Kolimbam Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Witam, nurtuje mnie pytanie czy jest możliwość przymocowania pokrowca na camelbaka na tych, że szelkach, Pokrowiec na pojemnik z wodą z miwo-praszka nie trzymał się na szelkach ponieważ brakowało kawałka taśmy aby zaczepić go o pas, dodam, że szelki mam w 20mm paskach, jak by ktoś miał jakieś propozycje to pisać, nie interesują mnie wersje typu dromader i tego podobne, wyłącznie mocowane przez paski molle. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 (edited) Ja mam identyczny zestaw i nie ma problemu. Normalnie przeplatam przez ten panel na plecach i jest git. Jeżeli niewiele Ci brakuje, żeby przepleść przez pas, to po prostu opuść niżej pokrowiec, albo zostaw jak jest (czyt. bez zamocowania do pasa). Inną opcją jest ściągnięcie pasków i wyższe noszenie samego pasa. Innej opcji dla noszenia tego pokrowca po prostu nie ma. Możesz jeszcze spróbować zrobić taki patent jak ja. Mianowicie paski od szelek te na plecach przewlec przez poziome paski w pokrowcu (te od strony pleców) w tej części poniżej panelu plecowego szelek. Niestety nie wypadają one idealnie w tej samej pozycji, ale z tak minimalnym przesunięciem nie jest to niewygodnie/niepraktyczne/przeszkadzające w noszeniu. Jeszcze powiedz mi, czy szelki też masz w tym polskim systemie (20mm), bo jeżeli masz w Molle (25mm) to nigdy tego nie połączysz tak, żeby było dobrze. PS. przecinek nie kończy zdania, tylko kropka. Edited June 16, 2012 by SterylizatorPL Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 Tak tak wszystko w 20mm i nie ma możliwości aby dać wyżej pas ponieważ aby to pasowało zrobi mi się z tego chest-rig, jestem dość wysoki i trochę utrudnia to sprawę, dlatego szukam właśnie jakiegoś rozwiązania ale chyba najlepszym będzie zgłoszenie się do jakiegoś krawca by uszył mi dłuższy pokrowiec. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Skoro masz wszystko w 20mm, to wypróbuj mój patent. Bardzo fajnie się sprawdzał. Przeplecenie pasków od szelek przez paski w pokrowcu. Jest to dość trudne, bo musisz te plastikowe coś w szelkach przesunąć jak najniżej. Skomplikowane i dużo dłubania, ale się sprawdza. Jak uszyjesz dłuższy pokrowiec to camel wpadnie Ci głębiej i może się okazać, że rurka będzie za krótka. No i to kosztuje. Quote Link to post Share on other sites
Kolimbam Posted June 16, 2012 Author Report Share Posted June 16, 2012 No tak też już próbowałem lecz nie trzyma on się pewnie i podczas biegania to denerwuje, jakby ktoś miał inny pomysł pisać. Quote Link to post Share on other sites
Wukasz Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 A możesz mi wytłumaczyć, czemu koniecznie musisz mieć ten pokrowiec zaczepiony o pas? Że stabilizacja? Weź kawałek sznurka, jak normalny człowiek i dowiąż sobie dół pokrowca do taśm szelek. Quote Link to post Share on other sites
SterylizatorPL Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Mi się trzymał bardzo stabilnie. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts