marokokos1 Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Witam.Chciał bym się was spytać czy mieliście kiedyś taki przypadek jak podczas strzelania z pistoletu na green gas złamała wam się lufa zewnętrzna.Stało mi się w to w glocku 23 od kjw i teraz pytam się co mogło być tego przyczyną ? Pistolet był używany tylko do strzelania rekreacyjnego, może wystrzeliłem z niego ok.4000 kulek 20g,a przecież taki glock powinien wytzymać o wiele wiele więcej.Pistolet był czysty i zadbany mam go dopiero od 2 miesięcy.Wcześniej używałem gazu Pro tech green gas , a w tym dniu akurat super power green gas od gfc.I teraz nasuwa mi się pytanie czy mogła być to wina gazu,na stronie pisało, że gaz jest przeznaczony do modeli z blow backiem ? Prosze o odpowiedz! Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Sama z siebie się złamała? Masz na myśli pęknięcie? Quote Link to post Share on other sites
marokokos1 Posted August 6, 2012 Author Report Share Posted August 6, 2012 Tak pękła na pół,bardzo dziwne. Czy może to być wina gazu ? Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Z czego jest wykonana lufa? Znal, czy plastik? Na chłopski rozum może od drgań jakie wywołuje strzelanie z repliki? Wydaje mi się, że nie może to być wina gazu. Ale zaznaczam, że ekspertem nie jestem ani od gaziaków ani od klamek. Quote Link to post Share on other sites
marokokos1 Posted August 6, 2012 Author Report Share Posted August 6, 2012 metal nie plastki cały zamek też jest z metalu Czy mogła być to wada konstrukcyjna ? Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Odeślij z reklamacją,że wysłali Ci jakiś badziew. Według mnie to nie jest wina gazu,chyba że dawał Ci milion fps i kopnięcie jak w DE :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 A czy ten metal przyciąga magnes? Może i mogła to być wada konstrukcujna, niemniej, bardzo dla mnie dziwna. Oddałeś replikę na gwarancję, skoro masz ją tylko od 2 miesięcy? Quote Link to post Share on other sites
marokokos1 Posted August 6, 2012 Author Report Share Posted August 6, 2012 Dałem ją na gwarancje,ale chciałbym głównie się spytać co mogło być przyczyną i ile może trwać taka naprawa ? Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 (edited) Ile może trwać naprawa to już pytanie do sklepu, nie do nas. Może sklepowy serwisant dojdzie do tego, co było przyczyną. Edited August 6, 2012 by HeeL Quote Link to post Share on other sites
OFF Posted August 6, 2012 Report Share Posted August 6, 2012 Ile może trwać naprawa to już zależy od sklepu. Mogą nie mieć części akurat i wtedy sobie już poczekasz. Poczekaj tak 5-7 dni jak już dostaniesz info,że replika do nich dotarła .Jeśli sami się do Ciebie nie odezwą to wtedy zadzwoń do nich (lub napisz,jeśli nie jesteś jakimś specjalistą,a chciałbyś się skonsultować w międzyczasie z innymi) czy replika została naprawiona itd. KJW to nie jest jakaś super firma. Miałem M9 z KJW i zacinał mi się zamek,inni użytkownicy nie skarżyli się na to. Quote Link to post Share on other sites
marokokos1 Posted August 6, 2012 Author Report Share Posted August 6, 2012 Dobra dzięki wielkie za odpowiedzi :icon_razz2: Poczekam co powie sklep . Temat do zamknięcia Quote Link to post Share on other sites
grzesio93 Posted August 7, 2012 Report Share Posted August 7, 2012 Ile może trwać naprawa to już zależy od sklepu. Mogą nie mieć części akurat i wtedy sobie już poczekasz. Poczekaj tak 5-7 dni jak już dostaniesz info,że replika do nich dotarła .Jeśli sami się do Ciebie nie odezwą to wtedy zadzwoń do nich (lub napisz,jeśli nie jesteś jakimś specjalistą,a chciałbyś się skonsultować w międzyczasie z innymi) czy replika została naprawiona itd. KJW to nie jest jakaś super firma. Miałem M9 z KJW i zacinał mi się zamek,inni użytkownicy nie skarżyli się na to. Ja mam M4 z kjw i jest super, więc firma nie taka zła :icon_lol: Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts