warat Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Witam. Kupiłem w/w buty razem z tłuszczem, woskiem i szczotkami do butów. Kiedyś czytałem,że buty najlepiej przygotować.I teraz pytanie-jak dokładnie? Najpierw wosk,potem tłuszcz,czy na odwrót? Polerować,czy nie? Jak tak,to czym? Wiem,że to głupie pytania,ale chcę,aby buty przetrwały jak najdłużej. Z góry dzięki za odpowiedź. Quote Link to post Share on other sites
W2o Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 Gdzieś wyczytałem, że najpierw olej (na chusteczkę i wsmarowujemy, tak raz dziennie przez pare dni), potem tłuszcz (też parę razy), a wosk dla chętnych. Dobre preparaty do skór mają w sklepach jeździeckich, ale dość drogo. Dodatkowo zalecano najpierw dokładnie wymyć skórę terpentyną (też pare razy), żeby pozbyć się starych impregnatów. Quote Link to post Share on other sites
Jey85 Posted July 20, 2012 Report Share Posted July 20, 2012 :) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts