dade Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Witam, Chciałbym kupić parasnajperkę, dużo czytałem i najwięcej plusów zbiera SR25 od PJ, ale czy nie nada się np. G3 od JG? wiem, że JG to nie najlepsza firma. Myślałem jeszcze nad M16A3, czy będzie dobre? jeśli tak, o jakiej firmy? dobrze byłoby gdyby mieściło się do 800zł, bo ma być to tylko baza. Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś pomysły, to bardzo proszę o zamieszczenie! Z góry dziękuję i pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
RedViper Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) Sorki pomyłka... :) Edited June 9, 2012 by RedViper Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) Jeżeli to ma być tania parasnajpa,to buduj coś na bazie gb v3,albo v2 long.G3 ogólnie dobrze się na to nadaje,ale nie wiem jak to jest z JG.W CA komora tak mocno na szkielet naciskała,że by pewnie nawet sp150 łyknęła.Jak to ma być baza pod parasnajpę to szukaj czegoś w komisie. Edited June 9, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) Mam takie G3 od JG i nie jest źle z celnością, ale musisz koniecznie wymienić gumkę i wsadzić preckę, chociaż stockowa lufa nie jest zła. Edited June 9, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Parasnajperka tym różni się od snajperki, czym paraolimpiada od olimpiady. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 9, 2012 Author Report Share Posted June 9, 2012 (edited) dexter... 1. Odpowiadać mogą wyłącznie osoby, które znają odpowiedzi na zadane pytania i chcą je podać - zabrania się odsyłania użytkowników do funkcji "Szukaj". Więc podawaj odpowiedzi, a nie to co Ci palce na klawiaturę naniosą... ;) Edited June 9, 2012 by dade Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) Szkoda tylko, że napisał to co jest powszechnie wiadome. Wymienione pojęcie to najzwyklejszy oksymoron. Taką "paranajperkę" można zrobić z MP5 (i będzie nawet lepsza od tej z G3 czy M16, bo krótsza) - po prostu AEG po UPG. Natomiast kbw to kbw. Żeby faktycznie spełniał swoją rolę, musi deklasować inne repliki pod względem V wyl. i powtarzalności strzału. Bez względu na to czy chodzi na gaz, sprężynę czy baterię. I tu na żadne "para" miejsca nie ma... Edited June 9, 2012 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) Zależy co rozumiesz pod tym pojęciem.Dla niektórych to stock z lunetą i metrowym sunshaderem,a dla mnie np replika po tuningu na 500fps,precką promyka,dobrą gumką i komorą,gdzie w całym układzie jest strzykawka.To da jakieś 80m,mały rozrzut i tyle mi w zupełności wystarczy. Edit odnośnie mp5 i paransajpy xD moje dzieło ^^ Edited June 9, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 9, 2012 Author Report Share Posted June 9, 2012 No właśnie o to chodzi! a dla mnie np replika po tuningu na 500fps,precką promyka,dobrą gumką i komorą,gdzie w całym układzie jest strzykawka.To da jakieś 80m,mały rozrzut i tyle mi w zupełności wystarczy. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 [...]a dla mnie np replika po tuningu na 500fps,precką promyka,dobrą gumką i komorą,gdzie w całym układzie jest strzykawka.To da jakieś 80m,mały rozrzut i tyle mi w zupełności wystarczy. Taki zestaw nie da 80m skutecznego (umożliwiającego trafienie człowieka, góra drugą kulką). Parasnajpa jako taka to twór powstały dla określenia czegoś, czego nie można nazwać snajperką, ale pod szturmówkę też nie bardzo podpada. Albo mówimy o karabinie wyborowym (480-500 fps, ok. 60m skutecznego), albo o rasowej snajpie (600+, 80+m skutecznego). Choć i tak w/w dane są czysto umowne, i teoretyczne, zależą, m.in. od tego, z jakich replik strzela się w danym środowisku. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) Taki zestaw nie da 80m skutecznego (umożliwiającego trafienie człowieka, góra drugą kulką). Parasnajpa jako taka to twór powstały dla określenia czegoś, czego nie można nazwać snajperką, ale pod szturmówkę też nie bardzo podpada. Albo mówimy o karabinie wyborowym (480-500 fps, ok. 60m skutecznego), albo o rasowej snajpie (600+, 80+m skutecznego). Choć i tak w/w dane są czysto umowne, i teoretyczne, zależą, m.in. od tego, z jakich replik strzela się w danym środowisku. Mi jakoś w marujcu dało,na lufie ultimate hehe^^. 60m to mam w p90 przy 430 fps ;p Może nie trafiam za pierwszą kulką,ale za to zasypuje w ciągu sekundy 20kulkami. Edited June 9, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Mierzonego zasięgu? Miarką, do konkretnego celu? Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) No bez przesady nie latam z miarką na strzelankach,a prostego terenu tu w pobliżu nie mam.Ale poczucie odległości mam dobre,i w sylwetkę trafiałem.Wszystko zależy też od kulek jakich używasz.W moim przypadku były to 0.36, albo 0.3 king armsa- już nie pamiętam :zastanawia: Edited June 9, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
dade Posted June 9, 2012 Author Report Share Posted June 9, 2012 (edited) Nie no, właściwie to bym nie chciał powyżej 520fps, chciałbym mieć jakieś 60-65m skutecznego. Edited June 9, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) No bez przesady nie latam z miarką na strzelankach (...) poczucie odległości mam dobre To może zacznij, ponieważ Twoje poczucie odległości jest warte tyle co dane, jakie podajesz. A te raczej nie zasługują na wiarę. To, że ja czy znajomi, odnotowywaliśmy trafienia na dystansach nawet 90+ (zazwyczaj z góry i z wiatrem :icon_lol: ) nijak nie uprawnia nas do twierdzenia, że nasze kbk mają taki zasięg skuteczny. Zaś przeczytawszy kilka Twoich wypowiedzi nie mogę się oprzeć wrażeniu, że masz skłonność do przesady i wyolbrzymiania własnych "osiągnięć"... Edited June 9, 2012 by Kuba Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 (edited) Nie wyolbrzymiam.Oczywiście zdarzały się większe rozrzuty,ale jest to też głównie spowodowane wykonaniem kulki etc.Osiągnięcie 100% powtarzalności w replice jest niemożliwe.Teraz już nie zmierzę zasięgu bo tej repliki nie mam,ale jak znajdę dane osoby,której go sprzedałem,to chętnie potwierdzę swoją wypowiedź wyżej. Edited June 9, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 Bez urazy, ale mam taką wredną właściwość, że jestem możliwie dokładny. Dlatego podawanie odległości "na oko" jest funta kłaków warte. Pomijam fakt, że podawanie osiągów (zarówno mocy, jak i zasięgu skutecznego [a nie maksymalnego]) na podstawie przewidywań dla czegoś, co jest/aspiruje do miana bycia snajperką/kbw jest zwyczajnie niepoważne. Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 9, 2012 Report Share Posted June 9, 2012 ......... chciałbym mieć jakieś 60-65m skutecznego. To wejdź do działu tuningowego i poczytaj jak to zrobić zamiast truć kolejny raz tematem jak osiągnąć 62,562 m z "parasnajperki". Wtedy obie strony monitora są mniej narażone na wizytę u dentysty z zezgrzytanymi zębami. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 10, 2012 Report Share Posted June 10, 2012 To, że ja czy znajomi, odnotowywaliśmy trafienia na dystansach nawet 90+ (zazwyczaj z góry i z wiatrem :icon_lol: ) nijak nie uprawnia nas do twierdzenia, że nasze kbk mają taki zasięg skuteczny. A mnie? :D Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts