koval95 Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 (edited) Siema czy może ma ktoś zamontowaną tą konwersję swoim ak74? Jeżeli tak to chciałbym się dowiedzieć jak się sprawuję i czy można zamontować to w cm045? http://www.ebairsoft.com/steel-made-ak74-blowback-modifiation-p-2488.html Edited July 22, 2012 by koval95 Link to post Share on other sites
Axel Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 ctrl c ctrl v : Description: - Can be used on GHK 74U GBB / all Dboy AK74 series AEG / need some Modifiation for Cyma 74 series AEG. Link to post Share on other sites
koval95 Posted July 22, 2012 Author Report Share Posted July 22, 2012 Wiem co tam napisali, pytam się dlatego że aks74u ma krótszy korpus i inną komorę zamkową. Dlatego nie wiem czy ten zestaw tam wejdzie. Link to post Share on other sites
Dread Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Mylisz się. Wcale nie ma krótszego korpusu i innej komory zamkowej. Pasować pasuje, tylko co z tego, skoro niedostępne od dłuższego czasu i nie ma możliwości zamówienia. Szukałem ostatnio tego zestawu, żaden sklep już tego nie ma. Chyba że się mylę, w takim razie biorę dwa :) Link to post Share on other sites
14100715 Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 ctrl c ctrl v : Description: - Can be used on GHK 74U GBB / all Dboy AK74 series AEG / need some Modifiation for Cyma 74 series AEG. A orientujesz się, czy trzeba wymieniać lufę i gumkę? Link to post Share on other sites
Sedoro Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Na dole strony masz napisane: Buyer please download instruction here : http://www.brotherprice.com/ebphoto/instruction.rar W instrukcji wszystko widać. Link to post Share on other sites
koval95 Posted July 22, 2012 Author Report Share Posted July 22, 2012 Dread dzięki za wyprowadzenie mnie z głupiego błędu. Co do wymiany lufy i gumki to ze zdjęć, z tej instrukcji obsługi co ją mają na stronce to chyba nie trzeba. Ludzie którzy to mają piszą że podeją standardowe lufy i gumy. ale nie dam sobie głowy uciąć, ponieważ ludzie lubią różne głupoty pisać, tak jak ja z tym korpusem :icon_razz2: PS. Co do dostępności to nigdzie nie pisze że jest niedostępne, chyba że ja coś przeoczyłem. Link to post Share on other sites
OFF Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Opcji kupna też nie widać,więc wniosek jest prosty ;) Link to post Share on other sites
koval95 Posted July 22, 2012 Author Report Share Posted July 22, 2012 Napisałem do nich e-mail odnośnie dostępności tego zestawiku. jak mi odpisą to podzielę się z wami informacją :icon_razz2: Link to post Share on other sites
Dread Posted July 22, 2012 Report Share Posted July 22, 2012 Lufy i gumy podejdą, ale zobacz mimo wszystko instrukcję. Trzeba ciąć lufę zewnętrzną, bo komora hop jest zupełnie inna. Całość przesuwa się o parę centymetrów do przodu, w związku z tym lufa stockowa może wystawać z tłumika i i tak trzeba ją będzie wymienić. Podziel się podziel, jak uda się zamówić, to biorę w ciemno, obawiam się jednak, że może z tego nic nie wyjść. Link to post Share on other sites
Winiacz Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Lufy ciąć nie trzeba, po prostu jakiś ładny tłumik dźwięku trzeba sobie kupić. Link to post Share on other sites
koval95 Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 Dread nie rozumiem co masz na myśli pisząć, że trzeba ciąć lufę zewnętrzną. Co do lufy wewnętrznej to wystarczy kupić krótrzą. Link to post Share on other sites
Axel Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Ma na myśli cięcie lufy zewn. od strony gearboxa, bo kształt komory hu jest niekompatybilny. Link to post Share on other sites
koval95 Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 Nie zrozumiałem o Ci chodzi dlatego się zapytałem. Co do komory i dyszy to są one niestety wykonane z abs. Czy może ktoś z was się orjętuje, gdzie w razie zepsucia dyszy można ją kupić ? Link to post Share on other sites
Axel Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Jeśli mowa o gbb , to samego zestawu nie da się kupić, więc części zamienne też nie wchodzą w rachubę. Z dostępnych konwersji GBB do ak kojarzę tylko DG ale to zupełnie inna półka cenowa, poza tym zasilane jest HPA. Link to post Share on other sites
koval95 Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 Jutro powiniena przyjść odpowiedź odnośnie dostępności zestawu jak i magazynków. Nawiązałem kontakt z gościem który posiada ten zestaw. Mówi że wszystkie części wykonane ze stali są bardzo solidne, w tym wszystkie sprężynki i wkręty też nie budzą zastrzeżeń. Jedynymi elementami które mogą paść to plastikowa komora i dysza. No ale na razie mie ma co gdybać skoro nie wiemy czy zestaw jest dostępny. Zobaczymy co mi tam jutro odpiszą :icon_razz2: Link to post Share on other sites
koval95 Posted July 24, 2012 Author Report Share Posted July 24, 2012 No to tak odpisali mi że żestaw jest niedostępny, ale też że zamieżają ponownie wprowadzić ten zestaw do oferty, ponieważ wielu ludzi się o nieg pyta. Zobaczymy za jakiś czas. Link to post Share on other sites
Recommended Posts