Pangratt Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 (edited) Witam, jako Że nie miałem nigdy do czynienia z ASG jestem zielony (dawno temu jedynie u kuzyna pobawiłem siĘ jego zabawkami ale było to raptem parĘ godzin). Chcialem kupić jakiś pistolet, do poćwiczenia celności (może w przyszłości będę miał więcej czasu na tego typu sport). Znalazłem na allegro BerettĘ M92F ale nie wiem czy opłaca się to kupować. Bardzo proszę o poradę co to pistoletu w podobnej cenie bądź wyrażeniu swojej opinii co do znalezionego przeze mnie modelu. http://allegro.pl/pistolet-sprezynowy-asg-m92f-black-i2396589887.html Edited July 3, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 (edited) Życzę owocnego czytania! Ten artykuł powinien pomóc Ci w dokonaniu wyboru: http://wmasg.pl/pl/a...les/show/213631 Ps. A co do znalezionego przez Ciebie modelu: nie opłaca się, ani trochę... Edited July 3, 2012 by K272 Quote Link to post Share on other sites
Pangratt Posted July 3, 2012 Author Report Share Posted July 3, 2012 (edited) A możesz podać link z czymś co się opłaca kupić? Edited July 3, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 A Google wyłączyli? Najpierw poczytaj proponowany artykuł. Quote Link to post Share on other sites
Pangratt Posted July 3, 2012 Author Report Share Posted July 3, 2012 1. Odpowiadać mogą wyłącznie osoby, które znają odpowiedzi na zadane pytania i chcą je podać - zabrania się odsyłania użytkowników do funkcji "Szukaj". Odsyłanie do Google to inaczej "szukaj" Proponowany artykuł nie zawiera propozycji broni, więc proszę o pomoc, no chyba że to za wiele.. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 (edited) Nawet nie wiesz o jak dużo prosisz. Pistolety sprężynowe są z reguły badziewne,dozbieraj i kup CymĘ 030. Edited July 3, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
Pangratt Posted July 3, 2012 Author Report Share Posted July 3, 2012 (edited) Post usunięty za łamanie zasad pisowni języka polskiego. Arend Edited July 3, 2012 by arend Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Jeśli chodzi o optymalne zgranie: cena do jakości do osiągów, (dla pistoletu sprężynowego), to najlepszym rozwiązaniem, uwzględniając opcję najniższej ceny, będzie to: http://allegro.pl/pistolet-sprezynowy-na-kulki-srebrny-i2433324263.html Na początek do zabawy wystarczy w zupełności. Quote Link to post Share on other sites
Nitro Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 (edited) Jak chcesz ćwiczyć celność,to kup sobie jakąś wiatrówkę(pistolet).Z pewnością będziesz miał więcej radochy,niż z klamki bez blow backu. Jeśli chodzi o optymalne zgranie:cena do jakości do osiągów, (dla pistoletu sprężynowego), to najlepszym rozwiązaniem, uwzględniając opcję najniższej ceny, będzie to: http://allegro.pl/pi...2433324263.html Na początek do zabawy wystarczy w zupełności. I niech kupi kulki g&g,bo te z zestawu to kupa xD Edited July 3, 2012 by nicknitro Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 1. Odpowiadać mogą wyłącznie osoby, które znają odpowiedzi na zadane pytania i chcą je podać - zabrania się odsyłania użytkowników do funkcji "Szukaj". Odsyłanie do Google to inaczej "szukaj" Proponowany artykuł nie zawiera propozycji broni, więc proszę o pomoc, no chyba że to za wiele.. Punkt drugi paragraf drugi netykiety Forum brzmi: .Zanim użytkownik zada pytanie na WMASG.pl lub forum ma obowiązek sprawdzić czy dane zagadnienie nie zostało już poruszone gdzie indziej korzystając z wyszukiwarki na WMASG.pl i na forum (Uwaga! Są to osobne wyszukiwarki). I co porzucamy się jeszcze regulaminami. Replika o którą pytasz jest konkretnie opisana w dziale replik sprężynowych. Liczysz poprostu na jelenia co wszystko połozy na tacy i z uśmiechem poda. Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Kolejny troll, choć podsunął mi taki pomysł: Zastanawiam się, czemu by nie zrobić listy sprzętu, z uwzględnieniem ceny, np: Najlepszy pistolet sprężynowy do 10zł albo najlepsza snajperka do 100zł najlepszy elektryk do 150zł itd... itd... wtedy, przy uwzględnieniu kryterium cenowego, 'repliki" jak w poście powyżej, będą miały sens... ps. A przy okazji :-) Jak będę miał kiedyś okazję Cię spotkać Anred, to masz u mnie piwo :-) Jesteś moim idolem :-) podziwiam Cię za cierpliwość :-) Dzięki, ale nie piję piwa.. A. Quote Link to post Share on other sites
RivPolska Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 (edited) A przy okazji. :-) Jak będę miał kiedyś okazję Cię spotkać Arend, to masz u mnie piwo. :-) Jesteś moim idolem. :-) Podziwiam Cię za cierpliwość. :-) Wstydziłbyś się. Edited July 3, 2012 by RivPolska Quote Link to post Share on other sites
-K2- Posted July 3, 2012 Report Share Posted July 3, 2012 Riv :-) Genialne Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 (edited) Kolejny troll, choć podsunął mi taki pomysł: Zastanawiam się, czemu by nie zrobić listy sprzętu, z uwzględnieniem ceny, np: Najlepszy pistolet sprężynowy do 10zł albo najlepsza snajperka do 100zł najlepszy elektryk do 150zł itd... itd... wtedy, przy uwzględnieniu kryterium cenowego, 'repliki" jak w poście powyżej, będą miały sens... Zdecydowanie zawyżyłeś górne granice cenowe... :icon_confused: ps. A przy okazji :-) Jak będę miał kiedyś okazję Cię spotkać Arend, to masz u mnie piwo :-) Jesteś moim idolem :-) Podziwiam Cię za cierpliwość :-) ... u mnie też... :wink: Edited July 4, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
puszekxde Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Jak chcesz to poćwiczenia strzelanie to kup sobie wiatrówkę, z takiego bubla raczej szału nie będzie. Quote Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Pistolet sprężynowy opłaca się pod warunkiem, że nie szkoda nam będzie nim rzucić w przeciwnika, jak wyjdzie poza zasięg strzału (jakieś 3 metry). Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 (edited) Jeśli chodzi o optymalne zgranie: cena do jakości do osiągów, (dla pistoletu sprężynowego), to najlepszym rozwiązaniem, uwzględniając opcję najniższej ceny, będzie to: http://allegro.pl/pistolet-sprezynowy-na-kulki-srebrny-i2433324263.html Na początek do zabawy wystarczy w zupełności. jak to kupi to przepłaci... Tu mam taniej: http://allegro.pl/asg-pistolet-na-kulki-okazja-i2411683797.html (sam taki miałem - polecam, tylko ta imitacja ??lufy?? (to srebrne coś) odpada po kilku strzałach bo to jest naklejka.) Pistolet sprężynowy chyba można kupić dla lansu jak nie mamy kasy na gaziaka/elektryka. Wg. mnie lepszym zakupem będzie strzelba/shotgun. Edited July 4, 2012 by Radula Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 I co porzucamy się jeszcze regulaminami. Ja bardzo chętnie, spieszę wklejać. Jeszcze jedno. Pytania kończymy znakami zapytania a po "I co" powinien być przecinek. 1. Odpowiadać mogą wyłącznie osoby, które znają odpowiedzi na zadane pytania i chcą je podać - zabrania się odsyłania użytkowników do funkcji "Szukaj". Oznacza to, że zadać można każde pytanie związane z Airsoftem, bez względu na to, czy dana problematyka była już wcześniej poruszana. Dział ten stanowić ma ułatwienie dla osób, które nie chcą lub nie mają czasu podporządkować się regułom panującym w działach technicznych. Źródło: http://forum.wmasg.pl/topic/124034-szybkie-pytanie-szybka-odpowiedz/ Pogrubienie moje. Ja rozumiem Arend, że dużo pracy z moderką i tępieniem błędów. Ale jak jesteś taki zmęczony, to poproś o pomocnika albo zrezygnuj z funkcji. I zacznij przestrzegać regulaminu działu w którym moderujesz. Zaczynam mieć wrażenie, że Ci E-władza za bardzo wali w E-dekiel, a forum powiększa Ci E-penisa. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Arend, Regulamin dotyczy wszystkich, także i Ciebie. Jako moderator powinieneś dbać, by użytkownicy go przestrzegali, zamiast poddawać pod wątpliwość jego słuszność i zwyczajnie go łamać. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Lubię to. :D Quote Link to post Share on other sites
arend Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Poczekaj bo jakoś nie rozumiem. Znaczy że regulamin działu jest nadrzędny w stosunku do regulaminu forum? Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Cóż, o ile ja umiem czytać i sobie jako tako z tym radzę to dokładnie na to wychodzi- ten dział jest wyłączony spod niektórych zapisów regulaminu ogólnego. Jest to bardzo wyraźnie napisane we fragmencie który cytowałem. Quote Link to post Share on other sites
Radula Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 (edited) Halo! Co to? Moderator nie powinien off-topować! Edited July 4, 2012 by Radula Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 4, 2012 Report Share Posted July 4, 2012 Właśnie tak, Arend, regulamin działu ma pierwszeństwo nad Regulaminem forum. W przeciwnym wypadku jego tworzenie mijałoby się z celem... Dobra, a teraz proszę już trzymać się tematu. Ewentualne niejasności na PW. Pozdrawiam! Quote Link to post Share on other sites
WujekHugo Posted July 5, 2012 Report Share Posted July 5, 2012 Też miałem taką replikę... identyczną. Wziąłem ja na strzelankę- nieraz tak jest, że komuś np. batka padnie i jak już nie ma z czego strzelać to ratuje się taką beretką. Moja wytrzymała uwaga- równe 2 magazynki, potem coś pękło. Chciałem naprawić, znów coś pękło. To na tyle. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts