Dukov Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 Wyszukiwarka milczy więc pytanie jakie firmy o to tych akumulatorów są najlepsze? Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 Sęk w tym ,że nie potrzebujemy w airsofcie najlepszych LiPo (ich koszt jest całkiem wysoki), całkowicie wystarczające są dla nas LiPole z niższej półki modelarskiej - Turnigy, Redox. Quote Link to post Share on other sites
Azur Posted August 13, 2012 Report Share Posted August 13, 2012 Dokładnie tak. Airsoftowe lipo mają beznadziejny stosunek ceny do jakości (no, może poza Ge-Power). Quote Link to post Share on other sites
_Wiewio_ Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Używałem pakiet turnigy 2200 mAh 25 C a obecnie siedzi tej samej pojemnosci tylko że 35 C - firma Zippy. Jak najbardziej mogę polecić powyższe firmy/pakiety Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Mam akumulator Turnigy 7.4 V 2200 mAh który mogę z czystym sumieniem polecić. Dostaniesz go na Allegro od tego gościa: http://allegro.pl/show_user.php?uid=19822453 Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Turnigy to bardzo dobre pakiety, nie mniej jednak o wiele lepsze są czeskie pakiety Pelikan z serii RAY. Quote Link to post Share on other sites
SirHawk Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 Samemu używam DualSky 7.4V 2300mAh 30C na wtyczkach T-Connect. Bardzo dobra batka i o dziwo lepiej się sprawuje od GePower 7.4V 2200mAh 25C (w sensie tempo rozładowania podczas pracy i spoczynku). Quote Link to post Share on other sites
Leonidas39 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 W asg różnic między lipo raczej wielkich nie ma. Najlepsze na pewno są modelarskie. jakościową stoją one ponoć tak: Turnigy nanotech, Turnigy, Zippy itd. Redoxy czytałem, że też polecane. Ja używam Turnigy 7,4V 2200mAh 2S od paru tygodni - uciśnięte przez lufe i pod tym naciskiem wybięte w kształt łódeczki i na razie wszystko ok, póki co jeszcze nie ładowałem i zobaczymy jak się będzie dalej zachowywać, ale spodziewam się, że będzie ok, bo pisałem z ludźmi, którzy używali lipo firmy firma i przy uciskaniu wszystko działało ok. Pisałem z ludźmi używającymi "jakiś" lipoli i działały jak należy. Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 miałem turnigy 7,4 2200 mAh , i był to najlepszy lipol jaki miałem , polecam Quote Link to post Share on other sites
zuczek Posted August 23, 2012 Report Share Posted August 23, 2012 A był to jedyny lipol jakiego używałeś? Quote Link to post Share on other sites
morf420 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 uzywałem też innych 7,4 i ten sprawował się najlepiej Quote Link to post Share on other sites
Szelma1981 Posted August 24, 2012 Report Share Posted August 24, 2012 Turnigy Nano-Tech w modelarstwie to największy Crapp. W śmigłowcach po 5 minutowym locie bateria nie chce wyjść z ramy modelu - taka jest spuchnięta. Bateria jest gorąca a w ręce sprawia wrażenie że się wszystko w niej gotuje :). W ASG gdzie prądy są niższe baterie tej serii działają poprawnie, nie mniej jednak po roku użytkowania opór wewnętrzny jest na tyle duży że bateria naładowana na balanserze pokazuje 4,2V na celę a mimo to ma problem z naciągnięciem M130 Guardera. Po prostu nie oddaje prądu o odpowiednim amperażu. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts