CyberKozA Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 :!: Uwaga :!: Ostatnio zmieniałem głowicę tłoka w G36c DrDestruktora, ze stockowej TM na wzmocnioną (#) produkcji CA. Po założeniu głowic na tłok i na cylinder, w celu rozprowadzenia smaru w cylindrze, wykonałem kilka ruchów tłokiem wewnątrz cylindra. Eksperymentalnie zatkałem dyszę palcem i..... Jakież było moje zdziwienie gdy tłok poruszał się w cylindrze bez większego oporu. Na wszelki wypadek założyłem oryginalną uszczelkę z głowicy TM'u i przy zatkanej palcem dyszy, nie udało mi się wcisnąć tłoka do cylindra. :arrow: Wniosek jest z tego oczywisty. Uszczelka z dodawana do głowicy CA jest zbyt mała, a co za tym idzie, pogarsza osiągi broni. Jeżeli więc zmieniacie głowicę, uszczelkę radzę zostawić z TM'u. Quote Link to post Share on other sites
RAI wilku Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 A czy nie jest przypadkiem tak ze uszczelka "się rozjerzdża" pod wpływem prędkosci z jaką porusza sie tłok w cylindrze. Wypychana jest przez powietrze przechodzace przez te 4 otworki ? A jak nie ma pędu powietrza to rozepchana nie jest zeby łatwiej było naciągać tłok ?? Bo takie same luzy były po instalacji głowicy systemy, a po złozeniu do kupy giwera ma ok 328 fps na kulkach .25 i spręzynie CA fabrycznej mocniejszej (wymieniałem tez inne elementy ale spręzyny nie ruszałem). Wiem to tylko z własnych obserwacji i czytania forum to wiem :wink: pozdrawiam Quote Link to post Share on other sites
Kmieciu4eveR Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 u mnie było odwrotnie: gdy testuję zespół cylindra przed złożeniemgłowica tłoka CA (żłółta) jest szczelna, a głowica Systemy z duraconu - nie. Zarówno przy cylindrze CA , jak i Systemy teflonowym. Jednak w praktyce obie działają. Chronometru niestety nie mam, żeby sprawdzić fpsy. Quote Link to post Share on other sites
DrDestruktor Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 Witam To może ukrócic narzekanie coponiektórych że CA strzela gorzej niż TM w stocku sądze że po założeniu innej uszczelki czy głowicy tłoka problem powinien zniknąć i wydaje mi sie że nie ma sie co dziwic w końcu to CA :D a nie robi ono chyba najleprzych cześci pod względem dokłądności co potwierdził mój przedmówca prosze żeby fani CA zbytnio mnie nie objechali za ten tekst :wink: Quote Link to post Share on other sites
Chopin Posted April 20, 2005 Report Share Posted April 20, 2005 Dla mnie ta głowica to wogóle porażka.. Trzy razy zmieniałem i trzy razi sie rozpieprzała... Pzdr Quote Link to post Share on other sites
CyberKozA Posted April 23, 2005 Author Report Share Posted April 23, 2005 Wilku: wiem o czym myślisz i masz rację co do rozpychania uszczelki. Ale zauważ że na stockowej uszczelce TM tłok się cofa bez żadnego problemu. A w drugą stronę po zatkaniu dyszy już nie pójdzie. Może jak byś dużo siły włożył... Problem polega na tym że uszczelka CA jest za mała i nawet jak ją ciśnienie rozycha na boki (w stronę ścian cylindra) to nie rozciągnie się ona na tyle by dokładnie uszczelnić cylinder. I tu leży pies pogrzebany... Quote Link to post Share on other sites
kazik_ Posted June 24, 2005 Report Share Posted June 24, 2005 a ktos jest w stanie opisac jak ta glowice tloka nalezy skrecic? :roll: wiem, wiem. "jesli nie umiesz skrecic glowicy to czemu bierzesz sie za upgrade" Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted June 24, 2005 Report Share Posted June 24, 2005 Ten krążek z otworami idzie na przód, potem uszczelka, drugi krążek. Od przodu wkładasz śrubkę, metalowy krążek do środka do tłoka, na krążek nakrętka. Skręcasz to jakoś i powinno być dobrze :wink: Quote Link to post Share on other sites
baalp Posted April 13, 2006 Report Share Posted April 13, 2006 Czy tą głowice CA można założyć do standardowego tłoka V2 ICS'u :?: p.s. Odgrzewam temat bo nie chciałem zakładać nowego tematu Quote Link to post Share on other sites
Bart[bs] Posted April 13, 2006 Report Share Posted April 13, 2006 o ile mi wiadomo to tloki w v2 i v3 sa takie same. jestem prawie pewien ze glowica (tloka) CA bedzie pasowac do tloku ICS'u. Quote Link to post Share on other sites
0L0 Posted April 13, 2006 Report Share Posted April 13, 2006 Pasować będzie, tylko nie wiem jaki jest sens wymiany głowicy ICSa, która jest dobra sama w sobie, na głowicę CA :roll: Quote Link to post Share on other sites
baalp Posted April 13, 2006 Report Share Posted April 13, 2006 jaki jest sens wymiany głowicy ICSa, która jest dobra sama w sobie, na głowicę CA Pękła po 2 latach :( Co do uszczelki to ja w sklepie hydraulicznym kupiłem za 40gr i spręża zajebiście :D Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 (edited) Odgrzeje trochę kotlet. Mam właśnie głowice tłoka CA, efekt: pogorszenie osiągów i 2 rozwalone gearboxy (w tym guarder! ) Całkowicie odradzam... może powiększona uszczelka coś da. Proponuję przykleić temat, czy coś aby był bardziej widoczny... gdybym go znalazł miech temu ;) Edited March 3, 2007 by akm Quote Link to post Share on other sites
Gabriel Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 JA w moim byłym G36 [TM] miałem włąsnie ta wzmocnioną głowice tłoka, ale nie narzekałem wcale. Ale naprawde osiagi tej głowicy chyba nigdy nie będą zadawalac zbytnio, ogólem to co pisał DrDestruktor to całkowita prawda, CA nierobi wcale zadobrych częsci, lepiej było strzelać na stocku TM niż ulepszac klamotami CA, Warto zainwestowac w nieco lepsze sprzęty i mieć naprawde niezle osiągi niż wywalac kase w cos co tylko pogarsza stan broni, coś co ma na celu wzmocnic broń niestety tylko przysparza kłopotu że jest coś nie tak. Zakup mijający sie z celem jest zakupem beznadziejnym! Własciwie to nawet do chinskich AEG'ów nie opłaca sie wstawiać niz z CA, ale to juz moje zdanie. Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 Piszecie tutaj o wzmocnionej głowicy bez łozyskowania czy z łożyskowaniem?? Bo chce zakupić wzmocnioną z sylikonu z łożyskowaniem i teraz mam mętlik w głowie :wink: Proszę o porady :-F Quote Link to post Share on other sites
Cincin Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 Moja jest łożyskowana, a dokładniej ta: http://asgshop.pl/produkt.php?id=539 Quote Link to post Share on other sites
lukasz Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 Ok to sobie ja podaruje 8-) Dziekuje za przestroge Quote Link to post Share on other sites
Szreder Posted March 3, 2007 Report Share Posted March 3, 2007 Oczywiście chodzi o tą żółtą głowicę? Posiadam boreupową niebieską i nie widzę problemów. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts