SirAlex Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 (edited) Cześć. Właśnie dotarła do mnie moja pierwsza replika elektryczna, a mianowicie MP5 A4 od JG. Po naładowaniu akumulatorów, wsadziłem je do repliki i chciałem postrzelać. Niestety trochę sie podenerwowałem. Nie wiem czy to wina nowego magazynka, że nie jest jeszcze "dotarty" czy kulek które były zawarte w pudełku (którymi strzelałem). Karabin zarówno na single jak i serii co jakiś czas oddawał puste strzały. Magazynek podkrecałem i nie dawało to żadnych efektów. Nie wiem co mam zrobić, jutro jade po nowe kulki, może one coś zmienią. Proszę o pomoc Edited July 25, 2012 by SirAlex Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Gówniane kulki. Kup lepsze (G&G, blastery itp.). Tylko nie P&J! Quote Link to post Share on other sites
SirAlex Posted July 25, 2012 Author Report Share Posted July 25, 2012 Właśnie nad P&J myślałem .. :icon_mad: Quote Link to post Share on other sites
ewa119d Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Najlepiej kup inny magazynek niz ten hi-cap co był w zestawie, tez kupiłam MP5A4 z JG i po tygodniu magazynek sie popsuł w srodku jakaś zębatka lata. Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Najlepiej kup inny magazynek niz ten hi-cap co był w zestawie, tez kupiłam MP5A4 z JG i po tygodniu magazynek sie popsuł w srodku jakaś zębatka lata. Puki mu działa to po co ma kupować? Jak się zepsuje to wtedy, chyba że miałby kupić mid-capy. Właśnie nad P&J myślałem .. P&J bardzo często maja zacinki w magach, poza tym dość kiepsko latają. Nie ma sensu pakować w nie pieniędzy. Jeśli G&G lub blastery są dla Ciebie za drobie możesz kupić też GUARDER'y lub w ostateczności kulki GFC (sprzedawane są na gunfire). Quote Link to post Share on other sites
fusi Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Kup G&G i podkręć mocno magazynek. Też miałem z tym kiedyś problem i pomogło. Quote Link to post Share on other sites
wiciok Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 ostateczności kulki GFC (sprzedawane są na gunfire). Toż te kulki to taki sam, a może nawet większy badziew, jak pj... Quote Link to post Share on other sites
SirAlex Posted July 25, 2012 Author Report Share Posted July 25, 2012 Czyli myślicie że to nic 'groźnego' ? Jednak trochę potrafi to człowieka wkurw*ć jak chce sobie postrzelać a tu od razu na starcie jakieś problemy.. Mam nadzieje, że coś z tym uda się zrobić. Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Toż te kulki to taki sam, a może nawet większy badziew, jak pj... W takim razie trafiła mi się kiedyś jakaś udana paczka, bo nawet były całkiem całkiem, ale to było już ze 2 lata temu. Quote Link to post Share on other sites
Mortis Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 No właśnie... dwa lata temu. To co było dobre dwa lata temu dziś może już nie być, prawda? :) Quote Link to post Share on other sites
Ray~ Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Dlatego napisałem w ostateczności :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
SirAlex Posted July 25, 2012 Author Report Share Posted July 25, 2012 Pany, to jak? To sprawa kulek? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Prawdopodobnie tak. Nowe kulki i tak musisz chyba kupić,więc kup jakieś markowe i wtedy zobacz jak to wygląda. Quote Link to post Share on other sites
ewa119d Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Ja G&G 0,25g używam zero zacięć bardzo porządne kulki. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted July 25, 2012 Report Share Posted July 25, 2012 Też mam MP5 od JG i stockowe hi-capy od JG i na G&G nic się nie zacina. To wina badziewnych kulek z kartonu, gdzieś nawet ostrzeżenie czytałem na tym forum, że tych kulek, które przychodzą razem z repliką nie używamy. Quote Link to post Share on other sites
SirAlex Posted July 26, 2012 Author Report Share Posted July 26, 2012 Koleś ze sklepu mnie trochę zjeb*ł, że użyłem kulek z zestawu. Pomogło rozkręcenie magazynka. Kupiłem kulki PJ bo innych nie mieli, ale na razie chodzi bez żadnych zacinek. Także dzięki za pomoc :icon_biggrin: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts