T-M-Q Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Witam. Na piątkowej strzelance zauważyłem, że moja replika czasami oddaje strzał na pusto, a potem albo na bliską odległość, albo podwójny. Wszystko w nim jest w stocku. Czy kulki (PJ 0,25) mogą być źródłem problemu? Wydawało mi się, że po zmianie na Madbulla (pożyczone od kolegi) mechanizm karabinu pracował lepiej, ale kulki wystrzelałem na tej strzelance i nie mogę tego sprawdzić na spokojnie. W każdym razie nie kojarzę, żeby mi na nich jakoś strasznie pluł, nic też mi się nie zablokowało w lufie. Quote Link to post Share on other sites
3siek Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Prawdopodobnie wina magazynka. Albo sprężyna jest w nim słaba i nie podaje, albo słabo siedzi w gnieździe. Kulki swoją drogą też nie są jakieś najlepsze :P Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 U mnie na PJ dochodziło do pustych strzałów. Zmiana na G&G rozwiązała ten problem. Quote Link to post Share on other sites
T-M-Q Posted August 8, 2012 Author Report Share Posted August 8, 2012 W sumie magazynek jakoś dziwnie się kręci, ale podaje kulki. Chcę kupić jednego low-capa z ARESa, na spróbowanie, może coś zmieni. Z Co do tej kultury pracy - z PJtami na auto replika 'płakała', po zmianie zaczęła chodzić jak wcześniej. Tylko że jak już następnego dnia wsypałem 'pidżeje' to z dźwiękiem było po staremu, ale znowu pluła co x strzałów.. Quote Link to post Share on other sites
Attero Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 W sumie magazynek jakoś dziwnie się kręci, ale podaje kulki. Chcę kupić jednego low-capa z ARESa, na spróbowanie, może coś zmieni. Z Co do tej kultury pracy - z PJtami na auto replika 'płakała', po zmianie zaczęła chodzić jak wcześniej. Tylko że jak już następnego dnia wsypałem 'pidżeje' to z dźwiękiem było po staremu, ale znowu pluła co x strzałów.. Do Scara Boyi pasują tylko magi VFC. Quote Link to post Share on other sites
T-M-Q Posted August 8, 2012 Author Report Share Posted August 8, 2012 no to sprawdzimy i maga i kulki - zamówiłem oba, okaże się co nawaliło, a nic na pewno się nie zmarnuje :) Quote Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted August 9, 2012 Report Share Posted August 9, 2012 Magi tylko VFC. Od Aresa mają trochę inną budowę i inaczej wchodzą w gniazdo. Zresztą jest odpowiedni do tego temat. Quote Link to post Share on other sites
T-M-Q Posted August 9, 2012 Author Report Share Posted August 9, 2012 Zauważyłem to przyglądając się uważniej zdjęciom (różnica pomiędzy prowadnicami), dodatkowo w instrukcji jest cośtam kilka razy wspomniane o VFC. Zamówiłem jednak hi-cap (wiem, zło) z powodu braku przewidzianych funduszy na kilka mid-capów VFC. Quote Link to post Share on other sites
robertasg Posted August 11, 2012 Report Share Posted August 11, 2012 zacznij używać lepszych kulek ;D niezawodne są g&g. W moich magach tylko one i guardery się nie zacinają, PJ to masz pewne zacięcia, które mi się także zdarzały z madbullami... Quote Link to post Share on other sites
JOHNNY1231 Posted September 16, 2015 Report Share Posted September 16, 2015 T-M-Q miałem ten sam problem. Wszystko w stoku. Kulki się zacinały, przeleciały ledwo 5 m lub był oddany strzał dwoma kulkami. Poprawiłem gumkę HU wraz z lufą wewnętrzną, która bez żadnych oporów kręciła się w komorze wraz z gumką. Poprawiłem gumkę i unieruchomiłem lufę w wyniku czego problem znikł. :icon_razz2: Quote Link to post Share on other sites
IceThing Posted September 25, 2015 Report Share Posted September 25, 2015 A łopatę roku otrzymuje... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts