Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

SWD a jednak poniżej 1000zł

Recommended Posts

Wiem, że snajperki ASG zaczynają się od 1000zł+. Chciałem dlatego spytać o SWD Dragunow firmy A&K. Czytałem temat poświęcony tej replice i dużo osób było zadowolonych. Ale replika kosztuje tylko 300zł, więc opłaca się ją kupić na początki w snajperstwie?

Wstaw preckę i sprężynę m170 (najlepiej guardera) i możesz zacząć coś działać. Sam miałem taki zestawik i byłem zadowolony. Gumki nie ruszałem bo jest przyzwoita. Jeśli chdzi o optykę, to oczywiście najlepiej jakiś PSO-1, albo coś podobnego (jeśli kupisz "taniego chińczyka", to będzie to koszt 500zł :huh: ... Swoją drogą ciekawe czemu nie robią jakiś tanich replik tego celownika... w końcu optyka o stałym powiększeniu powinna być prostsza do zrobienia niż o zmiennym zoomie).

A wytłumaczcie mi robaczki po grzyb komuś karabin wyborowy który ma zasięg w granicach stokowego AEGa, rozsiew (bo skupieniem tego nie nazwiesz) że z 40m cięzko trafić w cel wielkości sylwetki, a szybkostrzelność mniejszą niż pompka za 6-7 dych. Owszem rozumiem że te"snajperki" lansiarsko wyglądają i nawet strzelić się z nich da. Ale snajperka powinna mieć i zasięg i skupienie. A to niestety kosztuje. I to nie 1000pln jak autor szanowny napisał ale grubo ponad 2 tysie.

Tak tuningowałem MB01 (wywaliłem w sumie ponad tysiaka na sam tuning, replikę sprzedałem za 4 stówki)

Tak również SWD A&K obce mi nie jest.

Więc proszę bajkopisarzy o nie polemizowanie że sę da.

A wytłumaczcie mi robaczki po grzyb komuś karabin wyborowy który ma zasięg w granicach stokowego AEGa, rozsiew (bo skupieniem tego nie nazwiesz) że z 40m cięzko trafić w cel wielkości sylwetki, a szybkostrzelność mniejszą niż pompka za 6-7 dych. Owszem rozumiem że te"snajperki" lansiarsko wyglądają i nawet strzelić się z nich da. Ale snajperka powinna mieć i zasięg i skupienie. A to niestety kosztuje. I to nie 1000pln jak autor szanowny napisał ale grubo ponad 2 tysie.

Tak tuningowałem MB01 (wywaliłem w sumie ponad tysiaka na sam tuning, replikę sprzedałem za 4 stówki)

Tak również SWD A&K obce mi nie jest.

Więc proszę bajkopisarzy o nie polemizowanie że sę da.

Nie no wiadomo, że nie ma co porównywać swd a&k z snajperkami z wyższej półki, ale skoro kolega chce repliki "snajperskiej" (a choćby jej namiastki do 1000zł), to masz może jakiś lepszy pomysł? Z tego co wiem inne repliki "snajperek" porównywalne cenowo do swd raczej nie zaskakują pozytywnie... Ja swoje swd sprzedałem tylko dla tego, że kasy potrzebowałem. Z resztą średnio żałuję sprzedaży, bo jednak nie mam cierpliwości do ukrywania się dłuższy czas. Wolę szturmować ;) . Jeśli chodzi o celność, to po prostu trzeba popracować nad mocowaniem lufy jak i komory hop up i jak się z tym uporasz jest przyzwoicie. Jeśli kolega kupi to swd, to po prostu musi się liczyć z tym, że będzie musiał nad nim popracować trochę metodami home made i tyle w tym temacie.

Problem w tym, że SWD za 300zł trzyma taki sam poziom jak inne "snajperki" za 300zł tylko po prostu nie dociera to do jego wyznawców. Pewnie dlatego, że SWD jest zwyczajnie dość ładne i fajne.

Jakiś lepszy pomysł? Na snajperkę za 1000zł? Nie ma.

Co do celności to wystarczy popracować nad mocowaniem lufy, komory HU i samą komorą, szczelnością, paroma jeszcze detalami... i nadal będzie to chińskie, giętkie SWD strzelające mocno tam gdzie chce.

Chcesz snajperkę? Płać. Nie stać Cię? Szkoda. Kupujesz kał za 1000zł? Nie dziw się, że strzela jak kał za 1000zł.

Za 1000zł można kupić niezłą szturmówkę. Ale snajperka za 1000zł była i jest kałem a nie snajperką.

Jeśli kolega kupi SWD to po prostu musi się liczyć z tym, że nie zrobi z tego snajperki.

ale skoro kolega chce repliki "snajperskiej" (a choćby jej namiastki do 1000zł), to masz może jakiś lepszy pomysł?

Długi AEG + gumka, precka i wizyta u dobrego serwisanta. Jedyne w czym będzie ustępowało takiemu SWD to prędkość kulki, nadrobi to celnością i szybkostrzelnością.