Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Recommended Posts

Po przeczytaniu wielu stron artykułów komentarzy i stron wybrałem sobie pewien zestaw na początek zabawy z ASG.

Replika G36C Cymy. Słyszałem o niej wiele dobrego tak więc wybór padł własnie na nią. Mam zamiar wymienić w niej na początek jedynie gumkę hop-up i tu proszę o pomoc w jej doborze... Z tego co słyszałem i o ile dobrze pamiętam to dobra powinna być guardera przeźroczysta?

Ochrona oczu: ESS Ice.

Jakiś wielki zestaw to może nie jest ale na start więcej nie potrzebuję. Ewentualnie dokupię jakiś chwyt przedni oraz magazynki mid-cap i to by było chyba na tyle.

Proszę o subiektywną ocenę mojego wyboru oraz doradzenie uchwytu i magazynków. I jakich marek kulki kupować żeby potem nie trzeba było rozbierać z ich powodu całej repliki??

Guarder przezroczysty nie pasuje (a konkretnie "nie działa") do cm.003 g36c. Zamiast niej weź G&G zieloną, chociaż podobno stockowa jest już bardzo dobra (jeżeli wierzyć na słowo serwisowi gunfire).

Ja używam do tej broni kulki P&J, gunfire rockets i Guardery wszystkie 0,25g

Mid-capy od g36 mają problem z P&J, dlatego w midach używam guarderów

Zamiast tych okularów brałbym uvex-ivo, ale co do ESS sie nie wypowiem bo nigdy ich nie używałem, tym bardziej nie testowałem

Guest Graszczur

Bardzo dobry zestaw, wybrałeś solidne, sprawdzone produkty zamiast masy niepotrzebnego chińskiego badziewia, co jest modne wśród zielonych.

Kulki G&G.

Chwyt przedni, w sensie rączka na RIS? Myślę, że cokolwiek kupisz będzie wystarczające pod względem wytrzymałości - pozostają jedynie kwestie wygody/ergonomii, na temat których się nie wypowiem, bo z gietami doświadczenia nie mam

Co do gumki to stockowa jest nawet ok,ale dystanser może być do wymiany w niektórych replikach. Kulki najlepiej G&G lub Madbull. Magazynki mogą być low-capy z atrapami pocisków np. od P&J lub boyi (to to samo w sumie). Okulary to lepiej przemyśl bo ESS ICE nie pasują na każdą twarz,mogą być za szerokie. Jest wersja Naro,ale trochę trudniej ją dostać. Od siebie polecę taki chwyt http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/raczki-i-chwyty/ergonomiczny-chwyt-mod-1-na-szyne-ris-coyote-acm.html kopia chwytu AFG Magpula. Jak chcesz gumkę zmienić to może być G&G zielona,Systema (ale tutaj nie dodają dystansera) lub Guarder przeźroczysty. Sam mam Guardera i jakoś śmiga mi replika bez problemów,na początku jak replika weszła do sprzedaży to czytałem też,że dużo osób wkładało Guardera i nie narzekali jakoś.

OFF z tego co napisałeś mam rozumieć że z zieloną G&G dawają dystanser?? I czy te ESS Naro sa sprzedawane z pojedynczą szybką czy z 3 do wymiany?? Bo mnie interesuje narazie z pojedynczą a zawsze będą mógł sobie drugą dokupić...

Bajka , zlituj się ...........

Edited by arend

OFF z tego co napisałeś mam rozumieć że z zieloną G&G dawają dystanser?? I czy te ESS Naro sa sprzedawane z pojedynczą szybką czy z 3 do wymiany?? Bo mnie interesuje narazie z pojedynczą a zawsze będą mógł sobie drugą dokupić...

Tak,dodają dystanser.

Naro widziałem w wersji z jedną szybką jak i zestawy.

Hmm... No to już chyba wszystko się dowiedziałem co chciałem :D

Wybór padł na gumkę g&g zieloną oraz być może na ESS Naro.

Dzięki za pomoc. Teraz zostaje wszystko zakupić i zacząć korzystać z tego sprzętu.

Jeszcze raz dzięki za ocenę.

Jeszcze polecam mundur.

Ostatnio znalazłem komplet za 15zł, flecktarn w stanie bardzo dobrym.

Kamuflaż też jest ważny. :wink:

Nie pamiętam czy jest w zestawie, ale i tak warto później zainwestować w lepszą baterie i ładowarkę.

Kulki koniecznie G&G, są po prostu świetnie.

W zestawie do Cymy jest batka i ładowarka,z czego ta batka jest całkiem dobra. Kamuflaż można sobie na początku odpuścić i uzbierać pieniądze na coś konkretnego.

Wiem wiem kamuflaż jest dobry mam mały mix w domu nie wiem nawet skąd ale pasuje więc narazie pociągnę na nim a później kupie coś porządnego.. :D

I mam jeszcze zamiar kupić na spółę z kumplem ładowarkę mikroprocesorową a batki narazie wymieniać nie będę... :D

O czymś jeszcze zapomniałem?? :D

I po co tam maska ? Ja jeszcze nigdy nie spotkałem się z kimś kto nosi maskę, znam jedynie 3 osoby które biegają w chustach i to też tylko dla maskowania, nawet osoba która straciła zęba na ostatniej strzelance, od tamtego czasu nie nosi chusty ani maski, tylko szczękę bokserską.

Sens ze stosowania maski widzę tylko w budynkach, gdzie często nie ma czasu wycelować dokładnie i podczas szybkiej wymiany ognia z bliska można oberwać w twarz, ale osoba która kupuje g36 która ma 400-420FPS raczej nie ma zamiaru strzelać się w budynkach.

I po co tam maska ? Ja jeszcze nigdy nie spotkałem się z kimś kto nosi maskę, znam jedynie 3 osoby które biegają w chustach i to też tylko dla maskowania
No i co z tego wynika? Może mało jeszcze grałeś? U mnie wszyscy biegają w maskach,a pamiętam sytuację kiedy kolega w lesie zdjął maskę i grał w arafatce,. Dopiero po całej akcji zorientował się,że nie ma pół jedynki,a dostał może z jakichś 20 metrów,albo 15.
nawet osoba która straciła zęba na ostatniej strzelance, od tamtego czasu nie nosi chusty ani maski, tylko szczękę bokserską.
To wybór tej osoby,widocznie woli się męczyć w szczęce bokserskiej.

Sens ze stosowania maski widzę tylko w budynkach, gdzie często nie ma czasu wycelować dokładnie i podczas szybkiej wymiany ognia z bliska można oberwać w twarz, ale osoba która kupuje g36 która ma 400-420FPS raczej nie ma zamiaru strzelać się w budynkach.
Guzik prawda. Wiesz dlaczego? Bo w ASG walki toczą się głównie na mniejszych dystansach,nawet jeśli to jest las. Czyli 50-60 metrów maksimum przeważnie bo takie są zasięgi replik. Nie mówiąc już o tym kiedy zbliżasz się na te 30 metrów. Myślisz,że z 30 metrów nie stracisz zęba? Albo z 280fps ? Za mało widzę jeszcze grałeś,więc daruj sobie takie rady. Edited by OFF