Monster1270 Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 Siemka. Sorry że tak o wszystko pytam ale nie widziałem opinie tej kamizelki, wiec co wy na to ? http://www.casg.pl/product-pol-535-FLYYE-Wasatch-WSH-HSGI-Coyote-Brown-.html Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 (edited) Sam mam taką. Dla mnie rewelacja. Jedyny mankament w moim egzemplarzu to luzujące się ramiączka przy większym obciążeniu - wystarczyło podszyć nitką i wszystko gites. Za 300zł (mnie udało się złowić za około 250 w tym samym sklepie) otrzymujesz wygodną, markową kamizelkę z ładownicami i kieszeniami na płyty balistyczne. P.S. Jeżeli zamierzasz ją używać z zielonawymi mundurami, bierz odcień Ranger Green. Będzie się mniej rzucać w oczy. Edited August 14, 2012 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 (edited) Co racja, to racja. Nie dla niechlujstwa w postach! :icon_razz2: Edited August 14, 2012 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted August 14, 2012 Author Report Share Posted August 14, 2012 Z takim słownictwem to chyba na zagraniczne forum, w naszym języku takie coś nie istnieje. Ok przepraszam :D Szybko to pisałem i się zapomniałem. Miałem, sprzedałem, bo wolałem jednak coś modułowego. Strzępią się ramiączka, wysuwają pod obciążeniem, rozmiar jest wybitnie azjatycki. To jaką inną, bo przymierzałem ją i była jakby dla mnie szyta :D Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 (edited) Zależy kto co lubi. Za 300zł ciężko znaleźć nową, markową kamizelkę z ładownicami na magazynki. Ramiączka rzeczywiście nieźle wkurzają, ale odrobinka ingerencji igłą i nitką i wszystko pasuje jak ulał. Edited August 14, 2012 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted August 14, 2012 Author Report Share Posted August 14, 2012 Zależy kto co lubi. Za 300zł ciężko znaleźć nową, markową kamizelkę z ładownicami na magazynki. No dobrze mówisz. Podoba mi się np. ta http://www.casg.pl/product-pol-294-FLYYE-kamizelka-taktyczna-LT6094-Coyote-Brown-.html, ale to już 400 zł + ładownice + inne rzeczy i już wyjdzie 600 zł, a tyle to ja na kamizelkę nie mam. Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 (edited) Z moich doświadczeń wynika jeszcze, że ta kamizelka, o której dyskutujemy jest dosyć wygodna, nawet z płytami w środku. Da się w niej dobrze czołgać, nawet do tyłu. No i plusem jest uniwersalność ładownic. Można wrzucić do nich różne rodzaje magazynków (próbowane na M4, AK, SCAR-H, MP5 - ten ostatni trzeba co jakiś czas doglądać, czy przypadkiem nie ucieknie :icon_razz2: ). Nie wiem jak długowieczne są w nich rzepy, ale sądząc po trudności ich odczepiania wytrzymają kilka sezonów. Edited August 14, 2012 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 14, 2012 Report Share Posted August 14, 2012 To jaką inną, bo przymierzałem ją i była jakby dla mnie szyta :icon_biggrin: Jak rozmiar jest dla Ciebie OK to nie ma problemu, dla mnie była za kusa :). Ze swojej strony polecam RRV. Dla mnie taką szył jeden z forumowych krawców (Bombelsars) i naprawdę jest świetna. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Odswierzę temat. Czy w tej kamizelce da się odpiąć plecy aby powstał prosty chest rigg? Np jak chcę nosić plecak albo na szybkie akcje gdzie nie potrzebuje camela na plecach. Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Niestety nie da się odpiąć, ale ta kamizelka jest leciutka, więc raczej nie przeszkadza. Plecak też da się na niej nosić bez większych problemów. Quote Link to post Share on other sites
maciu Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Ja mam wsh pantaca i nie ma problemu z ramiączkami nic sie nie luzuje już z pół roku. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 (edited) Tak ale mi chodzi bardziej o coś co mogę w ostateczności zmieścić pod kurtkę, bez pleców tylko z ładownicami na magi. A jednocześnie używać samodzielnie bez plecaka na dłuższych akcjach. Ale czy plecy da się odpiąć? Może można ją w łatwy sposób przerobić? Edited October 16, 2012 by l_isek Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 (edited) Już napisałem, że nie da się odpiąć. Teoretycznie dałoby się "przerobić" plecy na odczepiane, ale musiałbyś odpruwać taśmy MOLLE, ciąć "plecy" na dwie części, doszyć parę guzików lub klamer. Szkoda niszczyć taką kamizelę. Tę kamizelkę da sie nosić POD kurtką (rozumiem, że w drodze na strzelanie), jak i NA grubej kurtce. Jeżeli chcesz mieć coś wygodnego i na dłuższe wypady, to wystarczy dokupić do niej jedną lub dwie ładownice "pouch", gdzie upchniesz jakieś potrzebne pierdółki. Zintegrowane ładownice w WSH umożliwiają zabranie ze sobą nawet do 10 magów do "emek". Jeżeli jednak bardzo potrzebujesz czegoś bez pleców na "specjalne okazje", kup sobie najtańszego chestriga. Edited October 16, 2012 by proteziaksaspl Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Już napisałem, że nie da się odpiąć. Teoretycznie dałoby się "przerobić" plecy na odczepiane, ale musiałbyś odpruwać taśmy MOLLE, ciąć "plecy" na dwie części, doszyć parę guzików lub klamer. Szkoda niszczyć taką kamizelę. Tę kamizelkę da sie nosić POD kurtką (rozumiem, że w drodze na strzelanie), jak i NA grubej kurtce. Jeżeli chcesz mieć coś wygodnego i na dłuższe wypady, to wystarczy dokupić do niej jedną lub dwie ładownice "pouch", gdzie upchniesz jakieś potrzebne pierdółki. Zintegrowane ładownice w WSH umożliwiają zabranie ze sobą nawet do 10 magów do "emek". Jeżeli jednak bardzo potrzebujesz czegoś bez pleców na "specjalne okazje", kup sobie najtańszego chestriga. Raczej nie w drodze na strzelankę:) ale w zasadzie masz rację lepiej dokupić sobie jakiegoś mini chest rigga pod kurtkę. W zasadzie nie lubię nosic niepotrzebnego szpeju i więc staram się wszystko odchudzić. Na razie biegam w CIRASie w którym mam 7 magów, zapas kulek i strzykawkę, a to da się upchnąć w coś dużo mniejszego. Quote Link to post Share on other sites
proteziaksaspl Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Pod kurtkę? Czemu nie chcesz nosić NA kurtce? :D Quote Link to post Share on other sites
Pietracha Posted October 16, 2012 Report Share Posted October 16, 2012 Tak ale mi chodzi bardziej o coś co mogę w ostateczności zmieścić pod kurtkę, bez pleców tylko z ładownicami na magi. A jednocześnie używać samodzielnie bez plecaka na dłuższych akcjach. Ale czy plecy da się odpiąć? Może można ją w łatwy sposób przerobić? Plecy można odpiąć w kopii produkcji Guardera. W Pantacu i Flyye to się nie uda. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 Ok tylko gdzie tą kamizelke kupić? Wszędzie niedostępna, a jak jest dostępna to w sklepach mocno niepolecanych? Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 A może ktos widział w polsce coś takiego? http://www.vtarmynavy.com/condor-rapid-assault-chest-rig.htm w przystępnej cenie (do 300 PLN) Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted October 17, 2012 Author Report Share Posted October 17, 2012 Ok tylko gdzie tą kamizelke kupić? Wszędzie niedostępna, a jak jest dostępna to w sklepach mocno niepolecanych? Z tego co widzę jest dostępna w zbrojowni, http://zbrojownia.linuxpl.com/product_info.php?cPath=26_141_142&products_id=1557. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 A tak, musiałem przeoczyć choc sprawdzałem ten sklep. Dziwi mnie fakt że w kolorze MC te kamizelki są o ponad 100 PLN droższe? Czy jest jeszcze jakaś różnica oprócz koloru? Quote Link to post Share on other sites
Monster1270 Posted October 17, 2012 Author Report Share Posted October 17, 2012 Czy jest jeszcze jakaś różnica oprócz koloru? Nie. Zobacz sobie inne rzeczy w MC, nawet innych firm. Zazwyczaj w MC jest droższe niż w cb czy od. Quote Link to post Share on other sites
l_isek Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 Tak i to sporo, łudziłem się że ta róznica wynika z czegos innego, jak dla mnie kolor nie jest aż tak ważny. swoją drogą czy naprawdę materiał w MC jest droższy (zapewne jest ale aż tyle) czy to tylko zagrywka marketingowa? Quote Link to post Share on other sites
kfercik Posted October 17, 2012 Report Share Posted October 17, 2012 Jeśli coś jest robione z oryginalnego MC, to wydaje mi się, ze taka poważna firma musi wykupić licencję na kamuflaż od Crye Precision, dlatego podnoszą ceny. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts