PlanB Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 http://youtu.be/OSYJkb-9jc8 Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Łożyska źle włożone, prawdopodobnie ktoś kto składał nie dał podkładek, albo źle skręcił skorupę. Quote Link to post Share on other sites
Akkenoth Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Skorupa na pewno źle skręcona, zauważ, że element dociskający styki (ten opierający się na spuście) wychodzi poza swoją prowadnicę. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Łożyska nawet nie siedzą w swoich otworach Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Mi to wygląda nawet na niedomknięty szkielet. Spust nie siedzi w swoim otworze co powinien. Quote Link to post Share on other sites
rogal138 Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Jesli to twój gb, to go odłóż i daj komuś kto sie na tym zna... bo nieźle zabugowane to jest... cylinder nie w tą stronę, pewnie połówki są złożone ze szparą za 3mm, łożyska nie na swoich miejscach (Nie wiedziałem że tak sie da...) Quote Link to post Share on other sites
Kazik94 Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Odrazu słychać po tych zgrzytach, że gearbox ma części nie na swoim miejscu.... Poszukaj poradnika filmowego jak składać gearboxa. Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Jeżeli to jest jego GB to właśnie pokazał że w niektórych tematach nie powinien zawierać głosu. Sam nie umie porządnie złożyć GB a doradza innym. Tylko raz widziałem tak błędnie złożony GB. W tym nic nie jest poprawnie złożone. Od podkładek, zębatek, przez cylinder, łożyska a nawet popychacz bo nie zauważyłem by dysza się cofała. Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted May 19, 2012 Author Report Share Posted May 19, 2012 (edited) Akurat to nie mój. . Hmm a czy moge polecić mu ten poradnik ? Edited May 19, 2012 by PlanB Quote Link to post Share on other sites
Matison Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Ten filmik załatwi tylko część problemów związanych z poskładaniem tego a zostaje mu trudniejsze zadanie. Zębatki i podkładkowanie i do tego trza dłuuuuuugo siedzieć nawet. Do podkładkowania nadaje się ten poradnik: http://www.bosasg.org.pl/topics45/podkladkowanie-i-uszczelnianie-vt327.htm Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts