Leonidas39 Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Cześć, mam giete od Umarexa. Chce kupić magazynki, ale zauważyłem dwie nieścisłości w necie. Po pierwsze: Nie istnieje magazynek mid-cap z imitacją nabojów do G36? Po drugie: możecie mi powiedzieć czym różnią się te magazynki? i który lepiej wybrać? http://www.specshop.pl/index.php?cPath=22_98_101_201_465 Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Producentem i jakością wykonania się różnią. Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Tak jak napisał kolega wyżej. Używałem low capow od Boyi i były bdb ;) Z czystym sumieniem mogę je polecić. Nie wiem jak sprawa ma się z mid capami. Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 Producentem i jakością wykonania się różnią. Tak jak napisał kolega wyżej. Używałem low capow od Boyi i były bdb :icon_wink: Z czystym sumieniem mogę je polecić. Nie wiem jak sprawa ma się z mid capami. też bym kupił bojce, żeby mniej pieniążków wydać. ale wyższa cena powinna dyktować wyższą jakość. ? Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Poszukaj na forum opini o magach. Wszystkie magi do giety są z tworzywa więc sam nie wiem. Chyba że kupujesz adapter magów do m4 i wtedy możesz używac stalowych low capow od PJ i wszystko bangla ;) Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Mam 5 lowów boyia. 3, z ciemnego tworzywa są wykonane całkiem ok, natomiast 2 pozostałe są z tworzywa jaśniejszego, a ich wykonanie jest okropne. Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 Mam 5 lowów boyia. 3, z ciemnego tworzywa są wykonane całkiem ok, natomiast 2 pozostałe są z tworzywa jaśniejszego, a ich wykonanie jest okropne. wygląda na to, że te na sklepie są wykonane z jaśniejszego. Kupiłbym je bo są tanie, ale nie chce później narzekać, bo czytałem też, że boyie nie trzymają się dobrze w karabinie. hm Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 Boyie mają aż za duży zaczep, więc nie masz się czego obawiać. Gdyby nie chciały "klikać" bez mocnego wciśnięcia w gniazdo, to wystarczy lekko podpiłować i po prolemie. Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted July 23, 2012 Report Share Posted July 23, 2012 U mnie w giecie Umarexa trzymają się dobrze , ale nie ma tego "click" , który jest w przypadku low-ów i hi-ów Aresa :) Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted July 23, 2012 Author Report Share Posted July 23, 2012 U mnie w giecie Umarexa trzymają się dobrze , ale nie ma tego "click" , który jest w przypadku low-ów i hi-ów Aresa :icon_smile: masz zwykłe czy z imitacjami? Quote Link to post Share on other sites
Igorbien Posted August 2, 2012 Report Share Posted August 2, 2012 (edited) U mnie to samo co u Rengi'ego . Mam 2 lowcapy od boyi które wchodzą bez kliknięcia, i po popchnięciu do przodu wypadają. Wygląda to prawie tak jak zmiana magów w FN FAL w COD: MW2 Panowie z gietkami aresa/umarex -->Czy wy też macie ze stockowymi magami problem, że nie podają kulek? Miałem tak od nowości, później, dużo później coś mnie ruszyło żeby go psiknąć silikonem, i śmigał(na dwóch skręceniach cały mag, wyplułem w ten sposób ok. 10k kulek), po czym mag mi się zapiaszczył i nie kręcił wcale. No to rozkręciłem, wyczyściłem dokładnie, złożyłem. I kręcić się kręci, ale dzieje się to co poprzednio - poda kilka kulek na semi i przycina. Czy przyczyną może być nadmiar oleju silikonowego? Edited August 2, 2012 by Igorbien Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted August 8, 2012 Author Report Share Posted August 8, 2012 też mi się wydaje że się stokowy hicap przycina Quote Link to post Share on other sites
misiek9977 Posted August 10, 2012 Report Share Posted August 10, 2012 Że się tak podczepię pod temat: Może ktoś polecić jakiegoś hi-capa do g36? słyszałem że cyma zakończyła produkcję, a na JG się bardzo zawiodłem. Jak wygląda sprawa z BOYI albo innymi ? Quote Link to post Share on other sites
Igorbien Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 Jeżeli chodzi o hicapy do g36 to z czystym sumieniem mogę polecić Classic Army - miałem przyjemność użytkować takowy przez krótki okres czasu - pasował do gniazda idealnie, i tak samo podawał kulki. Niestety - cena. Z kolei hicapy aresa/stara - odradzam. To co wyprawia stockowy woła o pomstę do nieba, poza tym że pasuje idealnie to kulek nie podaje ni cholery. Znaczy się podawał - przez krótki okres czasu, po smarowaniu silikonem. Po czyszczeniu już nie. Być może jeszcze spróbuję delikatnie nasmarować zębatki smarem, może to pomoże. Ale generalnie odradzam. Co do JG - jutro idę do sklepu po jednego hicapa tejże firmy. Wiem że pasuje całkiem nieźle, a jak podaje - będę miał szansę się przekonać. Poza tandetnymi zaczepami nie słyszałem na jego temat złych opini, tak więc jak okaże się że dobrze podaje to czemu miałbyś go skreślać? Miałem jeszcze lowcapy od boyi - pasują fatalnie, wyglądają.. tandetnie, ale najważniejsze że podają perfekcyjnie - zero suchych strzałów. Quote Link to post Share on other sites
Igorbien Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 (edited) Kupiłem dzisiaj tego JG. Co prawda jeszcze nie ładowałem go kulkami i nie strzelałem, ale jeśli chodzi o wykonanie zewnętrzne jest cud, miód i orzeszki. Ciemna, matowa obudowa, zero nadlewek, zero skrzypienia, nic się nie rusza, nie stuka, nie hałasuje. Po prostu ideał. Do gietki wchodzi z "kliknięciem", tylko ze w przeciwieństwie do stockowego nie skrzypi(ruszać się delikatnie rusza w przód, ale raz że nie wypada, a dwa że jutro potraktuję gniazdo izolką, i nie powinno już nic się gibać. Postaram się też zrobić filmik żeby na własne oczy zobaczyć różnicę z magami Edited August 13, 2012 by Igorbien Quote Link to post Share on other sites
burn26 Posted August 24, 2017 Report Share Posted August 24, 2017 A ja mam inne pytanie. Jak upierdzielić te zaczepy w magach żeby wchodziły i wychodziły mi bez problemu do ładownicy w moim CIRASie ? Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted August 24, 2017 Report Share Posted August 24, 2017 (edited) Spiłować. Trochę roboty z tym jest ale potem gładko wchodzą/wychodzą. Aż zbyt gładko bym powiedział, dlatego lepiej zabezpieczyć się gumkami. Tak jak w życiu;) P.S.Pamiętaj, żeby nie przesadzić i nie spiłować elementu trzymającego mag w gnieździe bo będziesz miał luzy po włożeniu maga do gniazda. Tak to wygląda mniej więcej (estetyka nieistotna bo i tak będzie malowanie): https://zapodaj.net/b668ee1ad4132.jpg.html Edited August 24, 2017 by malin2k2 Quote Link to post Share on other sites
Huba_lbn Posted August 24, 2017 Report Share Posted August 24, 2017 Najprościej to chyba obcążkami i potem dremelem / pilnikiem / papierem ściernym wygładzić. Quote Link to post Share on other sites
malin2k2 Posted August 24, 2017 Report Share Posted August 24, 2017 A tak, w ferworze edycji zapomniałem napisać że najpierw zdjąłem obcęgami większość materiału, dopiero potem piłowanko. Tak jest szybciej, tylko trzeba uważać żeby nie pękła skorupa maga, wszystko z czuciem:) Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts