Guest MaciejFly2 Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Zastanawiam się nad dwiema broniami, obie kupuję używane. Które z nich byście wybrali na moim miejcu, ew. polecili jakąś do 150, opcjonalnie 120zł. Zależy mi na możliwie dużej celności, napęd sprężyna czy elektryk to sprawa drugorzędna. http://www.ceneo.pl/595495 http://www.specshop.pl/product_info.php?products_id=666 Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Ten TM to spring. XD Chyba nie myślałeś, że dostaniesz Tokio Marui nówkę, gaziaka za 122zł. :hahaha: Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Najtańszy aep to cyma 030. jednak kosztuje 185zł. TM to tm tyle że spring, jeśli nie zależy ci na szybkostrzelności TM może być. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Spring się nie nadaje jako replika boczna... Quote Link to post Share on other sites
Alexanderexis Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Nadaje, nadaje... :icon_twisted: Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Spring się nie nadaje jako replika boczna... bo niby dlaczego ? Spring pistol nie nadaje się na replikę główną, na boczniaka jak najbardziej... Quote Link to post Share on other sites
Kuba Posted August 15, 2012 Report Share Posted August 15, 2012 Chyba po to, żeby strzelić sobie z niego w łeb. Nawet gazowa klamka nie pozwala na nawiązanie walki z większością AEG-ów. Tym bardziej pompka jest w tej sytuacji nieporozumieniem. Na tej samej zasadzie można na współczesnym polu walki używać pistoletu skałkowego... Natomiast dobrze byłoby, gdyby autor sprecyzował do czego tę "broń" potrzebuje? Bo do strzelania do tarczy pompka TM z pewnością będzie dobrym wyborem. Quote Link to post Share on other sites
Guest MaciejFly2 Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 To właśnie do treningu strzeleckiego :D wiem, że to nie jest gaziak, broni podręcznej jakoś nie bardzo potrzebuję, aug mi wystarczy. Chociaż gdybym miał jakąkolwiek to i tak bym nosił ;D Quote Link to post Share on other sites
Guest MaciejFly2 Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 To którą ostatecznie? TM, glocka, czy może jeszcze http://www.airsoftxtreme.pl/product-pol-726-PISTOLET-Beretta-M92F-FULL-METAL.html#projector_components_hidding albo http://www.ceneo.pl/8703417s. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje to piszcie :) Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 UNIKAJ TEGO SKLEPU! Quote Link to post Share on other sites
Guest MaciejFly2 Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Chodzi bardziej o podgląd, znam historie o airsoftxtreme Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Jak ta replika ma ci trochę posłużyć i nie żałujesz kasy na spinga bierz TM, jeśli brak ci kasy a potrzebujesz boczniaka to bierz cyme. Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Ja dziś dostałem Glock'a od Cymki. Jeśli poczekasz do jutra, to może Ci napiszę, czy warto go kupować do strzelania do tarczy, czy nie i ogólnie mogę Ci odpowiedzieć na kilka pytań związanych z nim. ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Do strzelania do tarczy i "treningu strzeleckiego" to jednak weź wiatrówkę. Na kilkanaście metrów bardziej strzela tam gdzie celujesz niz replika ASG. Quote Link to post Share on other sites
Guest MaciejFly2 Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Wiatrówki nie wchodzą niestety w grę. Zdecyduję się raczej na tego socoma, ale poczekam jeszcze na opinię dade o cymie. Quote Link to post Share on other sites
Dread Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Z "treningiem strzeleckim" w przypadku repliki sprężynowej jest jeden problem - za każdym razem trzeba naciągać, więc odpada korygowanie strzałów, bądź strzelanie dubletami. Do "sportowego" strzelania, w sensie pojedyncze strzały z pięciominutowym celowaniem lepiej nada się wiatrówka. Rekreacyjne strzelanie do puszek jest fajne, jak ścinamy ich kilka, jedna po drugiej, sprężynowa replika nie da tyle frajdy. Quote Link to post Share on other sites
strymek Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Jak broń boczną wybrałem cyme 030, ta klamka jest warta swojej ceny. Nigdy mnie nie zawiodła, a do tego wiekszy magazynek połączony z trybem auto wpomieszczeniach jest niezastąpiony:) Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 16, 2012 Report Share Posted August 16, 2012 Jak na razie to wyjąłem replikę z pudełka, naładowałem aku i oddałem kilka strzałów w łóżko i raz serią. Bardzo fajna repliczka, podoba mi się. Ladny rof. Niestet w niektórych miejscach są nadlewki plastiku, trochę skrzeczy, ale bardzo mało. Jeśli takie rzeczy CI nie przeszkadzają, to bierz śmiało. Jeszcze jutro zrobię test zasięgu i celności to Ci powiem. Quote Link to post Share on other sites
kjujiczek Posted August 17, 2012 Report Share Posted August 17, 2012 Jak się kupuje maga na 100 kulek,pakuje lipo do środka i do magazynka kulki o wadze 0,12 to w CQB robi się furorę. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts