Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

jak obsługiwać się z baterią

Recommended Posts

witam . jestem początkujący jeśli chodzi o asg i mam kilka pytań co do baterii w replikach. czy po strzelankach trzeba rozładować akumulator żeby znów go naładować albo czy można go używać kilka razy(np. przez 3 dni) aż do rozładowania i dopiero kolejny raz go ładować ? jeśli nie trzeba rozładowywać to jak sprawdzić ile trzeba doładować baterie. proszę o szybką pomoc w tej sprawie ponieważ jutro mam zamiar kupić replike ak47 cm028.

pozdrawiam

Takich tematów jest bardzo dużo na forum, więc poczytaj. generalnie stockową ładowarkę wyrzuć do śmieci, tam jest jej miejsce. Jak używasz baterii NiXX to ładowarka procesorowa nie jest droga, a umożliwi długą eksploatację pakietów, do baterii LiPo ładowarki typu Turingy, Hobbyking, Imax. Jak używałem NiXX to ładowałem je tylko przed strzelankami za pomocą ładowarki procesorowej batimexa i jakoś dawały radę.

Z Batimexami podobno jest tak, że niektóre działają a inne nie. Moja obie działają od lat :D, miałem albo farta albo to jakieś ploty, tak czy siak ostrożność wskazana.

Co do samego tematu: albo posługiwać się baterią albo obsługiwać baterię. Obsługiwać się baterią brzmi dziwnie i może sugerować, że lubisz być obsługiwany bateriami, cokolwiek by to miało oznaczać.

Guest Graszczur

Pozwólcie, że podepnę się do tematu i zadam szybkie pytanie: Czy warto baterię NiMh rozładowywać przed każdym ładowaniem? Zauważyłem, że gdy podłączę bez rozładowywania, ładowanie trwa zadziwiająco krótko, a Batimex szybko przechodzi w stan podtrzymywania. Bateria po takim ładowaniu daje kiepski ROF, zupełnie jakbym nie ładował. Natomiast gdy najpierw dam rozładowywanie, by naładowało się od 'zera', wtedy ROF jest jak najbardziej zadowalający, typowy dla batki 9,6.

Czyżby coś było nie tak z ładowarką?

Edited by Graszczur