PatrykD3 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Mam pytanie ,czy jak się kupuje buty taktyczne dokładnie takie http://allegro.pl/buty-taktyczne-bates-2260-tactical-sport-r-44-ob-i2467377751.html to rozmiar bierze się dokładnie taki jak się ma ,czy jak będzie trochę większy o np.:1 cm to trochę luzu przeszkadza w bieganiu ? Quote Link to post Share on other sites
otix96 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Zależy czy chcesz mieć je na dłużej i czy ci noga rośnie :).Jeśli już noga nie rośnie to bierz większe o 0,5cm zawsze trochę luzu się przyda. Quote Link to post Share on other sites
ZuBeR Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Niektórzy radzą 0,5cm luzu, na ew. skarpetę. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted July 11, 2012 Report Share Posted July 11, 2012 Ja ci dobrze radze, dołóż te 30zł w sklepie, ale idź i zmierz. Bo jak się okaże że za małe/duże to lipa Quote Link to post Share on other sites
PatrykD3 Posted July 12, 2012 Author Report Share Posted July 12, 2012 W sklepie stacjonarnym za bardzo nie mam jak kupić ,dlatego pytam. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 (edited) Ja ci dobrze radze, dołóż te 30zł w sklepie, ale idź i zmierz. Bo jak się okaże że za małe/duże to lipa No tak,bo przecież odesłać i wymienić na większe/mniejsze to problem. Weź zmierz długość wkładki z butów,w których chodzisz na co dzień i kup w takim rozmiarze sobie buty (zazwyczaj kupuje się buty tak żeby móc włożyć palec z tyłu jeszcze,czyli mieć jakiś tam luz. Sprawdź,czy masz taki luz). Edited July 12, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Guest Graszczur Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Najlepiej jest postawić stopę na kartce A4 i zrobić obrys, trzymając ołówek/długopis pionowo. Potem mierzymy ten obrys w najdłuższym punkcie i kupujemy buty o takim rozmiarze. Osobiście gdy kupuję buty wojskowe, biorę te 5mm luzu i zawsze jest dobrze. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 No tak,bo przecież odesłać i wymienić na większe/mniejsze to problem. Weź zmierz długość wkładki z butów,w których chodzisz na co dzień i kup w takim rozmiarze sobie buty (zazwyczaj kupuje się buty tak żeby móc włożyć palec z tyłu jeszcze,czyli mieć jakiś tam luz. Sprawdź,czy masz taki luz). No, można, ale po co kasę marnować na wysyłki? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 No, można, ale po co kasę marnować na wysyłki? Żeby wymienić towar na odpowiedni? Podaję tylko jaka jest opcja jeśli wybierze się jednak mimo wszystko zły rozmiar. Quote Link to post Share on other sites
Zuko0 Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Żeby wymienić towar na odpowiedni? Podaję tylko jaka jest opcja jeśli wybierze się jednak mimo wszystko zły rozmiar. Ale to nie lepiej na paliwo wydać te 40zł, i pojechać do najbliższego sklepu, i dopasować do stopy? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 12, 2012 Report Share Posted July 12, 2012 Ale to nie lepiej na paliwo wydać te 40zł, i pojechać do najbliższego sklepu, i dopasować do stopy? Przesyłka jest tańsza,a nie każdy może pojechać do najbliższego sklepu,niektórzy mieszkają daleko ot takich sklepów. Łatwo mówić "jedź,pojedź i przymierz". Ja jakoś swoje buty (nie tylko do ASG) zamawiam przez internet i jeszcze nie dobrałem źle rozmiaru,to nie jest takie trudne.. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts