ssnejker Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Witam, mam problem z dostanie sie do GB emki PJ/AK nie mam torxa a wszystkie śrubki są takie zostały mi tylko 2 ale nawet nie drgną, jaki szybki sposób na wykręcenie? Mam torxa troszkę mniejszego ale można coś z niego wyłuskać żeby się przydał ? Quote Link to post Share on other sites
Kudlatov Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Mozesz spróbować przykleić klucz Kropelką jakąś albo Superglue, Ja tak sobie radziłem jak miałem zjechany klucz imbusowy. Potem wykruszasz klej i wyskrobujesz ze śróbki. Quote Link to post Share on other sites
HeeL Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Kup większego torxa... Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Jest szybki sposób na ich wykręcenie, pójście do sklepu i kupienie większego torxa. Zabawa z kropelką itd nie ma sensu, bo jak będziesz chciał jeszcze raz rozkręcić GB to znowu będziesz miał z tym sporo zabawy. Quote Link to post Share on other sites
toni8567689 Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 A nie lepiej wziąć płaski śrubokręt i odkręcić wykorzystując 2 'zaczepy' śrubki?? Quote Link to post Share on other sites
Nath Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Na dwoje babka wróżyła, może się udać, a może się gwint do reszty zmasakrować. Quote Link to post Share on other sites
you-dash Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Czy naprawdę jest Ci tak szkoda pieniędzy na jednego Torxa? Kupisz jedną sztukę i masz spokój, rozkręcasz replikę bez trudu za każdym razem. Jak jesteś aż tak oszczędny to wolę nie pytać jaką masz ochronę oczu... Quote Link to post Share on other sites
ssnejker Posted August 28, 2012 Author Report Share Posted August 28, 2012 Gdybyś czytał ze zrozumieniem nie musiał byś sie martwic o moją ochronę oczu, prosiłem o szybki sposób bo musiałem szybko rozkręcic replikę, co za tym idzenie nie miałem czasu na śmiganie do sklepu. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 A nie lepiej wziąć płaski śrubokręt i odkręcić wykorzystując 2 'zaczepy' śrubki?? Zrobisz,jak kolega wskazał (spokojnie i powoli) to wszystko będzie ok. Quote Link to post Share on other sites
falloutpl Posted August 28, 2012 Report Share Posted August 28, 2012 Spójrz na swojego torxa, jeżeli ta część gwiazdeczkowa ma coś w sobie z kształtu stożka, czyli im bliżej do rękojeści - tym szerzej, spiłuj sobie odpowiednio tyle ile potrzebujesz ;) Sprawdzona metoda, szczególnie jak się kiedyś z telefonami wojowało, bywały różne tam śrubki do którego nie pasował ani torx 6 ani 7 :D Quote Link to post Share on other sites
Guest (ID:6452) Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Znacz szbciej poczekać na odpowiedź na forum niż kupić torxa skoro musi być szybko? :D O gwint sie nie martwię, raczej o łeb. Kilka takich rozkręceń i skręceń i srubki już niczym nie odkręcisz. Odkręć i wymień na krzyżaki albo po prostu kup torxowy wkrętak. Quote Link to post Share on other sites
Crusader Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Na allegro można dorwać skrzyneczsę z setką bitów za 20 zł. Kup i miej spokój. Quote Link to post Share on other sites
Traker Posted August 29, 2012 Report Share Posted August 29, 2012 Ja jak mam zablokowaną/zapieczoną śrubę to używam wd 40 i nie kombinuję z jakimś przyklejaniem wkrętaka, ale to ja... Quote Link to post Share on other sites
Recommended Posts