Rudy 97 Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 (edited) Witam! Właśnie nadszedł cas na zakup broni bocznej. I teraz mam do Was pytanie, która z tych replik będzie najlepsza przy moim skromnym budżecie(200zł) -glock cymy : http://www.taiwangun...-cm-030-cm.html -beretta kjw : http://www.taiwangun...pistol-kjw.html -beretta stti: http://www.taiwangun...istol-stti.html -mk23 stti: http://www.taiwangun...istol-stti.html Edited August 19, 2012 by Rudy 97 Quote Link to post Share on other sites
likeaJohnny Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Glock cymy jest dobry, baretta STTI podobno też, a reszta nie wiem. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 (edited) CM-030, to niezła replika, sprawdza się w CQB. Pozostałe odpuść sobie. Edited August 19, 2012 by Powała Quote Link to post Share on other sites
asekrutor Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 (edited) Jeśli zależy Ci na blowback'u to bierz barette kjw. A jak chcesz aby na dłuższą mete wyszło tanio to bierz glocka cymy. @Edit: znam kolesia który ma barette kjw, i mówi że jest spoko. Edited August 19, 2012 by asekrutor Quote Link to post Share on other sites
Andzia Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Co to jest baretta? Jeśli masz budżet ograniczony do 200 zł kup Berettę STTI, gaz i dodatkowy magazynek ;) Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Z wymienionych to najpredzej beretta KJW. Elektryczna pierdzawę sobie odpuść, 180fps :/ około ma. Quote Link to post Share on other sites
Powała Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Wielokrotnie na Forum czytałem, że tania "klamka" gazowa to shit, ale to może tylko moja wyobraźnia... :icon_eek: Quote Link to post Share on other sites
virusotron Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Jak ktoś ma w głównej 550 fps to te ~200fps jest jak znalazł... Quote Link to post Share on other sites
dade Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 (edited) 1.glock Cymy - ja bym go na twoim miejscu brał. Sam go mam, jest świetny. Do tego ma serie i możliwość dokupienia długich magów ^^ 2.Ta beretta ma plastikowy zamek... Myślę, że nie warto tego brać. 3.Beretty STTI nie miałem w rękach, to ale pomyśl sam, glock Cymy to prawie to samo, do tego możesz nawalać serią i nie tracisz kasy na gazie. 4. To to w ogóle ma za dużo FPS, więc z miejsca odpada. Ja bym się zastanawiał nad Berettą STTI, lub glockiem Cymy, ale ostatecznie wybrał Glocka. Pozdrawiam. Edit: Jeszcze 1 plus dla Glocka Cymy - Jeśli twoja broń główna ma powyżej 350FPS, to ten klocek to świetna repliczka do CQB. Edited August 19, 2012 by dade Quote Link to post Share on other sites
chomik_pl Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Zdecydowanie Beretta KJW jesli GLOCk to tez KJW. Owszem kosztuje wiecej, trzeba dokupowc gaz ale jak dla mnie caly fan w pistolecie to blowback. Co do plastikowego zamka to uwazam iz w replikach z green gazem to tylko zaleta, lzejszy zamek stawia mniejszy opor podczs strzalu. Quote Link to post Share on other sites
Rudy 97 Posted August 20, 2012 Author Report Share Posted August 20, 2012 Zastanawiam się pomiędzy berettą KJW a glockiem od cymy. Co Waszym zdaniem lepsze? Quote Link to post Share on other sites
asekrutor Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Napisali Ci już chyba nie ? ;) Jedni mówią że baretta kjw, drudzy że glock cymki. Sam musisz podjąć decyzję czy wolisz gbb, plastikowy zamek i potem wydawanie na greengas, lub glocka cymy -czyli bez blowbacku ale za to o wiele taniej strzelasz, lecz radości bez blowbacku mniej, ale za to masz full auto. Wybór należy do Ciebie :) Quote Link to post Share on other sites
badii8 Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 GG-musisz kupować gaz i magazynki szybciej się psuja, glock cm-tylko ładować batkę chociaż ona kiedyś może paść. Quote Link to post Share on other sites
J.K. Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 CM.030 Boczniaka używasz rzadko. Przez większą część roku zawadza i zajmuje miejsce i człowiek się zastanawia, po co w ogóle taszczy tego kloca. Raz na jakiś czas przychodzi jednak ten krytyczny moment, że boczniak się przydaje, a wtedy lepiej mieć pewność, że wypali zawsze, w każdych warunkach pogodowych. I tutaj "elektryczna pierdzawa" wygrywa z gaziakam. Nikczemna liczba fps nie przeszkadza. Pomaga nawet, bo używa się tej repliki niemal wyłącznie na bardzo bliskie dystanse. Do tego jest lekka i tania w eksploatacji. Chyba że zależy ci na blow backu. Wtedy weź sobie jakiegoś gaziaka, ale moim zdaniem mają one więcej wad niż zalet. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 No i masz 180fps. Boczna, nie boczna- 180fps to niewiele ponad połowa tego co ma beretta. Czuyli energia kulki w zasadzie czterokrotnie mniejsza. Każdy listek, każdy podmuch i każdy dodatkowy milimetr munduru/oporządzenia na przeciwniku powoduje, że albo nie trafisz (o ile doleci) albo przeciwnik pomyli to ze zderzeniem z muchą. Jest full auto i na fajnej batce to nawet kosiara jest :D ale funfactor zerowy jednak. Gaziaki KJW to jedne z najlepszych "tanich" gazówek więc można je brać. Beretta nie jest mega niezawodna ale jest prosta i tania w naprawach a części są bez problemu dostępne. Za Ciebie nie zdecyduję ale brał bym KJW. Quote Link to post Share on other sites
asekrutor Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Toć kto patrzy na te 180 fps, przecież (przynajmniej w moim mniemaniu) boczniaka używa się w sytuacji nagłej, kiedy to przeciwnik jest kilka m od Cb, a Ty nie masz jak przeładować lub masz puste magi.. Jak koleś lata z 600fps' snajpą to lepiej już tą barette bo jednak te fpsy coś dają jak i ta kulka musi te kilkanaście m (w przypadku kiedy strzelanie z głównej -mocnej repliki jest nie na miejscu) polecieć tak aby ktoś to poczuł, ale jak koleś ma normalne ak, m4 czy tam g36 to raczej boczniaka tak jak powiedział Wacol w lesie nie używa się ze często.. Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 Bo sens noszenia bocznej to jedno a wybór modelu to drugie. W tym wątku nie omawiamy zdaje się sensu noszenia boczniaka tylko wybór konkretnego modelu. No jest jeszcze jedno. Kulka z glocka leci pwooli i już na dystansie głupich kilkunastu metrów bez bólu przeciwnik robi matrixy. Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts