Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Diagnoza Cyma CM028a

Recommended Posts

Witam,

dziś dostałem używaną replikę kałaszka jak w temacie i po wystrzeleniu ok 2 magazynków przestał strzelać. Słychać było że batka jest już słaba. Strzelałem na semi i po wystrzeleniu ok 2 kulek po naładowaniu magazynka przestał strzelać tak jakbym uciął kable. Mam pytanie co to mogło być ? Baterię wykluczam, gdyż podpiołem identyczną kolegi i nie chodzi a na jego replice chodziła (też Cyma CM028). Co to może być ? Dodam że obydwie baterie stockowe.

podepnij batke bezposrednio do silnika i sprawdz, jak nie zadziala poluzuj silnik i sprawdz, jak masz replike kolegi to przeloz jego silnik do swojej i sprawdz, jesli wszystko zawiedzie problem wewnatrz gb.

Mozliwe tez ze jesli batka byla slaba to nie miala sily na caly cykl tloka i zablokowal sie tlok przy samym koncu "scisniety spring" jesli slychac cykanie silnika jak naciskasz spust to moze byc to, wez porzadna i mocna batke powinno pojsc lub dobrze naladuj swoja i sprawdz. Tez kiedys mialem problem z taka Cymka ze zamarla i winowajca bylo nielaczace okablowanie.

Zrobiłem tak jak mówi @Simur tzn. podpiąłem batke bezpośrednio do silnika i ruszył i działało wszystko. Ale dziś byłem na strzelance oddałem może ze 30 strzałów i znowu się coś zepsuło. Chyba batka jest słaba. Było słychać cykanie silnika. Rozebrałem ją i ruszyłem ręcznie zamiast silnika i strzeliło. Silnik chodzi, ale coś słabo. Batka była strasznie gorąca. I czy to normalne że czasem silnik na "sucho" cały czas się kręci ? Bo mi się to nie podobało. Nie zawsze ale czasem jak nacisnąłem spust to chodził cały czas i nie przestawał.

Edited by dorder

Poprzedni właściciel majstrował coś w gb? Może za ciasno podkładki poukładane, slink nieprawidlowo ustawiony względem pierwszej zębatki albo poprostu silnik już dogorywa. Jak sciągasz spust przy nieruchomym silniku, to prąd idzie jak przy zwarciu, więc nic dziwnego że akumulator się nagrzewa.