Guest labedz Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 mam pytanie czy ta replika http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?products_id=871&manufacturers_id=69 warta uwagi? Jeżli tak to co jest do wymiany na pirwszy żut. Z góry dziekuje za odpowiedzi. Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Twój stary temat http://forum.wmasg.pl/topic/127422-replika-dla-labedzia/page__st__20 jeszcze nie "ostygł" ,a kolejny już zakładasz. Nieładnie. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Ja po prostu myślałem że tamten już jest martwy ale jeśli to jakis problem to mogę tam to jeszcze raz załączyc, ale koniec z zakładaniem tematów tylko powiedz co sądziś o tej replice? :icon_razz: Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Nie no,już nie zakładaj. Myślę,że za 600zł lepiej kupić CM003 z lepszymi bebechami i wykonaniem. Jakby to była warta uwagi replika i opłacalna,to ktoś by ją już polecił w tamtym temacie ;) Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 (edited) żut Polecam Ci oprócz repliki TAKTYCZNY SŁOWNIK http://allegro.pl/sl...2454062065.html Co do tematu: Pytasz raz o taką replikę, raz o taką, jesteś niezdecydowany. Najlepiej jak przeczytasz 3 części poradnika "Wybór repliki" i porządnie zastanowisz się w co celujesz, czy coś z rodziny AK, czy coś z rodziny g36 itp. Co do tego Steyra to replika mało popularna, w tej cenie masz cm003 ze zbrojowni (czekają na dostawę) i jak to chciałeś w innym temacie, replika Ci posłuży, znajomy biega z giętą cymy 1,5 roku na stocku, gumkę wymienił i batkę, cud malina :icon_wink: EDIT: OFF mnie wyprzedził z cymą. :icon_razz: Edited July 26, 2012 by dojcz Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 (edited) Wiem że ten cm.003 jest dobrą bronią tylko że ja od zawsze jestem zakochany w aug i tak po prostu szukam jakieś do 750zł(nie wliczając wymiany gumki, gogli itp.) a jeżli ta jest zła (chociaż nie napisalście czy się od razu rozwali czy może nie jest taka zła) to może jakaś jest w tej cenie? Edited July 26, 2012 by labedz Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Unikatowe repliki (augi, scary, famasy) mają to do siebie że żeby kupić taką żeby służyła to trzeba dużo wydać, nieco więcej niż 750zł, czasami 2x więcej. Nawet te najdroższe SCARy bywają zawodne, ostatnio był temat o nich w tym dziale, szkoda gadać. Jak chcesz coś co Ci będzie służyło i w przyszłości nie trudno będzie o części to celuj w powrzechnie używane modele, kałachy cymy, giety jg, giety cymy, kałachy boya. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 OK, rozumiem :icon_cry:, czyli będzie trzeba wrócicz do planowania zakupu CM.048M albo RK-10S [bOYI]. Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Nie lubisz kałachów? :) Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Lubie ale to nie zmienia faktu że wole AUG ;-) Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 (edited) żeby służyła to trzeba dużo wydać, nieco więcej niż 750zł, czasami 2x więcej.. . Jak włożysz to takiego stockowego aug'a sp120 czy 130 to nie dziwo że trzeba połowę części wymieniać. Wiesz jeżeli uważasz że taki AUG od JG padnie Ci po 2tyś. kulek to zawsze Ci zostaje AUG od TM :icon_wink: Zawsze jak poszło by Ci coś w GB na stocku to "Na repliki AEG sprzedawane w naszym sklepie udzielana jest 12 miesieczna gwarancja." Ale pamiętaj ze gwarancja jest tylko na GB. Więc jeżeli uwalisz np. Rączkę przeładowania to nie podlega to gwarancji. EDIT: Kultura tutaj obowiązuje. Miej to na uwadze. OFF Edited July 26, 2012 by OFF Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Przecież AUG ma standardowy gb v.3, a do tego części jest kupa :P Quote Link to post Share on other sites
dojcz Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Chodziło mi o części zewnętrzne ;) Quote Link to post Share on other sites
marcinus Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Unikatowe repliki (augi, scary, famasy) mają to do siebie że żeby kupić taką żeby służyła to trzeba dużo wydać, nieco więcej niż 750zł, czasami 2x więcej. Mógłbyś to twierdzenie rzeczowo uzasadnić? Dla mnie, użytkownika AUGów, to co napisałeś to bzdura z palca wyssana. Labedz bez obawy bierz tego AUGa. Masz swój gust i nie poddawaj się modzie na CM003. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Chodziło mi o części zewnętrzne :icon_wink: Z tego AUGa nie bardzo ma się co urwać, bo nie ma tej odpadającej rączki ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 (edited) Czyli jeszli nie będe rzucał nią o beton itp. nie powino byc problemu(chodzi części zewnętrzne)? a jak chodzi wnętrze, jaki poziom? oraz co na początek wymienć? Edited July 26, 2012 by labedz Quote Link to post Share on other sites
PlanB Posted July 26, 2012 Report Share Posted July 26, 2012 Czyli jeszli nie będe rzucał nią o beton itp. nie powino byc problemu(chodzi części zewnętrzne)? a jak chodzi wnętrze, jaki poziom? oraz co na początek wymienć? haha jak nie będziesz rzucać o beton to raczej nie. Na początek gumka hop-up i jeżeli masz pieniądze to lufa precyzyjna. Nie będę się rozpisywać o gumce i lufie bo jest to wszystko opisane. Nie powiem Ci o GB bo nie miałem w łapach. Nic nie zmieniaj bo stracisz gwarancję. Quote Link to post Share on other sites
marcinus Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 W spotkaniu z betonem (jak już musisz nią rzucać :icon_wink:) ta replika będzie jedną z wytrzymalszych. Plastikowemu body nic się nie stanie ale jak będziesz miał pecha to możesz złmać lufę albo upper receiver, przy czym w tym modelu lufa zewnętrzna jest najkrótsza ze wszystkich AUGów i jest dodatkowo chroniona przez zestaw szyn. Zanim wymienisz lufę i gumkę zrób test celności (np. popatrz jak to robi wmasg sprawdzając repliki i porównaj wyniki), bo chodzą słuchy że ten nowy wariant ma bardzo dobre skupienie w stocku. Poza tym zainwestuj w baterię li-po i dobrą ładowarkę do niej (Imax B6 / Turnigy Accucell). Potem możesz wstawić mosfet i wymienić okablowanie na niskooporowe. Z bebechów GB nic nie musisz wymieniać bo osiągi są wystarczające. Jak będziesz chciał podbić do zdroworozsądkowych 450 fps to wystarczy wymienić sprężynę i ewentualnie prowadnicę na metalową łożyskowaną i łożyska zębatek na metalowe ślizgowe jeśli JG dalej pakuje nylonowe. Nie zapomnij o kupnie dobrej optyki : ) Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 (edited) mam pytanie czy ten zestaw części do wymiany bedzie dobry (na początek): - http://www.taiwangun.com/gearboxy-oraz-ich-czesci/sprezyny-glowne/sprezyna-sp-130-guarder.html - http://www.taiwangun.com/czesci-i-akcesoria/gumki-hop-up/gumka-hop-up-silikonowa-guarder.html Edited July 27, 2012 by labedz Quote Link to post Share on other sites
dade Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Sprężyna trochę za mocna, weź SP120. Gumka Hop-Up jest dobra, ale ja wolę zieloną G&G. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 (edited) a ten zestaw był by dobry, sory że tak męcze ale chce mieć pewnośc że wszystko bedzie dobre i do tego z jednego sklepy chciałbym http://zbrojownia.com.pl/ http://zbrojownia.com.pl/ sory coś się dzieje z moim kompem ale sa to: - Gumka silikonowa produkcji Guarder, pozwala na oddawanie dalekich strzałów nawet w niskich temperaturach. W komplecie dystanser. -Sprężyna główna M120 produkcji Systema przeznaczona do zwiększenia mocy replik AEG. Edited July 27, 2012 by labedz Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Popraw linki,te prowadzą tylko do zbrojowni. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 sory coś sie dzieje z moim kompen ale sa to: -Gumka silikonowa produkcji Guarder, pozwala na oddawanie dalekich strzałów nawet w niskich temperaturach. W komplecie dystanser. -Sprężyna główna M120 produkcji Systema przeznaczona do zwiększenia mocy replik AEG. Quote Link to post Share on other sites
oski52 Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Nie z kompem, tylko jeśli chcesz w kleić link ze zbrojowni to wchodzisz na: zbrojownia.linuxpl.com i wtedy szukasz to co chciałeś, kopiujesz link wstawiasz na forum i gotowe :P. Quote Link to post Share on other sites
Guest labedz Posted July 27, 2012 Report Share Posted July 27, 2012 Dzięki oski, otóz są to te: - http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_59&%20products_id=144 - http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=57_62&%20products_id=149 Czy będą dobre do tego modelu AUG-a? Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts