piotrekgun Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Jaka jest średnica imbusa którym odkręcę tłumik płomienia w M4A1 KWA LMT Defender ? Jest on zakręcony na gwint, ale żeby go ruszyć muszę odkręcić taki mały imbusik od spodu tłumika. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Na 99% 1,5mm :) Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Czy tak trudno dopasować? :> Quote Link to post Share on other sites
piotrekgun Posted May 19, 2012 Author Report Share Posted May 19, 2012 (edited) Nie mam czym dopasować, bo nie mam żadnych imbusów;) Jakbym miał jakiekolwiek porównanie to bym sobie poradził . @Andzia: Czy nie odpowiadając na moje pytanie i nie negując odpowiedzi kolegi wyżej, zgadzasz się, że trzeba uzyc 1,5mm imbusa ? Czy tylko chciałeś napisać nic niewnoszącego do tematu posta ? Edited May 19, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
senkuPH Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 (edited) Boże, litości. Co się dzieje na tym forum. Ciężko jest podejść do sklepu narzędziowego? Imbus 1,5 to wydatek rzędu PARUDZIESIĘCIU GROSZY, inne to również nie miliardy. Piotrku, jeśli tak karkołomne zadania Cię przerastają, odpuść sobie ASG, bo pewnego dnia będzie trzeba jakąś śrubkę dokręcić, po czym spytasz nas, czy płaskim, czy krzyżowym śrubokrętem. Edited May 19, 2012 by senkuPH Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 1.5 mm to nawet suwmiarką się da zmierzyć. Ale pewnie zaraz napiszesz, że nie masz takiego przyrządu. Rozumiem, że jest do dział do zadawania dowolnych pytań związanych z ASG, ale mógłbyś napisać głupie PW do jakiegokolwiek użytkownika emki KWA i zapytać go. Na forum mnóstwo ludzi ma te repliki. Quote Link to post Share on other sites
seger Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Za te kilkadziesiąt groszy kupisz gówniany imbus, który po użyciu 3-4 razy obrobi się na okrągło. Nie raz dokupywałem takie klucze, lecz stwierdziłem że biednego nie stać na tanie rzeczy (w szczególności, jeżeli odkręcamy mocno dokręcone, zaklejone śruby) odżałowałem 100zł i kupiłem klucze ALIGN. Nie do zajechania narzędzia, porządna stal, masywna rączka wycinana z alu na CNC. Naprawdę warto. Nie uzywam innych obecnie imbusów przy dłubaniu w replikach. Kolejna kwestia - kiepskie klucze, niszczą śruby. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 Tak gwoli ścisłości to rodzaj imbusa- zwykły sześciokątny a imbusy średnicy nie mają więc na to pytanie odpowiedzieć się nie da. Quote Link to post Share on other sites
Piotrekill Posted May 19, 2012 Report Share Posted May 19, 2012 (edited) Zejdźcie z niego, odpowiedź została udzielona, a wy robicie wywody o narzędziach i zacięciu technicznemu , usera piotrekgun. Litości. Edited May 19, 2012 by Piotrekill Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts