Strpes Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Witam, mam jedno szybkie pytanie. Czy między trybem pojedyńczym a trybem auto jest jakakolwiek różnica w zasięgu lub ilości fps? Dwóch moich kolegów ostatnio się o to spierało i jestem ciekaw który z nich ma rację. Pozdrawiam serdecznie Quote Link to post Share on other sites
Frank3n Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Witam, mam jedno szybkie pytanie. Czy między trybem pojedyńczym a trybem auto jest jakakolwiek różnica w zasięgu lub ilości fps? Dwóch moich kolegów ostatnio się o to spierało i jestem ciekaw który z nich ma rację. Pozdrawiam serdecznie Nie ma żadnej różnicy.Wiadomo że przy auto leci więcej kulek i lepsza szybko stzelność nic więcej . Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Mając 27rps mam spadki fps na auto a za tym idzie mniejszy zasięg. Przy dużych szybkostrzelnościach tak jest, ale przy normalnych (1-~20rps) zazwyczaj nie ma różnic. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Spadki jakich rzędów masz? Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 W serii np pierwszy strzał 390, 2 385 trzeci 375 itd, ale nie schodzi poniżej 350fps. Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 (edited) Takie różnice fps są normalne i nie jest to wina szybkostrzelności... Na semi wynik będzie podobny. @Chyba, że chodzi o to, że "fpysy" spadają na coraz niższe, to inna sprawa. Edited June 26, 2012 by Alexanderexis Quote Link to post Share on other sites
szymucha2353 Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 @Aleksanderexis Tak, spadają na coraz niższe, stopniowo. Na pojedynczym mam odchyły poniżej 1fps, więc szczelność wzorowa. Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 pierwszy strzał 390, 2 385 trzeci 375 itd, ale nie schodzi poniżej 350fps. Takie różnice fps są normalne Normalne? Przy strzelaniu na singlu? Albo masz fatalnie złożoną replikę albo strzelasz grochem. Poprawnie działająca replika nie powinna mieć takich masakrycznych wahań prędkości wylotowej. Odpowiedź dla autora wątku, różnica w prędkości wylotowej przy singlu może wystąpić w przypadkach: -replika poprawnie złożona z tym że posiadasz duży tunning ROFowy, powyżej 23-25 k/s zaczynają się schody i spadki prędkości wylotowej przy trybie auto. Im wyższy rof tym większę mogą pojawiać się spadki. Taki urok dużego rofa. -replika jest źle złożona/coś jest nie tak. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Takie różnice fps są normalne i nie jest to wina szybkostrzelności...Na semi wynik będzie podobny. Alex jeszcze nie raz nas zaskoczy :D Quote Link to post Share on other sites
KicpA Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Odpowiedź dla autora wątku, różnica w prędkości wylotowej przy singlu może wystąpić w przypadkach:-replika poprawnie złożona z tym że posiadasz duży tunning ROFowy, powyżej 23-25 k/s zaczynają się schody i spadki prędkości wylotowej przy trybie auto. Im wyższy rof tym większę mogą pojawiać się spadki. Taki urok dużego rofa. -replika jest źle złożona/coś jest nie tak. Tfu... Tak miało być... Odpowiedź dla autora wątku, różnica w prędkości wylotowej między singlem a auto może wystąpić w przypadkach: -replika poprawnie złożona z tym że posiadasz duży tunning ROFowy, powyżej 23-25 k/s zaczynają się schody i spadki prędkości wylotowej przy trybie auto. Im wyższy rof tym większę mogą pojawiać się spadki. Taki urok dużego rofa. -replika jest źle złożona/coś jest nie tak. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts