Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

• Replies 207
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Aaaaa RATUNKU!

Dziś (nowa, 2 miesięczna) przestała mi G36 strzelać seriami. Strzelam serią, lecą 2-3 kulki, potem nic, potem strzeli kilka, potem znowu nic, potem pusta seria strzelona powietrzem. Strzela około 1 na 3, lub 4. Loteria. Sprężyna naciągnięta w magazynku. Kulki guarder.

Zauważyłem, że jak się strzela serią to czasem dysza nie wraca na miejsce, zamyka całą komorę hop up przed kolejną kulką (jak się spojrzy od dołu widać, że dysza cała na maksa z przodu) i tak jest często, czy tak ma być??? Tak dedukuję, że jak dysza zostaje z przodu - strzela powietrzem, jak się cofnie to strzela normalnie, a głównie zostaje. 3 dni temu mi pękła blaszka od blow backu (ZnAl) czy to może mieć związek???

Ech :( .....

Edited by FullX

Jak replika ma dwa miesiące i coś Ci w niej pękło to oddaj na gwarancji i się nie męcz.

Jak z jakiegoś powodu nie masz gwarancji to oddaj jakiemuś serwisantowi, chyba że chcesz spróbować sam.

Wyjmij chwyt z GB i nakręć filmik jak porusza się dysza podczas strzelania.

To że na auto czasem staje na popychaczu to normalne (no chyba że masz EFCS)

Być może jakaś część z tej blaszki wpadła do środka ale nie wiem co by mogła spowodować by nie strzelała tylko na auto.

Używasz magazynka hi cap? Jeśli tak to być może po prostu ci się zasyfił i nie ma siły nadążać podawać na auto, wysyp kulki i spróbuj nakręcać, powinno być słychać wibrator co około 2 ruchy kółkiem, jeśli trzeba sporo kręcić by sprężyna "puszczała" znaczy że musisz go rozebrać i przeczyścić.

Edited by Giermen

czy mi się zdaje czy porównujesz sztywność zespołu lufy w aresie i w jg????? chyba jaja sobie robisz!!!! albo tak naprawdę aresa znasz z opowieści, albo jg albo i jednego i drugiego nie miałeś w rękach. W gietach budowanych przez wszystkich poza aresem i boyiem występuje konstrukcja w której najbardziej newralgiczny (wpływający właśnie na sztywność całego zespołu) punkt lufy jest mocno osłabiony przez żółtego konstruktora któremu przyświecał jedynie cel zaoszczędzenia kilkunastu centów i wykombinował jakąś nieszczęsną parodię szyny połączonej z blokiem gazowym i do tego całe ustrojstwo wystrugali z masła.

Na co dzień dłubię tylko w gietach (głównie jg, ca, wiadomo niska cena, niska jakość, duża popularność) i jak widzę lufy w tych konstrukcjach to mnie chuj jasny strzela.

Pozdro

W takim razie zostałem oszukany. Nie wiedziałem że długie giety (G36) robi również boyi. No nic. Człowiek uczy się całe życie.

Czy to może być faktycznie BOYI !? Sam już nie wiem :( http://www.fotosik.pl/zdjecie/bda9b2a7126fe295

W takim razie zostałem oszukany. Nie wiedziałem że długie giety (G36) robi również boyi. No nic. Człowiek uczy się całe życie.

Czy to może być faktycznie BOYI !? Sam już nie wiem :( http://www.fotosik.p...da9b2a7126fe295

Chyba nie zrozumiałeś o co mi chodziło.

Miałem na myśli to że cały system bloku gazowego, lufy zew. i jej mocowanie w aresopodobnych jest o niebo lepszy od tych stosowanych w tańszych replikach np. jg gdzie nawet lufa zewnętrzna jest mocno okrojona bo kończy się na początku bloku gazowego a dalej lufa wew. leci "na golasa" aż do komory HU.

Co do tego czy boyi produkuje długą gietę nie będę się wypowiadał bo nie wiem, a z drugiej strony to temat enigma. Samego Aresa produkują chyba dwie fabryki i nawet pomiędzy nimi są duże różnice jakościowe, później dochodzi brand Umarexa no i w końcu boyi.

Długie Giety od Boyi widziałem tylko kiedyś w katalogu, nigdy w żadnym sklepie Polskim czy zagranicznym.

Kiedyś Giety dla Umarexa robił Ares przed 2013, między 2013, a 2015 robił je S&T, było widać gorszą jakość wykonania.

Od 2016 znów robi je Ares, tylko że są to wersje z trybem 2-shot-burst, czyli całym tym ich mosfem EFCS, który nie ma dobrej opinii.

Osobno cały czas Ares i S&T robią Giety, tylko bez oznaczeń.