KacoN Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 (edited) Witam serdecznie, chciałbym się dowiedzieć co nieco o kamizelce RRV, z Flyye. Jako że od dawna poszukuję kamizelki w miarę przewiewnej, ale zarazem wyglądem zbliżonej jak najbardziej do PC, w oko wpadło mi właśnie RRV, głównie dzięki możliwości podczepienia pleców. Jak jest z użytkowaniem? Wszystko wygodnie, nie niszczy sie z flyye, czy może macie do polecenia jakąś inną podobną (ale tańszą ;p) kamizelkę godną uwagi? Bo jednak 320 zł dla mnie nie jest małym wydatkiem. Pozdrawiam. Edited June 26, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Nie jest taka przewiewna jak się zdaje ;) Żeby nosić RRV z plecami musisz jednak mieć troszkę w obwodzie lub dokupic coś w rodzaju PACA inaczej kamizelka będzie latać jak Żyd po pustym sklepie. Quote Link to post Share on other sites
KacoN Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 Do szczupłych nie należę ale grubasem też nie jestem, w przypadku używania jej z plecami nie dałoby się jakoś pościągać paski, żeby zmniejszyć jej obwód? Bo bieganie z 2 kamizelkami na pewno nie jest tym czego szukam, szczególnie w lesie ;p I jak ma się sprawa z wygodą użytkowania jej bez pleców? Quote Link to post Share on other sites
Vilreen Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Przewiewny to jest jakiś Battlebelt z ładownicami, od żadnej kamizelki nie oczekuj ze będzie Ci wiatr wiał po brzuchu:) Nie mniej kamizelkę posiadam i używam cały czas, sprawuje sie bardzo dobrze. Nic sie nie pruje, brud schodzi bez problemu. Ma ogromną regulację rozmiarową, jest wygodna jak na kamizelkę. Quote Link to post Share on other sites
HellMaker666 Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 (edited) Za plecy mi służy pokrowiec na hydrację też Flyye. Szelki w układzie H i wszystko mam ściągnięte na maksa ze względu na brak mięśnia piwnego. I nie jest to super przewiewne. Edited June 25, 2012 by HellMaker666 Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 (edited) Jak wyżej, 182 / 77kg , dość mocno ściągnięte taśmy, brak pleców, biegam z plecakiem camelbak. Jak dla mnie jest git. Edited June 26, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
KacoN Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 Dzięki za odpowiedzi :) Istnieją jakieś godne polecenia alternatywy dla RRV? I czy jakaś jednostka jeszcze używa tej kamizelki (tak z ciekawości :p). Pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 (edited) Enhanced recon chest harness od BHI, który jest zmodyfikowanym RRV. Możliwe że ktoś jeszcze w tym biega, trendy wśród kamizelek zmieniają się jak moda w Paryżewie. ekspertem nie jestem ale jak grzebałem po forach to rrv nie było zbyt popularne,raczej PC, cirasy,mbavy etc. trochę seals i 75th w tym biegało , pod RRV zakładali PACA. Edited June 26, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
luis Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Na militaryphotos widywałem GROMowców m. in. gen. Polko w czymś co wyglądało na RRV. Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 (edited) Mówisz o tym? http://img.photobucket.com/albums/v322/choved/afgan1109377fh6.jpg http://img231.imageshack.us/img231/2312/afgan1109171dw8.jpg To na bank nie jest podobne do rrv ;) Edited June 26, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
KacoN Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 (edited) W tej chwili RRV z Flyye jest za 280 zł, opłaca się kupić? Kolega wyżej dał świetny patent na plecy dzięki któremu chyba dam sobie radę z regulacją w pasie :) Edited June 26, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Jeśli chcesz kamizelkę tego typu, a brzydzisz się ACM, to taniej nie znajdziesz. Ja bym się nie zastanawiał i brał, żałować nie będziesz. Quote Link to post Share on other sites
Grysik Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 ma ktoś zdjęcia jak się składa RRV z plecami? bo mnie zaraz coś trafi. Co się robi z tylnymi szelkami które się zapina na garbie jak nie ma pleców? Quote Link to post Share on other sites
Axel Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 http://i288.photobucket.com/albums/ll193/S_P_A_M_SD/Lawrence/myloadout.jpg http://www.bdstacticalgear.com/prod_images_blowup/Back_412.jpg http://www.usmilitariaforum.com/uploads//monthly_11_2011/post-21753-1321076151.jpg Takie tam z gogola. :) Quote Link to post Share on other sites
Foxtrot29 Posted October 2, 2012 Report Share Posted October 2, 2012 Wooow, powiedzcież mi proszę ludzie, gdzie tak tanio te RRV-ki rzucili? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts