Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Broń boczna

Recommended Posts

Witam! Właśnie nadszedł cas na zakup broni bocznej. I teraz mam do Was pytanie,

która z tych replik będzie najlepsza przy moim skromnym budżecie(200zł)

-glock cymy : http://www.taiwangun...-cm-030-cm.html

-beretta kjw : http://www.taiwangun...pistol-kjw.html

-beretta stti: http://www.taiwangun...istol-stti.html

-mk23 stti: http://www.taiwangun...istol-stti.html

Edited by Rudy 97

1.glock Cymy - ja bym go na twoim miejscu brał. Sam go mam, jest świetny. Do tego ma serie i możliwość dokupienia długich magów ^^

2.Ta beretta ma plastikowy zamek... Myślę, że nie warto tego brać.

3.Beretty STTI nie miałem w rękach, to ale pomyśl sam, glock Cymy to prawie to samo, do tego możesz nawalać serią i nie tracisz kasy na gazie.

4. To to w ogóle ma za dużo FPS, więc z miejsca odpada.

Ja bym się zastanawiał nad Berettą STTI, lub glockiem Cymy, ale ostatecznie wybrał Glocka.

Pozdrawiam.

Edit: Jeszcze 1 plus dla Glocka Cymy - Jeśli twoja broń główna ma powyżej 350FPS, to ten klocek to świetna repliczka do CQB.

Edited by dade

Napisali Ci już chyba nie ? ;)

Jedni mówią że baretta kjw, drudzy że glock cymki. Sam musisz podjąć decyzję czy wolisz gbb, plastikowy zamek i potem wydawanie na greengas, lub glocka cymy -czyli bez blowbacku ale za to o wiele taniej strzelasz, lecz radości bez blowbacku mniej, ale za to masz full auto.

Wybór należy do Ciebie :)

CM.030

Boczniaka używasz rzadko. Przez większą część roku zawadza i zajmuje miejsce i człowiek się zastanawia, po co w ogóle taszczy tego kloca. Raz na jakiś czas przychodzi jednak ten krytyczny moment, że boczniak się przydaje, a wtedy lepiej mieć pewność, że wypali zawsze, w każdych warunkach pogodowych. I tutaj "elektryczna pierdzawa" wygrywa z gaziakam. Nikczemna liczba fps nie przeszkadza. Pomaga nawet, bo używa się tej repliki niemal wyłącznie na bardzo bliskie dystanse. Do tego jest lekka i tania w eksploatacji.

Chyba że zależy ci na blow backu. Wtedy weź sobie jakiegoś gaziaka, ale moim zdaniem mają one więcej wad niż zalet.

No i masz 180fps. Boczna, nie boczna- 180fps to niewiele ponad połowa tego co ma beretta. Czuyli energia kulki w zasadzie czterokrotnie mniejsza. Każdy listek, każdy podmuch i każdy dodatkowy milimetr munduru/oporządzenia na przeciwniku powoduje, że albo nie trafisz (o ile doleci) albo przeciwnik pomyli to ze zderzeniem z muchą.

Jest full auto i na fajnej batce to nawet kosiara jest :D ale funfactor zerowy jednak.

Gaziaki KJW to jedne z najlepszych "tanich" gazówek więc można je brać. Beretta nie jest mega niezawodna ale jest prosta i tania w naprawach a części są bez problemu dostępne.

Za Ciebie nie zdecyduję ale brał bym KJW.

Toć kto patrzy na te 180 fps, przecież (przynajmniej w moim mniemaniu) boczniaka używa się w sytuacji nagłej, kiedy to przeciwnik jest kilka m od Cb, a Ty nie masz jak przeładować lub masz puste magi..

Jak koleś lata z 600fps' snajpą to lepiej już tą barette bo jednak te fpsy coś dają jak i ta kulka musi te kilkanaście m (w przypadku kiedy strzelanie z głównej -mocnej repliki jest nie na miejscu) polecieć tak aby ktoś to poczuł, ale jak koleś ma normalne ak, m4 czy tam g36 to raczej boczniaka tak jak powiedział Wacol w lesie nie używa się ze często..