Winiacz Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Poszukuję butów jak w temacie. Ktoś zna jakiś dobry model/sam użytkuje? Tylko powiem że mam dość szeroką stopę, nie długą i wąską. (rozmiar 45) Quote Link to post Share on other sites
darksoviet Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Na allegro można spotkać buty demar'a, ale polecałbym te bardziej zaawansowane technicznie. Odradzam desanty, but wytrzymały ale niekoniecznie wygodny. Możesz popatrzeć również za batesami, altamami, magnumami(choć jak dla mnie magnum robi niezbyt dobre buty) Jeszcze jednymi z tanich butów są buty BW bodaj 2005 Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Pomijając ten wątek, który jak się wydaje ma na celu zaspokojenia pytań podobnych do twojego - wydaje się, że powinieneś jeszcze sprecyzować przedział cenowy... Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Również miałem problem dobrania buta ze względu na szerokość stopy, tyle tylko że ja mam króciutką :P Mi sprawdzają się haixy p6. Sprawdziłem w górach stołowych i tatrach - podeszwa trzyma się jak na kleju (nie mogłem w to uwierzyć). Sprawdzone podczas śniegu oraz deszczy. Do tego odpowiednio amortyzuje i nie czuć kamyczków. Membrana super odprowadza wilgoć i w razie zmoczenia w kałuży szybko sobie radzi z basenem w bucie. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Pozwolę sobie zapytać. Szmerglu, piszesz o Haixach model P6 high? Quote Link to post Share on other sites
arend Posted June 19, 2012 Report Share Posted June 19, 2012 Szósty rok ganiam w Haixach P9. Praktycznie codziennie. Ale mam wrażenie że jak Winiacz zobaczy cene to z krzesła spadnie. Ale naprawdę polecę pooszczędzać i kupic. Quote Link to post Share on other sites
shortee Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Ja osobiście polecam Salewy GTX - lekkie, sprawdzone, nadają się też pod raki. Mam wysokie i krótkie w góry nadają się idealnie, jednak proponuję wybierać model z piankową podeszwą (o przekroju trapezowym). Lepiej trzymają na śniegu podczas trawersu ze względu na ostry kąt krawędzi podeszwy. Dodatkowo świetne rozwiązanie sznurowania, które nie krępuje naturalnych ruchów stawu skokowego. Przód buta oklejony jest warstwą gumy, co zabezpiecza but podczas wspinaczki. Co do rozmiaru - nie będzie problemu, ponieważ Salewa robi buty pod różne szerokości stopy (podobnie jak rozmiarówka butów US). Tylko trzeba pytać w sklepie, nie zawsze są tam kompetentne osoby:/ Jak jakieś bardziej szczegółowe pytania to pisz na PW. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted June 20, 2012 Author Report Share Posted June 20, 2012 Sprawzę Salewy, i Haixy, ale raczej P6. Tak, cena P9 lekko mnie przeraziła. Quote Link to post Share on other sites
szmerglu Posted June 20, 2012 Report Share Posted June 20, 2012 Tak, miałem na myśli p6 high. Są praktycznie identyczne co P9 tylko że z czarnej skóry i cordury. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts