Rafał95 Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Siema Czy ktoś z was próbował przystosować maskę mp-5 do asg? Chodzi mi o wymianę wizjera na balistyczny. Gdzie go można dostać? Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Nie ma takiej opcji Quote Link to post Share on other sites
Rafał95 Posted May 15, 2012 Author Report Share Posted May 15, 2012 (edited) A kulka przebije ten wizjer? Strasznie bym ją chciał mieć do CQB ale boje się o paczadła. Edited May 15, 2012 by Rafał95 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Szukajki użyj - ktoś gdzieś pisał, że wytrzymuje bodajże 320fps. Czyli nie nadaje się do niczego. Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Jak chcesz maskę do airsoftu (po uprzednim sprawdzeniu) to poszukaj MCU-2/P z wizjerem balistycznym Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted May 20, 2012 Report Share Posted May 20, 2012 Ja mam coś takiego. Testowo wytrzymała serię z 550 fps z przyłożenia bez żadnej rysy. Używam od kilku lat na różnych larpach i nie ma problemów z parowaniem nawet po kilku godzinach. Quote Link to post Share on other sites
Piotro Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 sledz a jak z filtrami do tej maski? Quote Link to post Share on other sites
sledz Posted May 21, 2012 Report Share Posted May 21, 2012 Gwint taki sam jak do słonia, na larpach podłączałem czasami takową rurę z pochłaniaczem. Pasuje też filtr od mc1. Jednak nawet bez podłączania czegokolwiek celowanie jest niewygodne - "pysk maski" obija się o kolbę i trzeba przechylać głowę żeby dobrze się złożyć. Rozwiązaniem jest dość wysoki montaż lub korzystanie z repliki ze złożoną kolbą. Na larpach gdzie strzelania jest mało nie przeszkadzało mi to zbytnio, ale myślę że na zwykłej strzelance szyja szybko by się zmęczyła od wyginania. Swoją maskę kupiłem na allegro jako "maska do aparatu powietrznego FASER" za jakieś 50 zł. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts