Reegz Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 (edited) Siemka. Mam trochę oszczędności i chciałbym jakoś je wykorzystać. Znalazłem na GF replikę Barretta m99 springa za ok. 1100 zł . Czytałem o nim i z tuningiem sporo problemu ale nie dawno pojawiła się firma Mancraft (wszystkim znana:D) która robi konwersje do springów . Cena konwersji wychodzi 550 zł + koszty mamby butli itd. Replika będzie bardziej do strzelania w puszki z większych odległości (80-100m) a rzadziej do kampienia w krzakach. I tu moje pytanka. 1. Czy warto w to zainwestować ? 2. Czy będę musiał poza wymianą gumki i lufy na precyzyjną wymienić coś jeszcze ? 3. Co dokładnie potrzebuję jeszcze do tej konwersji ? (podacie jakiś zestaw mamb uszczelek i innych rzeczy ? nie wiem co i jak w takich gaziakach jest potrzebne) 4. Czy przy dobrej gumce te 1000 fps będzie przydatne ? 5. Można w nim wymienić chwyt na snajperski ? Na jednym z filmików na YT widziałem , że po wyciągnięciu trzech pinów wychodzi cały uchwyt razem z jakąś szyną z tyłu. 6. Chciałbym mieć naprawdę wielkiego metalowego klocka który ma fps jak na replikę takiego kolosa przystało . Czy wersja aegowa (m82a2) będzie lepsza ? (tuning , zasięg itd. przyznaje się że nie czytałem o nim). 7. Poza kosztem gazu mam się nastawić na kolejne wydatki takie jak zużywające się części itd ? Wiem , że tego trochę jest ale bardzo mi zależy . mam do wyboru albo nowego kompa albo Barretta więc jeśli gra nie warta świeczki to trudno :icon_biggrin:. link. http://gunfire.pl/product-pol-1152192886-Barrett-M99-SW-01-.html Edited August 6, 2012 by Reegz Link to post Share on other sites
wilkosz Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Kup lepiej kompa akurat m99 od SW to syf macałem i wykonanie jest do du...y ale o gustach sie nie dyskutuje pozatym bral juz bym jakie m82a1/a3 Link to post Share on other sites
wiciok Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Do puszek, to się kupuje wiatrówkę. Za te 2000 PLN to masz w czym wybierać. Z >80metrów z repliki ASG nie trafisz w puszkę. Przy gładkiej lufie i podłej jakości kulkach (a obecnie wszystkie dostępne w handlu ciężkie kulki są fatalnej jakości) nie ma co o tym marzyć. Kup sobie komputer, albo załóż lokatę, czy tam kup jakieś obligacje - bardziej się to opłaci. Temat niezgodny z założeniami działu - zamykam, potem leci do piachu. Link to post Share on other sites
Recommended Posts