Punkt_krytyczny Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Witam. Może na początku opisze swój problem. W dniu dzisiejszym byłem na strzelance. Wszystko ładnie pięknie replika działała. Po czym nagle przestała strzelać. Wyglądało mi to na utknięcie kulki w tej komorze co wkłada się magazynek. Po wyjęciu tej kulki wyciorem już kompletnie broń się rozłożyła. Zaczęła chodzić dosłownie jak wiertarka i w dodatku głośno nie wystrzeliwując kompletnie kulek. Nie mam pojęcia czym to jest spowodowane... A również nie chce się tam grzebać bo jestem początkujący. Może coś doradzicie? Link to post Share on other sites
Mr MegaMan Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Masz gwarancję odeślij do sklepu skoro się nie znasz. Jak nie,to oddaj replikę jakiemuś lokalnemu serwisantowi. Link to post Share on other sites
KapitanBomba04 Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Mogło Ci rozwalić tłok/mogła pójść zębatka silnikowa(rzadki widok,ale i to widziałem),masz na gwarancji-wyślij do sklepu na naprawę.Jeśli już jest po okresie gwarancyjnym,to daj jakiemuś znajomemu serwisantowi(bądź podrzuć do Gunfire,raczej nie będziesz miał daleko) Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Po pierwsze to jaśniej opisz sytuację,podczas której przestała replika strzelać.Nie pogardzimy informacją co to za replika. Link to post Share on other sites
Punkt_krytyczny Posted August 12, 2012 Author Report Share Posted August 12, 2012 Jest to Sr25 po tuningu. Niestety nie pamiętam co było wymieniane w niej. Strzelałem normalnie ogniem seryjnym po czym przestała podawać kulki. Myślałem, że mi utknęła. A jak już ją wyjołem to było to co napisałem wyżej. Wiertarka i po robocie... Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 (edited) Zobacz czy na auto strzela i na semi.Jeśli na semi są problemy i replika wydaje dziwny dźwięk obstawiałbym na złamany anti-reversal. EDIT:Replika chodzi głośno czy tylko jak zdejmiesz palec ze spustu to coś głośno wraca w GB? Edited August 12, 2012 by kjujiczek Link to post Share on other sites
Punkt_krytyczny Posted August 12, 2012 Author Report Share Posted August 12, 2012 Mniej więcej orientujecie się w kosztach naprawy? Chce jechac do serwisu gunfire Link to post Share on other sites
OFF Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Skąd mamy wiedzieć ile to kosztuje jak nie wiemy co to jest. Do serwisu sklepowego bym nie oddawał,chyba że masz replikę na gwarancji to wtedy tak. Jeśli nie to poszukaj serwisantów ze swojego województwa np. Link to post Share on other sites
Malvin Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Mniej więcej orientujecie się w kosztach naprawy? Chce jechac do serwisu gunfire Najprawdopodobniej masz zmielony tłok. Możliwe również, że uszkodzona została co najmniej jedna zębatka. Przyszykuj się na wydatek ok. 100-250 zł jeżeli nie załapiesz się na gwarancję. Wszystko zależy od tego jaką masz replikę. Konieczne jest otwarcie GB, żadne domowe sposoby nie pomogą. Link to post Share on other sites
Kuba Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 (edited) Mniej więcej orientujecie się w kosztach naprawy? Chce jechac do serwisu gunfire :bialaflaga: SERWIS odpowiada na Wasze pytania od pon. - pt. od 14:00 - 15:00 tel. +48 71 325 61 96 (źródło) Najprawdopodobniej masz zmielony tłok. Możliwe również, że uszkodzona została co najmniej jedna zębatka... Moją sąsiadkę boli lewe kolano. Ale tylko jak tańczy kankana. Korzystając ze swoich umiejętności telepatycznych, postaw jej diagnozę i napisz ile będą kosztowały leki... Edited August 12, 2012 by Kuba Link to post Share on other sites
Malvin Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 (edited) Moją sąsiadkę boli lewe kolano. Ale tylko jak tańczy kankana. Korzystając ze swoich umiejętności telepatycznych, postaw jej diagnozę i napisz ile będą kosztowały leki... Dzięki ale nie gustuję w centusiach. :icon_wink: Edited August 12, 2012 by Malvin Link to post Share on other sites
Punkt_krytyczny Posted August 12, 2012 Author Report Share Posted August 12, 2012 Ciężka sprawa z tym wszystkim... Sam nie wiem co gdzie i jak. Najlepiej nic nie będę ruszać. Zawiozę do nich i zobaczymy. Wolę to zawieźć tam i być pewnym, że wszystko będzie w pożadku niż do jakiegoś znajomego, który jeszcze bardziej spapra mi wszystko :D Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted August 12, 2012 Report Share Posted August 12, 2012 Error.Odpowiedz na moje pytanie z poprzedniego posta,czy podczas strzelania jest zgrzyt i głośno chodzi czy po puszczeniu spustu. Link to post Share on other sites
Punkt_krytyczny Posted August 13, 2012 Author Report Share Posted August 13, 2012 Podczas strzelania. Chodzi strasznie głośno, dosłownie jak wiertarka. Link to post Share on other sites
radek11198 Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 moze sprobuj wyregulować ślinik śrubą regulacyjną. Link to post Share on other sites
Punkt_krytyczny Posted August 21, 2012 Author Report Share Posted August 21, 2012 Oddałem replikę lokalnemu serwisantowi. Jednak część z Was miała rację. Były to uszkodzone zębatki. Temat do zamknięcia. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam! Link to post Share on other sites
Recommended Posts