mati2vol Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 (edited) Witam panowie ( i ewentualne panie) Otóż mój problem sprowadza się do niczego innego, jak wyboru repliki. Załóżmy że mój budżet to 650zł na replikę + 150zł na ewentualny tuning (EWENTUALNY). Szukam najlepszego zestawienia jakości do ceny, a najbardziej interesują mnie te oto repliki: Tuningowana Gietka ze zbrojowni (JG) CM003 CM042 CM039U CM041J Chciałbym się dowiedzieć, która opcja wydaje się najsensowniejsza waszym zdaniem. Nie musicie się spieszyć macie czas do początku sierpnia. Czekam na odpowiedzi ;) Edited July 6, 2012 by mati2vol Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Na pewno jak już to bierz CM003 zamiast G36 z JG. No,ale jak masz taki budżet to pomyśl nad G36 z Aresa. Quote Link to post Share on other sites
fifibezon Posted July 6, 2012 Report Share Posted July 6, 2012 Ja polecę kałaszka boyi -> http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/rk-10s-boyi.html za kwotę 725zł plus gumkę hopsiup i jakieś lipo. Quote Link to post Share on other sites
Jan999 Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 CM.003 oraz cyma od 40 w górę. :icon_biggrin: Oraz RK boyi ma się rozumieć. :wink: Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 (edited) Na pewno jak już to bierz CM003 zamiast G36 z JG. No,ale jak masz taki budżet to pomyśl nad G36 z Aresa. Podpisuję się pod opinią @OFF'a, zwłaszcza w części podkreślonej przeze mnie. Ps Osobiście drugi rok użytkuję G36, bez żadnych komplikacji, a moja Pani od niespełna roku G36K, też bezproblemowo. Edited July 7, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Myślę że przy takim budżecie pomyślimy nad cymą 040/048 zamiast 039.Zamiast G36 od JG wstawił bym tutaj do wyboru G36 od Cymy i Aresa. Domyślam,że mundur i inne akcesoria wraz z ochroną oczu już posiadasz? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Tu masz linki: G36K [ARES] + 4 szt Mid-Cap. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Ja miałem na myśli bardziej wersję C - http://www.specshop.pl/product_info.php?cPath=22_241_45&products_id=5352&name=ARES_-_G36C_-_AR-006#!prettyPhoto . Tańsza jest o wiele :) Tylko trzeba dokupić ten akumulator (tutaj lipo można kupić za 50-60zł do tego imax b6 i jazda) . Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Niestety i tak obydwie nie mieszczą się w budżecie autora... :icon_cry: Quote Link to post Share on other sites
mati2vol Posted July 7, 2012 Author Report Share Posted July 7, 2012 (edited) @Powała Tutaj niestety masz rację :/ Te 150zł to EWENTUALNE późniejsze wydatki na tuning. @kjujiczek Munduru i akcesorii nie mam jeszcze kupionych, ale na to mam OSOBNĄ SUMĘ, KTÓRA NIE MIESZA SIĘ Z KWOTĄ NA ASG, więc nie widzę problemów ;) @Edit A co powiecie na M4a2 od PJ'a?? jeżeli za 550zła jest?? Edited July 7, 2012 by mati2vol Quote Link to post Share on other sites
mati2vol Posted July 7, 2012 Author Report Share Posted July 7, 2012 Sorry za duble'a, ale nie mogę edytować. Co sądzicie o tanich replikach firm "ASG" ze specshopu?? Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Konkretnie, o które Ci chodzi? "Spec" ma stosunkowo wysokie ceny, można taką samą kupić w innym sklepie nieco taniej. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Chodzi Ci o wersje eko ? Czyli np. sportline od CA ? Sprecyzuj pytanie. Quote Link to post Share on other sites
mati2vol Posted July 7, 2012 Author Report Share Posted July 7, 2012 (edited) Dobra, koniec pierd******. Mundur i inne gadżety na razie sobie odpuszczę i kupię Gietke (G36c) od Aresa. Teraz pytanie brzmi: -Jaką batkę najlepiej kupić -Jaka ładowarka ( Tylko im taniej, tym lepiej) -Jakie okulary do ochrony Całość ma się zmieścić w 1100zł z przesyłką :D Edited July 7, 2012 by mati2vol Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 Batkę polecę Batimex 100 zł kosztuje,okulary Specsy. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 7, 2012 Report Share Posted July 7, 2012 z Lipo to chyba Turnigy są dobre ,a ładowarka to imax b6. Do tego okulary uvex i-vo. Quote Link to post Share on other sites
mati2vol Posted July 8, 2012 Author Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Co powiecie na tą batkę?? Skusiła mnie bo ma 2200mAh, jeżeli to ma znaczenie w 7.4V. Na co powinienem zwrócić uwagę przy wyborze baterii? Edited July 8, 2012 by mati2vol Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Batkę polecę Batimex 100 zł kosztuje,okulary Specsy. Zmęczony byłem,chodziło o ładowarkę batimexa... EDIT:Do lipo musisz kupić specjalną ładowarkę,przedewszystkim zwracaj uwagę na producenta,ilość mAh i woltaż (najlepiej lipo 7,4v/NiMh 9.6v). Edited July 8, 2012 by kjujiczek Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 (edited) Nie kupuj baterii w sklepach ASG. Przepłacisz. W sklepach modelarskich (mają swoje stronki w necie) możesz kupić baterie za 50-60zł. Nie kupuj NiMh bo kosztują tyle co Lipo,a czasem nawet więcej. Edited July 8, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
mati2vol Posted July 8, 2012 Author Report Share Posted July 8, 2012 Imax b6 chyba obsługuje ładowanie baterii Li-Po, ale nie jestem w 100% pewny. Poza tym, czy do tego typu baterii nie potrzebuję jakiegoś czujnika dodatkowego, czy cuś?? PS. Na jaki rozmiar mam zwracać uwagę?? (Baterii oczywiście :icon_twisted: ) Quote Link to post Share on other sites
psiarz19 Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Tak, obsługuje. Czujniki wszelkie są w ładowarce. Jaka replika ? Wszystko od niej zależy. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Imax b6 obsługuje,batimex chyba też ,ale lepiej weź imaxa :P Możesz kupić czujnik rozładowania baterii tzw. beeper (chyba tak się to nazywa) np. http://www.taiwangun.com/akumulatory-i-ladowarki/akumulatory-li-po/alarm-zabezpieczajacy-akumulatory-lipo-8fields.html . Co do rozmiaru nie pamiętam,ktoś kiedyś pisał o tym,spróbuję poszukać. Raczej każda batka Lipo do 2000mAh powinna wejść bez problemu. Quote Link to post Share on other sites
LogaN Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Batimex służy tylko do ładowania niklowych pakietów, a to go całkowicie wyklucza z ładowarek wartych polecenia. I mówi to zadowolony posiadacz i użytkownik czteroletniego Batimexa. Quote Link to post Share on other sites
mati2vol Posted July 8, 2012 Author Report Share Posted July 8, 2012 Duża jest różnica między Aresem, a SRC?? chodzi mi o ten model : http://www.taiwangun.com/karabiny-szturmowe-aeg/sr36-kv-src-gen-iii.html Quote Link to post Share on other sites
dade Posted July 8, 2012 Report Share Posted July 8, 2012 Tak Imax B6 obsługuje baterie Litowo Polimerowe Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts