najlepiej zrób foty jak to wygląda będzie łatwiej coś poradzić. To troche banalne i idiotyczne, ale mój kupel który ma takiego colta często naprawia go tak, ze go rozkłada i składa od nowa. Cóż WE nie jest najrzetelniejszą marką...

Mnie ciekawi JAK TO MOŻLIWE. Sprężyna powrotna nie ma tam gdzie wyskoczyć ze swojego miejsca, nie trzyma jej żaden pin pozycjonujący. Sprężyna powrotna jednym końcem opiera się w tej "rurce" pod lufą a z drugiej- na prowadnicy która z kolei opiera się o komorę HU którą na miejscu trzyma oś główna pistoletu (zatrzask zamka). Wyobraźnia mi wysiada bo na moje żeby to tak wyskoczyło trzeba by zerwać "oczko" przez które przechodzi oś główna :D znaczy się oczko w komorze HU.

WE nie raz mnie jeszcze zaskoczy :D.

WE nie raz mnie jeszcze zaskoczy :D.

Zaczynam powoli dzielić Twoje zdanie. Ta 1911 wybitnie się WE nie udała. Wystarczy że sprężyna powrotna się ugnie w prawo i jest szansa zaczepienia o listwę wprasowaną w zamek, co skutecznie blokuje cały mechanizm. (niemam niestety możliwości zrobienia foty o tkórą listwę mi chodzi).