misiek9977 Posted August 19, 2012 Report Share Posted August 19, 2012 Witam. Tak jak w temacie, ktoś posiada? Co o nim sądzicie ? Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted August 20, 2012 Report Share Posted August 20, 2012 (edited) Mam od roku. Działa. I to w zasadzie tyle :icon_smile: No dobra. Napiszę więcej :icon_smile: Plamka jest niewyraźna (może mam problemy z akomodacją ale jakbym nie patrzył na cel to i tak jest rozmyta). W zasadzie da się używać tylko na max. stopniu jasności (chyba, że w budynku, w ciemnościach - ale weź tu w rękawicach ściemniaj i rozjaśniaj :icon_smile:) Zalety: - cena! - osłony, nawet solidnie "siedzą" po zamknięciu i otwierają się we właściwe strony - przednia robi nawet za osłonę przeciwsłoneczną - zasilanie - 2xAA co pozwala na to , że nie musisz wyłączać po każdym zejściu na respa, w obawie, że nie starczą do końca rozgrywki jak przy innych chińczykach z np. LR43/44 Wady: - plamka - jasność/kontrast - regulacja jasności - manipulatory ale nie miałem do czynienia z oryginałem więc nie mam "bazy" porównawczej. Jednak przy odległościach występujących w ASG wady nie są tak znaczące. Regulacja pion/poziom (jest na to jakieś fachowe określenie - nie pamiętam :icon_smile: ) działa prawidłowo, mocowanie jest stabilne. Przy tej cenie polecam, jak masz więcej kasy - wybierz coś innego. Aha - to jest mój czwarty kolimator, wszystkie miałem chińczyki i ich "przypadłości" były podobne (niewyraźna plamka, problemy z jasnością i kontrastem): kopie (w zasadzie "podobieństwa" do): - RD30 - Comp M4 - Comp M3 - EoTech 552 i z tych czterech najlepiej mi się "pracowało" z EoTech-em - największy kąt widzenia. Edited August 20, 2012 by GuloGulo Quote Link to post Share on other sites
misiek9977 Posted August 20, 2012 Author Report Share Posted August 20, 2012 Dzięki za konkretną odpowiedź :) To ma być mój pierwszy koli, więc szaleć na razie nie będę. Jeszcze doczepię pytanie czy wersje 551, 552 i 553 różnią się tylko wielkością i rodzajem baterii jakich się w nich używa? Quote Link to post Share on other sites
Peterus Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 i z tych czterech najlepiej mi się "pracowało" z EoTech-em - największy kąt widzenia. Jak to największy kąt widzenia? - przecież do celowania z kolimatora nie zamykamy drugiego oka. Quote Link to post Share on other sites
GuloGulo Posted August 21, 2012 Report Share Posted August 21, 2012 Jak to największy kąt widzenia? - przecież do celowania z kolimatora nie zamykamy drugiego oka. Nie zamykam, ale co to zmienia? Napiszę to inaczej: przy eotechu mogę najbardziej "wykrzywić" giwerę i dalej widzę plamkę, czyli nie muszę się tak dokładnie składać jak przy innych kolimatorach. Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 A nie lepiej kupić EOTecha od tomkapl? Jest polecany przez każdego posiadacza, włącznie ze mną. Quote Link to post Share on other sites
krissente Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 O wĺaśnie. Również polecam, wykonanie i dzialanie jest naprawde dobre! Co do tego kąta widzenia, podejrzewam, że chodzi o szerokość kolimatora. Faktycznie w eotechu można sobie pozwolić na duży zakres ruchu i nadal widzieć plamkę. Do aimpointa już trzeba się bardziej składać... Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 A do otwartego prawie wcale:D Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 Podzielam zdanie Dextera :), dla mnie najlepszy kolimator to otwarty za 99 zł , miałem tego Eotecha od Tomekpl i jest ok, nie ma ducha co np. miałem w Eotechu od Strike Systems(był mega denerwujący),ale rozwaliła mi się regulacja w pionie przy pierwszym zerowaniu :D...W moim otwartym za 99 zł ,jest 8 stopni regulacji jasności (ma tylko czerwony znak)-znak celowniczy jest bardzo dobrze widoczny nawet przy silnym słońcu, wyzerowałem go w jakieś 3-4 minuty, i jak się rozwali to nie będę płakał tylko kupię następnego...(jednego już rozwaliłem podczas akcji CQB kiedy wywaliłem mocno giwerą w sciąnę (pękło szkiełko).Jedyny minus ,że nie ma za niego +100 do lansu :). Quote Link to post Share on other sites
AthEghtern Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 @Rengi Podaj model i stronę na której można go kupić :) Quote Link to post Share on other sites
Gray Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 (edited) Zgaduję, że chodzi o taki koli: http://allegro.pl/pr...2585518575.html Edited August 25, 2012 by Azot174 Quote Link to post Share on other sites
Guest Rengi Posted August 25, 2012 Report Share Posted August 25, 2012 (edited) Tak , mam nawet od tego sprzedającego dokładnie :icon_smile:. Edited August 25, 2012 by Rengi Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts