Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

No witam all, wiem, że tematy są, ale są stare jak świat, czy może ktoś się podzielić info o replikach dostępnych teraz w sklepach, jak tam z jakością, i no i jaka kultura pracy? Konkretnie interesuje mnie SD5 i SD6. Jak z tuningiem, bo widziałem body metalowe za 115zł. Także podzielcie się opiniami. Tylko proszę osoby, które miały to w łapie. Obecnie mam mp5 PDW ze stajni legendarnego Galaxy, no i nie wiem czy nie sprzedać i kupić sobie JG, czy może tuningować PDW.

Edited by arend

Miałem SD5 od JG. Trzyma się dalej już ponad 3 lata. Sprzedałem ten karabin jakieś 2.5 roku temu, a teraz trzyma się bardzo fajnie( znam teraźniejszego właściciela ) :D Do wymienienia była tylko gumka HU, która w zimie twardniała. Ogólnie karabin godny polecenia jak za tą cenę :)

Edited by fusi

No dobra, wszystko fajnie, ale chodzi mi o osiągi i o detale, luzy w kolbie, itp.

PS. Mini recenzja xD

Przecież dobrze wiesz,że takie info uzyskasz szybciej czytając temat poświęcony tej replice. :zastanawia:

Zwłaszcza,że nie każdy użytkownik repliki sprawdza np. ROF.

Mam mp5a4 od JG, ten sam silnik itd, tylko inny kształt. Replika z początku sprawowała się bez zarzutów, jej dużym plusem jest to, że jest bardzo celna. Po pewnym czasie zaczęły się u mnie problemy z blokowaniem tłoka w tylnej pozycji na słabej baterii. Gearbox bez przytrzymania lubi wystrzelić całą zawartość w twarz, a rozbieranie jest idiotyczne. W cm.003 wystarczy wykręcić parę śrubek i wyjąć gearbox dołem, mp5 trzeba rozebrać na części pierwsze. Tłok seryjny jest niezbyt szczelny i wymieniłem go na inny. Seryjne końcówki kabli od silnika lubią się ułamać i bardzo łatwo je przekręcić, silnik w moim egzemplarzu lekko tarł o kabel przechodzący pod nim najpierw dałem izolatke, potem wymieniłem całe okablowanie. Później zaczęły się problemy z kostką stykową, najpierw zębatka zahaczyła o element trzymający spust w szynach, więc musiałem go przykleić, ale później naciągnąłem sprężynę cofającą kostkę na tyle, żeby wracała na swoje miejsce i jednocześnie nie wypadała i było ok. Seryjny bezpiecznik przepalił się po ok 1k kulek (bez powodu), wymieniłem na mocniejszy. Po tygodniu ułamały się końcówki kostki stykowej i muszę kupić nową. Kostkę sobie kupię za jakiś czas, ale odpuściłem już sobie i kupuję inną broń bo już nie mam siły się z tym użerać.

Ja jak do tej pory nie miałem jeszcze awarii i mam nadzieję, że mieć szybko nie będę. Luzów raczej nie ma, na początku wysuwana kolba wysuwała się bardzo ciężko, potrzebowałem nieco silikonu by normalnie się wysuwała. Miałem też problem ze zbyt ciasnym hop-up, który blokował kulki, jednak szybko sobie z tym poradziłem wtryskując nieco olejku do magazynku by kulki się smarowały, wtedy leciały pięknie i to z podkręceniem. Teraz gumka się dotarła więc tego problemu już nie ma. Celność ma bardzo dobrą, zasięg około 30-40m na kulkach 0,25g G&G, wskazania na chronie 370FPS (na kulkach 0,2g). Wszystko stock. Mój model jest bardzo wybredny na kulki i byle czym strzelać nie chce, szczególnie nie toleruje kulek GFC Rockets.

Największym minusem to jest co napisał kolega wyżej, czyli nawet jak chcesz zmienić gumkę musisz rozebrać replikę na części pierwsze. Jest też niewiele miejsca na baterię. Ja mimo wszystko jak do tej pory jestem z niej zadowolony. Z chińskimi replikami jest tak, że różnie możesz trafić.

Edited by filek

Od czterech lat mamy w naszym teamie 3 szt MP6SD6 [JG]. Jak dotąd sprawują się bez zarzutu. Na kulkach 0,23 Guardera prędkość wylotowa około 345 fps (w przeliczeniu na 0,20 - 370), realny zasięg 30-40 m.

Jedyne wady, ktore wystąpiły we wszystkich nagminnie:

- giną piny foregripu,

- giną lwewe dźwigienki selektora.

Edited by Powała