PiterMaster1 Posted June 6, 2012 Report Share Posted June 6, 2012 Witam, chce wymienić standardową konwersje na freefloat. Szukałem w google ale nie znalazłem żadnego poradnika jak ją zamontować. Wystarczy ją nakręcić w miejsce deltaringu czy wymagane są jeszcze inne części do montażu? Najlepiej byłoby gdyby ktoś podesłał jakiś filmik. Z góry dzięki Pozdro Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted June 11, 2012 Report Share Posted June 11, 2012 Jak widac na jednym z foto- zdejmujesz delta ring i nakrecasz ten front na upper Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Nakręca się to normlanie na upper reciver. Pozycje ustawia się za pomocą duuużych ale cieniutkich podkładek - nic trudnego, tylko wymaga troszkę czasu :) Jak już ustawisz, posmaruj gwint, lakierem ,albo klejem do gwintów. Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Dziś dotarła do mnie identyczna konwersja. W Twoim przypadku najprawdopodobniej wystarczy odkręcić deltaring, nakręcić na uppera taką tulejkę i do niej przykręcić same szyny, i już :) Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 A na czym się te wszystkie free floaty trzymają z przodu? Bo czasem można odnieść wrażenie, że pomiędzy lufą zewnętrzną a szynami nic nie ma Quote Link to post Share on other sites
LiuKas Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Bo na tym polega "pływająca lufa"... Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 A są jakieś sposoby na usztywnienie to z przodu? Przymierzam się do zakupu konwersji i zależy mi na tym, by było solidnie Quote Link to post Share on other sites
white_pl Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Ale co tu ma być niestabilnie ? Lufe do upper przykręcasz za pomocą tulejki lub bezpośrednio samym frontem. Jak wszystko mocno skręcisz, to jest sztywne jak by było zespolone. Tak jak pisałem, poprzednio - odrobina kleju do gwintów, i nic nie ma prawa się poluzować, czy "latać" Pozdrawiam. Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Te fronty free float nie zawsze pasuja. Ostatnio kupilem kopie LaRue 12" z EB i gwint nie jest kompatybilny z upperem od G&P starej serii (nie da sie nakrecic), natomiast z innymi producentami nie ma problemu. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Faktycznie, gwint lubi się czasami nie zgadzać. I tutaj pytanko do kogoś ogarniętego w temacie - da się gwint zmodyfikować? Bo na pierwszy rzut oka średnice się zgadzają a nie pasuje chyba skok gwintu. Quote Link to post Share on other sites
Ru-D Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Pozostaje przegwintowac, albo zmienic upper Quote Link to post Share on other sites
seger Posted June 23, 2012 Report Share Posted June 23, 2012 Madbull ma specjalną narzynkę do tego. Quote Link to post Share on other sites
Legion665 Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Wymiana wygląda praktycznie jak w wersji ostrej: Quote Link to post Share on other sites
Yahalom Posted October 26, 2012 Report Share Posted October 26, 2012 Skoro już podniesiono temat - dodam tylko, że należy uważać z FreeFloatowymi łożami w przypadku replik GBB. Trochę inna konstrukcja lufy zewnętrznej powoduje problemy z montażem (w niektórych przypadkach wręcz uniemożliwia stabilny montaż) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts