JamalBIG Posted July 21, 2012 Report Share Posted July 21, 2012 Witam Czy istnieje dobre rozwiązanie ładowania magazynka CO2 M4/SCAR GBB firmy WE - jego 'ładowność' to zaledwie 30 kulek które w tego rodzaju broni szybko się zużywa. Z góry dzięki za odpowiedź Quote Link to post Share on other sites
Alanos Posted November 22, 2012 Report Share Posted November 22, 2012 Masz problem z małą ilością gazu czy pojemnością magazynek pod względem kulek? Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted October 23, 2014 Report Share Posted October 23, 2014 (edited) nie będę zakładał nowego tematu i podepnę się tutaj bo problem pokrewny dotyczy magazynka do M14 WE, a mianowicie macie jakieś patenty na lub możecie polecić jakąś ładowarkę do kulek? po entym pestkowaniu ręcznie kciuk mi odpada, a samo ładowane trwa wieki ... Edited October 23, 2014 by The Ghost Quote Link to post Share on other sites
Sanders Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 nie będę zakładał nowego tematu i podepnę się tutaj bo problem pokrewny dotyczy magazynka do M14 WE, a mianowicie macie jakieś patenty na lub możecie polecić jakąś ładowarkę do kulek? po entym pestkowaniu ręcznie kciuk mi odpada, a samo ładowane trwa wieki ... nie wiem po co męczyć kciuki skoro do każdej repliki WE GBB (do m4 napewno) dołączana jest gratis tzw. szybkoladowarka polegajaca na rurce do której wsypujemy 30 kuleki popychamy patyczkiem i elegancko wchodzi szybko cała zawartosć do maga. Nie jest to szybkoladowarka w rozumieniu AEG ale pomaga:)) polecam mozna ja kupic również osobno....w sklepach w HK. Quote Link to post Share on other sites
zbojcerz_hegemon Posted October 24, 2014 Report Share Posted October 24, 2014 (edited) Wypowiem się jako użytkownik gazowej emki od WE od dłuższego czasu. Co do fabrycznej ładowarki w formie rurki, to jest ona nieefektywna, żeby powiedzieć do niczego - dopychanie kulek powoduje ich odkształcenia (używam G&G 0.30), cały proces jest długotrwały, trzeba odmierzać określoną ilość kulek. Ja stosuje zwykłą prostą ładowarkę: http://www.specshop....o_kulek_-_MP053 Element odpowiedzialny za doprowadzanie kulek pod odpowiednim kątem przykleiłem na stałe, na klej polimerowy. Ładowanie magazynka zajmuje kilka sekund. Edited October 24, 2014 by zbojcerz_hegemon Quote Link to post Share on other sites
The Ghost Posted October 25, 2014 Report Share Posted October 25, 2014 nie wiem po co męczyć kciuki skoro do każdej repliki WE GBB (do m4 napewno) dołączana jest gratis tzw. szybkoladowarka polegajaca na rurce do której wsypujemy 30 kuleki popychamy patyczkiem i elegancko wchodzi szybko cała zawartosć do maga. Nie jest to szybkoladowarka w rozumieniu AEG ale pomaga:)) polecam mozna ja kupic również osobno....w sklepach w HK. właśnie o taką rurkę mi chodzi, gdybym dostał ją z repliką to bym dupy nie zawracał, niestety nie przy każdej replice WE są, przy M14 oprócz repliki jest tylko manual ... nie ma nawet imbusu do regulacji hopa ... nawet w sklepie jest napisane: "W zestawie otrzymujemy: * replikę objętą 6 miesięczną gwarancją * magazynek zasilany green gazem" Dzięki Panowie za odpowiedz, spróbuję jak zbojcerz_hegemon zrobił, myśle że to rozwiąże problem Quote Link to post Share on other sites
DavTEMP Posted February 3, 2015 Report Share Posted February 3, 2015 Witam Te magazynki można spokojnie i bez problemu (trzeba tylko odpowiednio ustawić palce tworząc "tunel" dla kulek wprowadzanych do "dyszy" magazynka) ładować szybkoładowarką. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts